“好嘈”

BRICKLANE Gallery
透過OpenTable預約
BRICKLANE Gallery 在您指定的時間沒有空位。 或搜尋有空位的餐廳。
您選擇的時間已經過了。
香港排名第277 (共 11,403 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

不知是否因為樓底太婑,或是枱與枱之間太近,還是實在太多喜歡大聲說話的客人,好嘈,之前去銅鑼灣果間給我很hae的感覺我才會來這間,但我試過後就算食物點好也恐怕不會再來。

感謝 Zhao Hui F

2018年4月25日的評論 透過行動裝置

星期五和朋友吃飯聚腳的好地方!

龍蝦扁意粉, 龍蝦很爽口鮮甜, 扁意粉硬硬的口感非常棒!

那個豬手也很惹味, 不是平日外皮很香脆那種, 這個是用汁燒, 很可口呢!

還可以跟朋友慢慢坐, 喝杯咖啡或酒聊個晚上

感謝 VincentLai2018
    2018年4月24日的評論 透過行動裝置

搞活動前,想自己有個完美既早餐食迎接新一天挑戰,選擇左黎英倫街頭設計既Bricklane食個All Day Breakfast,份量大,足夠一人食。我12點黎到,加埋我一行四人,全場得幾位客人,好清靜架

感謝 Li M
    2018年4月23日的評論 透過行動裝置

放工約咗朋友出尖沙咀食晚飯,揀咗一間係K11附近的酒吧式的西餐廳。餐廳門口仲有一個位係戶外座位,感覺好悠閒,入面的裝修都好有特式,富藝術感,環境舒服。
    龍蝦扁意粉,$268, 龍蝦肉質好彈牙,龍蝦味濃郁,唔使加任何調味都已經好鮮味,切開咗邊殼兩邊,所以食果時都比較易。扁意粉份量適中,食落彈牙爽口,醬汁入味,香甜麥味。
    套餐的德國鹹豬手,$288, 皮係燒得淋身果隻,切落滑溜,燒得一啲都唔乾身,肉的份量好多,肉質鮮甜,呈嫩粉紅色,新鮮,唔會有騷味,鹹中帶甜,值得一讚。
    火腿班尼迪蛋,$98, 鬆餅軟熟,乎乎皀,有火腿同菠菜做底,上面的班尼迪蛋蛋黃流心,香甜,加上有芝士溶係面,美味之致。
    焦糖香蕉煙肉鐵鍋班戟,香蕉微燒過好香,入口即溶,加上香脆的煙肉,班戟薄薄的,味道香甜,用鐵錋上可以保住溫度慢慢食。

感謝 EllaTam
    2018年4月17日的評論

係英國返黎之後,有時會掛住想食英國菜,今晚就去回味一下英式味道。

呢間餐廳設計簡單,有sofa,有普通凳,令人好有舒服既感覺。最鐘意果幅用馬騮做主題既畫。

All Day Breakfast好大份。可惜scrambled egg熟左少少,但芝士好正,將芝士同炒蛋撈埋一齊食感覺無咁濟。另一樣好食既係煙肉,烘到剛剛好,脆脆地。其他則不過不失。

牛肉批酥皮唔算係好脆但好香,入面有牛肉,紅蘿蔔同西芹,再加上用Guinness整成既gravy。好重Guinness味,啱曬鐘意飲波打酒既人。牛肉好捻好入味,伴菜有薯蓉同沙律。 呢個菜式入面有好多肉,食完會好飽。 整體來說有舒服既環境同美食, 下一次會再黎!

感謝 abigbitehk

去過BRICKLANE Gallery嗎? 請分享您的經驗!