“時不時都想整返碗”

譚仔三哥米線 (佐敦)
香港排名第922 (共 14,645 間餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
3 週前的評論 透過行動裝置

雖然我並唔覺得譚仔嘅味道代表香港,
但的確時不時都想整返碗。

每個人食譚仔都會有自己鍾意嘅配搭,
而我通常都嗌炸醬加豬潤,
然後夾啲米線撈落啲炸醬度食,
冇試過嘅人下次可以試吓,
真係好正㗎!

參觀日期:2020年11月
感謝 ryokowm

2020年1月4日的評論

都一段時間都冇食過米線,於是就黎食下譚仔三哥。除左基本MENU外,另外見到有張新餐牌,一於試下新野先,咁就叫左雞肉豬潤番茄湯米線,口水三素($12),白薄荷雙檸梳打(原價$15,加配$10)

雞肉豬潤番茄湯米線:個人認為雞肉同豬潤算係大件夾抵食之選,份量足兼且又好味,再加上我至愛嘅番茄湯底,而佢個番茄湯底飲落FEEL到足料,係用鮮茄煮製,真係一流

口水三素:新推出嘅素食小食,啱晒成日都多肉少菜嘅朋友食下。三素即係有豆卜、雲耳同鮮冬菇絲混合埋秘製口水醬料,食落少少辣辣地️,估計五小辣左右,都幾惹味,打破素食就太清淡無味嘅諗法。邊食呢碟小食邊食米線,就覺得佢種小辣同番茄湯米線嘅鮮甜係好夾

白薄荷雙檸梳打:白薄荷令我一飲落去就覺得好清涼,再加上清新嘅檸檬同青檸,絕對係解辣首選

感謝 foodiechow928
2019年12月30日的評論

米線鋪開到成行成市,依間都係我常來既其中之一,但係我唔係好食得辣所以成日食蕃茄湯底,佢嘅麻辣豬耳都係必食嘅,好好味

感謝 moooooooon00
2019年12月23日的評論 透過行動裝置

食譚仔好講求食邊間,因為每間嘅質素都唔同 .呢一間餐廳我覺得質素係高,佢嘅過橋米線同埋湯底做得出色,分量非常足夠,會再光顧

感謝 chigorxd
2019年12月15日的評論

今次來試蕃茄湯底味道都不錯,不過今次雞翼有點偏咸,最後要放入湯再食先好點。飲品飲新款,薄荷味幾特別,檸檬清新都不錯。

感謝 Yemenikwan

查看過譚仔三哥米線 (佐敦)的旅客也查看過

去過譚仔三哥米線 (佐敦)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD