“健康有創意韓式料理”
The Joomak的評論

The Joomak
香港排名第4,707 (共 11,588 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2018年4月28日的評論 透過行動裝置

傳統韓式料理少不了煎餅年糕等,這裡除了一般的泡菜煎餅、辣炒年糕,更提供以不同食材造成的料理,羽衣甘藍煎餅吃得健康,卡邦尼年糕熱辣辣,配搭創新之餘也很美味!

感謝 BL2047

2018年4月22日的評論 透過行動裝置

好好平, 又抵食既韓國餐廳。 有海景睇。
    雖然餐廳食物款式不多,但味道很不錯。
    我特別喜歡這裡的特式飲品。 我提供有酒精的和無酒精的。
    我最喜歡的是 沙冰 ...Yummy

感謝 jchan152
    2018年4月6日的評論 透過行動裝置

特別想推介呢間餐廳嘅環境,樓底好高,仲有大玻璃可以俾食客對住成個維園海景,好靚,空間感十足!呢間新式韓國餐廳逢周一亦會推出90分鐘火鍋放題,以價錢加環境來說可以話係超值!

感謝 foodparadisee
    2018年4月3日的評論 透過行動裝置

同朋友黎試試佢地嘅參雞湯,韓國菜。一致認為所有菜式唔濃味,感覺好健康。食完參雞湯,再叫左韓牛用作打邊爐,雪耳吸晒個湯好好味,同韓牛質素唔差。

感謝 HolalaChan
    2018年3月13日的評論 透過行動裝置

新奇韓式火鍋配料@The Joomak
    尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 34號舖

韓式鍋物好似隊鍋,人參雞鍋大家食唔少啦,韓色打邊爐鍋是小妹第一次試呀!呢排天氣寒冷食鍋物暖笠笠。

人蔘西班牙春雞湯底及紅粉緋緋純素仙人掌果卡邦尼湯底風味獨特

食富貴點有龍蝦做主角$498 二人份,肉很快由透明轉成熟的白肉,肉很爽口紮實,龍蝦鮮味十足。仲有蜆及肥美豬腩肉片。

另外伴有蔬菜羽kale,南瓜,粟米等等,具有韓國特色的火爐配料小不了,像是泡菜墨魚及泡菜鯪魚滑。

食到最後一滑湯都不會浪費,放入飯收乾水變成燉飯,灑上紫菜碎作結,飽肚又暖。

第一次食韓式火鍋,又試到新口味配料及原隻龍蝦,為冬天添上暖意。

感謝 elaine20326

去過The Joomak嗎? 請分享您的經驗!