“ Le Viet精選”
Le Viet的評論

Le Viet
香港排名第80 (共 15,251 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年11月14日的評論 透過行動裝置

Le Viet精選拼盤~
識叫一定嗌拼盤。️春捲。蝦餅。扎肉蒸粉包同豬頸肉。份量鬼死甘大。足足夠4個人share 添。$115真係幾抵。

柚子海鮮沙律~
柚子酸酸甜甜好開胃。海鮮有蜆肉。蝦肉同魷魚。食食下已經無咗一半。

去骨海南~
嘻嘻。食最鍾意啖啖肉。冇岩曬我。雞肉都算嫩滑。

食熱氣嘢點都要嗌個椰靑黎清下熱氣。嘻嘻。。記得刮埋d椰青肉食牙。

感謝 BeeBeeLeeLee

2020年11月12日的評論 透過行動裝置

好耐好耐無食越南菜啦!雖然無得去旅行,但係係香港都有唔少食越南嘢嘅餐廳,都可以過下口癮!Lunch嚟食都幾抵架。

生牛肉河
牛肉上枱嘅時候仲係粉紅色嘅,無過熟嘅情況!河粉份量都幾多,仲有兩舊蘿蔔,吸曬湯底精華。

豬頸肉撈檬
豬頸肉嘅燒烤味濃,真係幾惹味。檬粉配大量蔬菜同埋酸辣汁,非常之清新,真係會食到停唔到口。

柚子海鮮沙律
有青木瓜沙律,柚子,墨魚仔,鮮蝦,同蜆。食落好清新,酸酸甜甜,夠曬開胃。以沙律嚟講份量都可以話好多

串燒
豬牛雞,每款各兩串,肉質唔會過老,夾埋沙嗲汁一齊食,正呀。

感謝 pingcheung0117
2020年11月11日的評論 透過行動裝置

黃咖喱軟殼蟹鍋~113$~
-用熱鍋♨️上,保持住溫度,咖喱又熱又惹味。而軟殼蟹另上,蟹既質素相當唔錯,啖啖肉,唔係得個殼。同時都好欣賞啲薯仔用心整作,唔單止左波浪坑紋,炸埋個表皮,好味

越式拼盤~98$~
-有蒸粉卷、炸春卷、炸蝦餅、豬頸肉四款小食,蒸粉卷又支持潮州蒸粉果嘅感覺,其餘三款小食都好香口。

海鮮炒檬粉~$68~
-呢款檬粉就清淡左少少建議要落甜酸魚露。
青檸梳打~跟餐價加8$~

三色冰~28$~
-三色材料多,足料既飲品

感謝 heymyfoodies
2020年11月11日的評論 透過行動裝置

位於尖沙咀地標The One 100號4樓有家Le Viet 的越南餐廳,餐廳佈置非常有特色,以紅黃藍為裝潢主色調,風格獨特。餐廳以越南新派混合菜色為主打。滿載椰靑海鮮飯是招牌菜:買相十足,濃厚的椰汁淋在飯面,有墨魚仔、蝦等好大份足料,口感豐富而有層次,非常滿足。越式拼盆:有春卷、炸蝦餅、炭燒豬頸肉、越式粉果4款小食。春卷鬆脆香口,炸蝦餅鮮甜彈牙,炭燒豬頸肉入味爽口,越式粉果,軟腍好味。素食紙米卷:有蝦、粉絲及生菜,點上酸甜醬,醒胃又健康!中午座無虛席,生意興隆!

2  感謝 smtongsimon
2020年10月31日的評論 透過行動裝置

柚子海鮮沙律( $78 )柚子極甜配埋青木瓜沙律好爽口仲有四五隻大蝦同墨魚仔,酸酸甜甜十分開胃
半打串燒( $89 雞/牛/豬 )串燒附上花生沙嗲醬,都燒得幾香調味偏重口味,燒得都唔算un ,幾個朋友share最啱,我哋兩個人食就有啲多
特級火車頭( $78 )配料有生牛肉、牛腩、牛柏葉、牛丸,每樣嘅份量都好多湯底好好飲,叫咗小粉都係好多河粉,性價比好高
豬頸肉炒金邊粉($68)佢用嘅係厚切豬頸肉啖啖肉,本身以為佢係辣嘅,點知唔辣嘅,可能配合返香港人口味,份量都係好大碟

參觀日期:2020年10月
1  感謝 S5117FZcharlotteh

查看過Le Viet的旅客也查看過

去過Le Viet嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片