“好食抵食”
新曼谷泰菜的評論

新曼谷泰菜
香港排名第859 (共 10,546 間餐廳)
價位: US$15 - US$20
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前已評論 透過行動裝置

因為朋友雞鴨鵝豬牛都唔食,泰菜係個好好嘅選擇,炒芥蘭好入味,鹽燒盲曹食到我呢個唔食魚嘅都食左半條,啤酒有買一送一!

感謝 392pandac

2018年3月12日已評論

新曼谷泰菜位於軒尼詩道, 係一間泰國餐館. 主打的泰式金邊粉同咖哩海鮮泡飯都好有水準.又可以叫下小食如沙嗲雞肉串燒, 價格相當合理, 性價比高. 餐廳環境不錯, 坐得幾舒服, 十分推介.

感謝 maggie119230
    2018年1月22日已評論

入面D人都似泰國人既,所以諗住一試,金邊粉值得一試既,係香港地算係唔差架喇。但係佢另外有個吠蟹似芒果炒飯就穴係有D過份,原全同個MENU個樣係100%唔同= =" 味道一般~ 象啤就做緊買1送1

感謝 Ryan M
    2018年1月13日已評論

比較正宗的一家泰國餐館,環境一般,店鋪不大,點了咖哩海鮮泡飯,海鮮配了還是挺多的,蝦,貝類,咖哩味也很濃,味道挺好的。凍咖啡也很好喝,冰冰涼涼的很解膩。

感謝 ryan278125
    2017年12月23日已評論 透過行動裝置

這泰國餐廳食物質素不錯。先來一客串燒,雞肉串燒的肉質保持嫩滑多汁,沙嗲醬有大量花生,非常香口。另外推介香葉肉碎炒飯,面頭加隻荷包蛋,非常美味。

感謝 Billbill08

去過新曼谷泰菜嗎? 請分享您的經驗!