香港
發佈
收件匣
搜尋

“讚杯泰式奶茶”
泰麵的評論

泰麵
香港排名第153 (共 14,102 間餐廳)
卓越獎
價位: US$100 - US$200
周圍地區: 香港島
周圍地區: 香港島
2019年6月2日的評論

兩個幾星期前我仲係泰國日日狂食泰菜,返泥超掛住d泰國餐Samsen出左名十分泰,但一直冇機會試,主要係人龍實在太太太長。今次就破例泥等食,幾耐都會等⋯結果⋯真係等足個幾鐘先入到去⋯⋯睇下出面仲有幾多餓鬼(10pm都泥喇)裝修似泰國d cafe仔。吧枱疑似好坐d,起碼唔會左右同後面都係人餐牌中英對照,冇泰文。好多人勁讚杯泰式奶茶,又係幾泰喎,少少偏甜,質素似泰國間飲品店Cha Tra Mue)。

感謝 CHIUW61

2019年5月23日的評論

好多飲食雜誌推介既船麵餐廳,最好避了午飯時段,因為實在太多人排隊了.船麵細細碗但好味.炒河都好味.正菜一流之餘都要食埋佢既甜品.

參觀日期:2019年4月
感謝 annsze2016
2019年4月15日的評論 透過行動裝置

今日與友人黎開灣仔 就試下呢個米芝蓮推介 因為有1430午休關係 所以我地12點黎到 同上班族一齊排隊 長長人龍 排到轉彎位 仲要戶外熱辣辣 職員除左會俾張menu=墊枱紙你睇定食咩 仲可以叫定野飲 邊排邊飲住先 服務貼心 最後排左30分鐘 終於有得入 雖然開晒門 通風環境 但都唔覺得熱 坐低即刻落單 一人一個lunch set + 魚皮

《Iced Milk Tea》唔錯 有Thai味 令人諗起係泰國時飲既 但呢杯相比起無咁甜 應該更適合香港人口味

《Wagyu Noodle》和牛嫩口 沒有半點過韌 有點爽口 牛丸都唔錯 可以一口過 牛味十足 炸豬皮不得了 仲脆卜卜 味道香口 個湯濃郁加上最愛吃的泰國又幼又透的船麵 正 必食!

《Crab Fired Rice》睇落好普通咁 好似楊州炒飯 但一食落去就知分別 蟹肉量多 啖啖都總會食到蟹肉 香味十分 再加埋啲泰式香料 更豐富味蕾

《Crispy Fish》同平時打邊爐食既炸魚皮係兩回事 表面無炸粉 似直接曬乾烤黎食 但口感超級脆卜卜 即使熱氣 都忍唔到口 係咁食

但埋單就唔平啦 Lunch set 每個都過百 但米芝蓮推介得都唔會係平野黎嫁啦 最後每人$164 排長龍係有原因既

參觀日期:2019年4月
感謝 minions118
2019年2月28日的評論 透過行動裝置

門口貼著2018.2019米奇林貼紙,開店前排了約20分順利在第一輪進來。炒泰式海鮮河粉,除了很有嚼勁配上青木瓜.花生及蝦子,清爽好好吃。炒空心菜甜甜辣辣也好特別,招牌泰式和牛湯河粉,好嫩的牛肉片牛肉塊牛肉丸加上九層塔調味,真的非常好吃!

感謝 Loveandy927
2019年2月4日的評論 透過行動裝置

米芝蓮推介泰國菜!晚市去到需要等一下位,但也很值得!船麵和炒闊河粉很出色,記很留肚吃甜品,椰子雪糕份量足夠又好吃

感謝 lst7112002

去過泰麵嗎? 請分享您的經驗!