“Mamaday尖沙咀”
嘛嘛地的評論

嘛嘛地
訂位
松山排名第131 (共 1,583 間餐廳)
價位: US$5 - US$14
描述: 嘛嘛地是一間位於台北市中心的混血料理餐廳。「嘛嘛地」在廣東話有非常一般、平淡無奇的意思,我們希望藉此提醒自己還不夠好,要追求進步。
2020年6月28日的評論 透過行動裝置

Mamaday尖沙咀
幾個月前同男朋友食過CWB嘅Mamaday,幾好食,所以今次帶朋友試下TST嘅分店。兩間分店都好靚,都好中意!!!

鰻魚蛋飯❤$124

鰻魚蛋飯個鰻魚好香蛋嘅份量都好多好滑!超級好食!☺☺☺

Lunch set 漢堡包配薯條❤$88
+朱古力咖啡特飲❤$28

包皮唔會濕同淋,硬硬地,好脆!!
要餡料都好豐富,睇相都知好食!
薯條好大條,大條得黎係好脆好好食!!
而特飲味道都好濃,好正!!!
Lunch set加配炸魷魚❤$28
份量都幾多仲要係即炸配埋沙律醬滿分

總結黎講Lunch set性價比高好多,亦都有唔少選擇,大家可以試下

參觀日期:2020年5月
感謝 harrylN4828BX

2019年12月15日的評論

之前已經聽過呢間mamaday cafe,但奈何總店喺銅鑼灣有啲遠,我就比較少過去嗰邊,而家知道佢喺尖沙咀開咗分店,仲要喺加連威老道咁方便,就即刻去試吓啦!
一上到去,裝修真係好靚,唔同嘅位置都畫左好多好靚嘅畫,裝修好有心機,好精緻,係打卡嘅好地方!
呢度連啲餐牌都好有心思,改咗好多唔同嘅名,都幾搞笑!而呢度仲有尖沙咀分店限定嘅Menu!
揀咗好耐,我終於揀咗呢度嘅招牌,就係‘唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯’,難得嚟到,梗係食埋升級版啦,加咗$28就有原條蒲燒鰻魚!呢度仲係用日本雞蛋整嘅添!
一嚟到,真係超正!淨係賣相已經夠跨啦啦!一食落口味道真係好好食,又有好多木魚喺度郁郁下,幾得意!份量都幾多下,男仔食應該都咁飽!
呢度真係又靚又好食,唔係淨係得個殼!下次一定要再試埋其他嘢!

參觀日期:2019年12月
感謝 hippomaa
2019年10月22日的評論

此次是中午到訪卻很多餐點、調酒都已賣完了,選擇性少了很多,不過餐點都很有特色也很美味,唯獨調酒淡而無味,店內有提供少許桌遊可以跟朋友同樂。

參觀日期:2019年10月
    • 氣氛
感謝 aaronchung1007
2019年10月14日的評論

多種料理可以選擇, 所以方便朋友們聚會, 總是有人不吃那個不愛那個,所以來這邊有那麼多種選擇真的是一個聚會的好地方
堡仔飯香氣十足又入味非常好吃, 炸物拼盤口味多種薯條香脆, 其中炸雞翅(特別是四川麻辣) 真的好吃, 茶具也具各自的特色搭配, 凱撒沙拉沒切還用平的木板擺盤.....也沒給刀子, 非常的不便利(拿刀切開也不好拌) 只求擺盤這個部份是一點點扣分, 因為是下午聚會所以沒有點調酒來喝, 這個應該是店家的特色-以晚上為主場吧 , 整體來說很不錯,

參觀日期:2019年10月
    • 氣氛
感謝 chui0236
2019年9月1日的評論

裝潢很棒、音樂很小聲、聽得很舒服。所以要來這家一邊吃一邊聊天也非常ok。服務生也很 nice。他會幫你介紹+推薦menu。價錢很合理、東西很好吃

參觀日期:2019年9月
感謝 nathanmamico

查看過嘛嘛地的旅客也查看過

去過嘛嘛地嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD