附近的酒店
福卡爾地方家庭式酒店(曼谷)(物超所值!)
  • 附早餐
庭園青年旅舍(曼谷)(物超所值!)
永安旅遊
  • 免費泊車
文華東方酒店(曼谷)
  • 游泳池
曼谷斯達沙吞酒店(曼谷)(物超所值!)
  • 免費泊車
老曼谷客棧(曼谷)
Expedia
  • 免費泊車
暹羅旅館(曼谷)
  • 免費泊車
曼谷驛站(曼谷)(物超所值!)
339 個結果
1 週前的評論 透過行動裝置

很棒的飯店,機場捷運A7出站後轉個彎就是飯店了。
飯店經理ZAKI 非常熱心幫我們升等了。客服人員也非常熱心。
飯店用品精緻。是個值得推薦的新飯店

入住日期:2018年8月;旅遊類型:家庭出遊
感謝 648whitneyc
1 週前的評論

*酒店喺邊度*
酒店位於曼谷機場快線A7站附近,
個名叫乜嘢「拉叉卜」之類咁。
出咗個站行五分鐘爛嘅行人路就到,
出入機場算方便啦!
不過要搭BTS呀地鐵呀嗰啲
就要轉車囉⋯⋯

*貴賓式Check in*
一去到酒店,
就有一個好Decent嘅帥大叔歡迎你,
幫你看管行李,
然後有個小鮮肉帶你上一層酒店圖書館坐低休息下先,
安頓好後仲有杯Welcome Drink(疑似香茅茶),
跟住再慢慢同你搞Check in手續。
一開始就有好舒適嘅感覺,
即時加分。
去到酒店時係早上11點,
原本酒店check in時間係下午2點,
但佢都搵到間房俾我哋入住先,
可以洗個面。
再加分。

*入住請敲門*
出發前兩個禮拜,
三原大叔晚晚都有睇《入住請敲門 II》,
今輯仲要係講曼谷㖭!
所以三原大叔懷住戰戰兢兢嘅心情,
跟住幫忙Check in嘅小鮮肉,
帶去會住四晚嘅酒店房。
出咗,
沿住走廊行。
唔係呢間;
都唔係呢間;
行到走廊盡頭。
OMG!
係走廊尾嗰間呀!
有冇咁橋呀?!
小鮮肉好快咁就打開咗度房門,
喂我哋仲未敲門喎?!

*酒店房First Impression*
一入間房,
之前嗰種恐懼即刻無晒,
因為間房實在係
好光猛!
而且好清新、好乾淨。
三原大叔最怕成日入到間酒店房有好大浸UP味。
呢間房就一啲都無,
而且仲好光猛闊落㖭!
仲有大電視、大浴缸、大床。

*Second Impression*
等Decent帥大叔送完行李入房之後,
就睇下間房啲嘢點運作嘞,
啲小問題亦都逐個蒲出頭來:

電插位:插位充足,周圍都有。但係用返晒泰國雙圓腳或雙扁腳制式,唔會好似台北酒店嗰啲咁體貼有埋各種國際制式方便唔同地方嚟嘅旅客。

廁所:廁所喺大門旁邊嘅一個小密室,無水洗手,大小二便完咗之後要行過成間房先去到窗旁邊嘅沖涼房洗手盆洗手。而且沖廁水唔夠力,通常大便後要沖幾次。

梳洗用品:都係啲standard嘢啦,無漏嘢,人無佢有嘅,係每日有兩塊潔膚綿。

浴缸:圓型浴缸係幾特別,三原大叔都忍唔住試浸咗。都有一個普通花灑同埋雨淋式花灑,不過佢哋特別嘅位置再加埋唔係好配合嘅浴簾,就會搞到住客沖花灑浴時,好容易整到成個沖涼間嘅地板濕L晒,再配合佢全雲石嘅浴缸及地板設計,三原大叔年紀再大啲可能就會handle唔到。

大床:好大的床,床褥ok,枕頭就酒店傳統枕頭囉,即愈瞓愈扁嗰隻。

飲品:都幾多飲品,免費茶包係AURORA,同埋有部㗎啡機俾住客沖免費Capsule咖啡。

電器:全屋電燈及冷氣透過床邊一部平板電腦控制,都幾方便易用。

藍芽喇叭:另一邊床就有部JBL藍芽喇叭,可以駁手機聽歌,又可以做鬧鐘。不錯的說。

電視:表面上佢係一部智能電視,實際上佢嘅上網功能你唔會想用,佢只係一部駁咗機頂盒嘅電視。而且住咗四晚,壞過兩次,睇唔到電視,當然都係要call總機叫人嚟整啦,好彩都好快有Technician哥哥嚟搞(話說見到呢個Technician哥哥乜都要做,走廊換燈膽都係佢)。電視都有幾個西片台,但全部都係泰文字幕。你諗住帶隻USB手指去睇四仔?又或者帶個ChromeCast去上網睇戲?Sorry部電視無USB無HDMI插頭俾你用㗎。

入住請敲門:好多櫃桶,但無聖經無佛經無可蘭經。間房夜晚唔拉窗簾的話其實都有光,出面街燈啲光都會射到入房。

拖鞋:雖然唔係紙拖鞋,但都唔係太好着,好容易甩出嚟。

地板:房間鋪上木地板盡顯優雅,但床尾有張小地毯唔知做乜。

*個自助早餐算正*
第二朝起身去食早餐,
都幾正喎,
種類夠多,
個蛋係即刻煮嘅夠晒熱,
三原大叔就叫咗落晒所有材料嘅奄列,
少少辣但好好味,
成個早晨就好完美咁開始咗。
仲有得望住個泳池同好大嘅天空食,
(香港嘅天空就愈來愈細)
幾心曠神怡下。

*泳池 & 健身室*
頂樓餐廳旁邊嘅泳池唔算好大,
如果你真係諗住游水就會比較失望,
但浸水同埋同小朋友玩水就應該唔錯。
曬太陽喺通道旁,
成日都有人行來行去,
唔會安靜。
至於健身室呢,
原來先係全酒店最恐怖嘅地方!
話說三原大叔嗰晚無聊行咗入去參觀下,
原來係密室,
仲要一個人都無,
周圍牆都係鏡,
見到好多個自己,
樓底又矮,
好有壓迫感同好唔舒服,
雖然設備都唔少,
但好快就想出返去。
(哈哈偷咗《入住請敲門》嘅台詞)

*Rooftop Bar嘥氣*
有一晚三原大叔走上去諗住睇下Rooftop Bar個夜景啦!
上到去其實都幾失望嘅,
一來酒店樓高17-18層,
望出去高極有限,
二來其實酒店周圍都無乜特別嘅建築,
只係有啲馬路街燈,
其餘就黑蚊蚊,
個景普通到連相都費事影,
所以sorry無得影嚟俾大家參考下!

*Check-out有特別體驗*
話說三原大叔住完四晚,
第五日朝早食完早餐執完行李就Check Out準備去機場,
咁都係可以喺酒店大堂坐低有專人同你搞嘅,
不過三原大叔就有個唔係幾comfortable嘅體驗,
想同大家分享下。
話說服務生A幫忙睇住啲行李,
另一個服務生B就招待三原大叔坐低搞Check Out手續,
搞完之後,
三原大叔正想企返起身攞行李走人時,
兩位服務生就擋住了去路,
咁三原大叔就坐返低啦。
跟手A就攞咗張印有QR Code嘅紙出嚟,
叫三原大叔掃一掃,
原來係個Trip Advisor網站,
服務生想喺佢哋監察住嘅情況下,
睇住三原大叔喺Trip Advisor度俾「五粒星」同寫段讚美嘅說話。
我頂⋯⋯
原本心入面係五粒星嘅,
俾你哋咁夾一夾,
即刻降grade囉⋯⋯
駛唔駛咁aggressive呀!
呢個時候三原大叔真係好唔想俾高分,
咁啱個網又load極都load唔完,
仲喺度轉喎,
等咗五分鐘,
三原大叔笑笑口表示要趕路走先,
其中一個俾三原大叔見到有半秒黑面,
然後都回復返笑容俾三原大叔攞行李離開。

• 入住日期:2018年7月;旅遊類型:情侶旅遊
感謝 Three O U
1 週前的評論 透過行動裝置

服務態度非常好,人也都長得非常漂亮,非常熱情。房間設計非常好看,房間衛生簡潔。是我喜歡的類型,我會推薦給其他準備來泰國遊玩的朋友,來這裏住,就是遊泳池有一些小,其他的都非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。非常優秀。

感謝 435,139,061
1 週前的評論 透過行動裝置

地點很方便,由機場搭乘鐵路可直達,地鐵站離酒店只有三四分鐘路程。酒店房間很整潔漂亮,床亦很舒適,圓形浴缸大小恰當亦很有特色。酒店職員非常友善,樂意幫我預約餐廳和電召的士!泳池很小,但整體來說,這酒店性價比很高。

入住日期:2018年7月;旅遊類型:和好友旅遊
感謝 kapoy2016
1 週前的評論 透過行動裝置

在攜程和小紅書找到了這家酒店,很多網紅都在推薦!
酒店環境不錯,位於市中心,周邊有地鐵站,去暹羅廣場步行也是可以的,打車去大皇宮或者摩天輪也是100➕泰銖可以搞定!
我們定的是是大理石房間,非常適合閨蜜拍照,ins風,床很大,設施齊全,並且有一個圓形大浴缸。
16樓是露天遊泳池和自助餐,可以滿足不同的口味需求,下午遊遊泳看看風景那是極好的!
很好!很好!很好!很好!很好!很好!很好!很好!很好!(湊字數)

感謝 185,182,116
1 週前的評論 透過行動裝置

位置很不錯,購物點比比皆是,但門口有高架,打車時候司機會看很久,價格相對來說也合理,早餐要自己買,遊泳池太小啦哈哈,別的也沒什麼毛病,燈光空調電視的控制都很有科技感!為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?為什麼要這麼多字?能湊字數嗎?

感謝 Zhang A