香港
搜尋

“好味”
泰面的評論

泰面
香港排名第155 (共 14,067 間餐廳)
卓越獎
價位: US$100 - US$200
周圍地區: 香港島
周圍地區: 香港島
2019年9月24日的評論 透過行動裝置

一直想試這間泰國菜,本身勁鐘意泰菜,但這間店舖經常要等位,終於約到朋友一齊等,大約等左十幾分便可進去,味道的確唔錯,奶茶也好味,有機會想再食

參觀日期:2019年9月
感謝 manymomo

2019年9月10日的評論 透過行動裝置

美味的食物。餐廳樸實無華。提供優質的服務。菜單有限,準備迅速。食客翻台很快,排隊等候進入的人們很多。很高興我們在營業前就到了。

感謝 Inspiration749410
2019年8月21日的評論 透過行動裝置

我們來到了這家餐館吃午餐,因為我們的辦公室就在這家餐館的附近,我們在這裏等餐花費了20分鐘,我們也覺得還行吧,還是想嘗試一下這家餐館。我們點了牛肉炒飯以及一份茉莉香飯,味道很不錯,但是絕對不值得等待。如果你準備好排隊20分鐘的話,你也可以來這家餐館試試。

感謝 AmitChanda29
2019年6月21日的評論

泰麵 聽就聽得多朋友話泰麵好好食 今日終於去左試下食lunch 我1150就去左排隊 但已經有一條人龍出現左 只係十分鐘 1200去到排隊既朋友已經無位 所以建議大家提早開門十五分鐘前去排隊 而我叫左佢招牌既泰麵 虎蝦炒金邊粉 椰絲斑蘭丸子 泰式奶茶 泰麵就真系幾好食 有和牛 個湯好濃味 炒金邊粉就普通左啲 所謂虎蝦都只係普通既基圍蝦 味道就一般 斑蘭丸子 斑蘭味唔算特別濃 不過丸子裏面有椰絲 配上暖暖地既椰奶 幾好味 至於奶茶都唔錯 奶滑茶香 整體而言 泰麵真係唔錯幾好食 不過要排好耐既話就唔系太值得了

參觀日期:2019年4月
感謝 boobooalice
2019年6月2日的評論

兩個幾星期前我仲係泰國日日狂食泰菜,返泥超掛住d泰國餐Samsen出左名十分泰,但一直冇機會試,主要係人龍實在太太太長。今次就破例泥等食,幾耐都會等⋯結果⋯真係等足個幾鐘先入到去⋯⋯睇下出面仲有幾多餓鬼(10pm都泥喇)裝修似泰國d cafe仔。吧枱疑似好坐d,起碼唔會左右同後面都係人餐牌中英對照,冇泰文。好多人勁讚杯泰式奶茶,又係幾泰喎,少少偏甜,質素似泰國間飲品店Cha Tra Mue)。

參觀日期:2019年2月
感謝 CHIUW61

去過泰面嗎? 請分享您的經驗!