“性價比較高,還不錯”
Lo Spazio的評論

Lo Spazio
透過Chope預約
Lo Spazio 在您指定的時間沒有空位。 或搜尋有空位的餐廳。
您選擇的時間已經過了。
香港排名第1,917 (共 11,588 間餐廳)
價位: US$19 - US$32
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2018年4月29日的評論

銅鑼灣一家性價比比較高的意大利餐廳,實物質量還不錯,基本上每一道菜都是好吃的。星期日的中午竟然沒有什麼人,適合三兩好友安靜的聚餐,或者談事情。甜品有驚喜。

感謝 mandy5993

2018年4月18日的評論

我見開飯食評講到咁好, 就選呢到一試, 食物其實都不太差, 坐位數目少, 真係要book, 唯獨是坐在隔離的食客不斷對住我咳, 令我煩厭, 我見其他人都係叫set dinner, 反而我哋就散叫, 食物我哋都係叫大圍: rib, pasta, chicken wing. 不過, chicken wing 太乾, 唔好食. 以呢個價錢, 我下次都會選其他餐廳.

感謝 Vivian I
    2018年1月12日的評論

同朋友好耐冇見,想搵間坐得舒服既餐廳,搵到呢間銅鑼灣既意大利菜Lo Spozio,地點就近港鐵站非常方便。驚喜呢度仲有set Dinner 叫,夠晒抵食。價錢$188 @有啲食品可upgrade.先叫兩杯餐前酒,House wine & sparkling wine 各加$35。今日餐湯, 係甘荀薯仔湯,有一塊麵包點綴。食入口甘荀味濃,薯仔料另湯起沙,口感不錯。前菜選了沙律,好特別有華多夫沙律,以羅馬生菜、青蘋果、西芹、提子乾及合桃為主

感謝 ManM407
    2017年7月2日的評論

銅鑼灣亨利中心多野食相信大家都知,今次隊長B就帶大家去到「Lo Spazio」食意大利菜~
    黎得銅鑼灣食西餐以為會好貴,但呢間情調唔錯,仲有啲銅鑼灣夜景睇下之下,價錢都係2百蚊落樓,款式選擇都唔少,好適合couples 或者密友gathering~不過可能就要大家講講英文喇…

------------------------
    先講講餐湯先,今日的Soup of the day係薯仔湯~未飲已經聞到好有牛油香味,薯仔蓉好足好濃同杰身,同牛油絕配的說~

之後就到Starter 啦,其實4款都好吸引~不過最尾揀左Spiedo Di Salmone 同Cozze Con Vino Bianco,亦即係三文魚同青口~三文魚用檸檬燒過非常香口,再蘸上黑醋醬,燒烤味配合檸檬香,惹味又開胃~當然仲有紅椒同青椒,唔食得辣嘅人可能會唔太食得到,但食到嘅一定要試試‍!

相對青口就普通少少,不過都好味嘅,白酒香草忌廉味濃郁,但青口較細隻

必須講講的係,呢度職員十分貼心,前菜與主菜中間係會主動換唔同餐具,唔係求其做~主菜加錢要左一份Bistecca(Grilled USDA Angus Striploin) 同一份Braciola Di Maiale Alla Griglia(Grilled pork chop)~
    肉眼叫左medium真係剛剛好,肉汁好夠好juicy,而且有輕微烤過嘅味道~配菜方面好特別有椰菜苗,同埋剛烤出嚟嘅薯仔,椰菜苗很嫩很好吃!

至於豬柳就相對硬身,唔係淋滑果種口感,但唔會榎,有啲似麥記豬柳強嘅味道,不過當然係高質版啦!隊長B就覺得近筋位嘅有啲脂肪嘅會更好食~配菜又係得意地有蒜頭同紫洋蔥,蒜頭隊長B就唔太接受到,但紫洋蔥好甜~烤冬菇亦好香!

最後亦都係最重點推介的就係呢個Lo Spazio Molten Cheesecake 自家製半融芝士餅配焦糖醬~雖說唔係心太軟果種會流出黎的口感,但係切開半溶而瀉的咸芝士加上酥皮,真係不得了!係絕對令人有念念不忘的驚喜感!!!!!

-----------------------

好味指數:7.5/10
    翻啅指數:7.5/10
    人均消費:101-200
    服務態度‍:8/10
    乾淨指數:7.5/10

感謝 happysharemoments
    2017年3月7日的評論

在香港, 要食一餐動輒過百是等閒事, 特別是外國菜, 依間係商廈入面既餐廳不足二百食到四道菜式, 算是性價比高, 另外, 這裡不是傳統意大利菜, 很多食材做法都是其他國家菜式, 所以算是近年新興的融合菜

1  感謝 guti2016

去過Lo Spazio嗎? 請分享您的經驗!