“為菠蘿炒飯而來”

曼谷泰菜 (葵芳)
使用外送服務
香港排名第6,742 (共 14,086 間餐廳)
周圍地區: 葵芳
周圍地區: 葵芳
2020年8月5日的評論 透過行動裝置

同女友去食Lunch Set,今日就揀咗係葵芳興芳路223號新都會廣場5樓501-510號舖【曼谷泰菜】呢到地方好大,又舒服

$68 菠蘿炒飯
菠蘿炒飯好大碟,配料適中,但好好味
$68 黃咖哩牛腩配白飯
牛腩都好煙韌,大大粒牛腩,個黃咖喱醬白飯真係一流
跟餐送 凍奶茶
茶味夠,奶又滑
+$10 凍香茅薑蜜
薑味勁香,勁好飲
+$10 金柚子沙律
呢個沙律有啲蝦乾,又帶少少辣,食落好特別
+$10 暹羅炸魚餅 (2件)
兩塊小小的魚餅都好好食
$28 貴妃芒果汁
後加一杯芒果汁,好似沙冰咁,用咗新鮮芒果做成,仲有果肉

參觀日期:2020年8月
感謝 foodieysf

2019年10月24日的評論

今日午餐想食泰國菜,跟同事12:45到了樓下曼谷泰菜等位。午市套餐都幾多選擇,跟餐有冷/熱餐飲一杯,咖啡或茶,泰國紅花茶,百香果蜜或木橘蜜。泰式海南雞配雞油香飯 $65 海南雞肉質鮮嫩,本身都驚油飯太膩,但原來配上海南雞食,加上醬汁,油飯都是一個好配搭。黃咖哩牛腩配白飯 $65 材料有薯仔,牛腩,紅椒。牛腩幾腍,樣看似好辣,但黃咖哩配上白飯,可以食多一碗。

參觀日期:2019年10月
感謝 ckn540
2019年7月22日的評論 透過行動裝置

帶阿囝阿囡黎玩廣場外的遊樂設施,玩完後去了就近的泰國餐廳用餐。估不到假日也提供午市套餐,價錢經濟,味道尚可。

參觀日期:2019年7月
感謝 JoyceW2056
2019年6月23日的評論

新都會一向多人,星期六午市,見這間店剛有位,而且午餐不太貴,於是一試,我點了泰式豬脾配白飯,豬脾不錯,不太肥很林,餐包一杯飲品,試木橘茶,味度麻麻。朋友點了喇沙札肉魚旦湯配炸魚餅,魚餅比較油。連加一約70元,午餐還可以,晚餐很貴的。

參觀日期:2019年6月
感謝 manyee02
2019年6月7日的評論

一行7人慶祝生日,入坐前已知道限時為90分鐘,所以衝鋒式點菜。食物上菜快,而且質素為中上,椰汁雞湯好味,餸菜亦蝶蝶有溫度。大家都有讚無彈,還想想下次一班人的聚會點,可以再選這裡。惟獨服務,本來一邊食,一邊清走枱上空蝶子實在不錯,感覺殷勤。但最後15分鐘,服務員推著車,不停地清走枱上用具,不但打擾我們的興致,亦阻礙交談,畢竟是一班舊朋友的生日聚會。

參觀日期:2019年6月
感謝 Dennis Y

查看過曼谷泰菜 (葵芳)的旅客也查看過

去過曼谷泰菜 (葵芳)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD