“裝修精緻”

茶木‧台式休閑餐廳 (荃灣)
香港排名第1,759 (共 10,585 間餐廳)
4 週前已評論

位於荃新天地之內,裝修精緻,座位寬敞,樓面面積較大,環境不錯,員工有禮貌,招呼很周到。食物味道不錯, 但價格偏貴。

感謝 KWEHRH

2018年4月21日已評論 透過行動裝置

第一次食茶木,點了台灣牛肉麵,牛肉比預期中入味,肉質唔算”鞋”有咬口,唯一不足係啲麵有少少粗,食起黎有啲似香口膠,但連湯食整體黎講都算唔錯。

感謝 hidezink
    2018年4月11日已評論 透過行動裝置

已經不是第一次吃茶木,最出名是香煎莎朗肉燥飯,差不多每次來都會叫,雖然份量偏少,但始終味道好吃!我喜歡這裡的米飯,粒粒都比較圓大,比平時的泰國香米更好吃!加上肉燥調味剛好,不會太鹹,用來送飯味道很好!相反香煎莎朗有點過鹹!

感謝 ieatweeattgt
    2018年4月5日已評論 透過行動裝置

當日假期等位約5-10分鐘就入到去食,點了一塊大雞扒同芋圓,雞扒炸得比較乾身,粉比較厚,而且雞肉份量感覺有點少,但芋圓粒粒煙韌彈牙,份量都幾多。而家台式餐廳係香港越開越多,對比起其他,茶木的性價比算中規中矩。

感謝 Katrina L
    2018年3月30日已評論 透過行動裝置

午餐來吃都幾多人,午餐由六十幾七十幾元左右,有一杯飲品,份量都足夠。不過最靠得住都係食牛肉麵,每一次食都覺得好味。今次飲紅豆薏米水,好清甜好啱女士飲。

感謝 mei8982

查看過茶木‧台式休閑餐廳 (荃灣)的旅客也查看過

去過茶木‧台式休閑餐廳 (荃灣)嗎? 請分享您的經驗!