“黑松露盛宴”

The Point (尖沙咀)
使用外送服務
香港排名第161 (共 15,259 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年11月20日的評論 透過行動裝置

尖沙咀行街入咗The One食dinner,見做緊黑松露盛宴,而且入面環境不錯,所以舒舒服服入去享受晚餐。

餐湯是黑松露野菌忌廉湯,餐湯夠熱而且黑松露味道很濃。

黑松露火箭菜梨子沙律很大碟,加入了很多芝士,合桃和梨子,配合一起來吃很不錯。

主菜是黑松露溫泉蛋白汁意粉,面頭放了很多片黑松露,而且用了我最愛的蘆筍做配菜☺️白汁意粉混合溫泉蛋,味道真的很夾!

接着是黑松露pizza,餅底新鮮上枱好脆,2人食Pizza算是很大份,大量芝士同埋風乾ham,抵食。

最後是套餐不能少的甜品,黑松露泡芙,看著是可愛的小丸子。細細粒一口泡芙,一啖食落去充滿着冷凍雲呢拿,正呀,想再吃多2粒呢

2  感謝 KolLee

2020年11月5日的評論 透過行動裝置

今日去咗the one 行街順便食晚飯, 行行下比一間餐廳門外的黑松露餐牌吸引住。

這裏在閑日都唔少人,餐廳氣氛不錯。我哋叫咗一個黑松露二人餐。

黑松露野菌湯
上枱已經熱辣辣,香噴噴,充滿著黑松露和野菌濃濃的香氣。值得推介。

黑松露火箭菜梨子沙律
話明黑松露沙律一定有黑松露味啦,有一片片的黑松露再加上非常濃郁的芝士,仲有琥珀合桃和梨作陪襯, 如果可以加多一點合桃和梨中合一下 火箭菜的苦澀味就更好了。

鮮黑松露溫泉蛋白汁意粉
溫泉蛋混在黑松露上分外香濃和creamy, 呢度菜最好趁熱食。

鮮黑松露芝士風乾火腿pizza
店員細心為我們安排食完枱上的意粉才上pizza,保證 熱辣辣, 煙燻火腿味濃,如果喜歡重口味就啱你心意,當然配上黑松露片更香濃。

黑松露雪花雲呢拿泡芙
賣相十分吸引,窩夫外脆裏面十分cream還是冰冰的, 好味道。

1  感謝 magmag122019
2020年10月21日的評論 透過行動裝置

今日同朋友仔補祝生日,當然要食番餐豐富晚餐啦。可以食到黑松露盛宴,,仲要唔係度度都有得食當然要去食番餐啦。店舖裝修好特別,環境大,坐得又舒服,職員仲好nice

【黑松露盛宴】$488
每款送食都有加入黑松露既元素,呢個套餐有齊餐湯、前菜、Pizza、主菜及甜品

餐湯
黑松露野菌湯x2
濃濃郁郁既黑松露味已經滲入野菌湯內,令野菌湯更香濃更creamy,仲好好飲

前菜
黑松露火箭菜梨子沙律
酸甜既開胃菜,最重要有薄切黑松露片,混合火箭菜一齊食,仲有切得薄薄又爽口既梨子,仲有濃濃既芝士及合桃,整成一大份有益又營養沙律

Pizza
鮮黑松露、芝士、意大利風乾火腿披薩(9”)
薄薄一片片黑松露真係好正,成個pizza上仲有好多片 ; 有少少咸香味既火腿,仲好大塊,當然唔少得有軟滑芝士啦好味道,係香脆薄批pizza有9”大,切好分成6份

主菜
一口小雲吞每一粒入面都塞到滿滿既餡料,配埋個好特別既汁,當然配埋鮮黑松露、野菌、香腸粒、鼠尾草牛油汁,好大份,兩個人差啲食唔哂

當然唔少得甜品,黑松露雪花雲呢拿泡芙,灑上一片片薄薄的黑松露,連食泡芙都有黑松露既香味

2  感謝 SukiYeung
2020年10月10日的評論

中秋放假咁多日,梗係要同女朋友周圍食下野,今次去到尖沙咀呢間餐廳,主要為左呢個龍蝦餐,果然都冇令我失望。

呢個餐而家仲做緊優惠價,非常抵食。首先有非常香濃又滑嘅龍蝦湯。

然後到重點,打卡一流嘅火焰龍蝦pizza,一早都知道呢度嘅Pizza好出名,果然冇令我失望,餅底好脆,而且餡料有滿滿嘅龍蝦肉。加上火焰之後有一陣焦香,好好食呀。

再有龍蝦芝士通粉,粗館通粉可以索道更加多龍蝦汁,當然更加唔少得龍蝦肉啦,而且個汁唔會好漏好濟,第一次可以完成整個Mac & cheese!

除咗龍蝦餐之外,我哋亦都點左分香蒜辣椒白酒煮大顯。出奇地非常好食,蜆肉非常新鮮飽滿,加埋少少辣椒同埋濃濃嘅白酒煮過鮮味十足!

值得一讚嘅係,雖然呢度好旺場,但係每個侍應嘅服務都非常之好,絕對會再返黎!

感謝 dory l
2020年10月2日的評論

我朋友在尖沙咀逛街剛好走到過來已經是晚飯時間,留意到這一間平時門外經常有食客排隊,剛好有位置的餐廳,之前已經吃過的我想也不想也再次進去一試

餐廳的菜色選擇不少,照顧不同食客,而且雖然他們主打Pizza,但是其他菜式我之前嘗試過感覺也相當不錯

意大利香腸汁甜椒蕃茄醬長通粉,醬汁充滿番茄醬味道,配搭帶有少許辣味的意大利香腸,將整到意粉的層次感提高,而且長通粉的口感彈牙,是一道高質素的pasta

黑松露芝士蛋黃醬薯條,分量多,即叫即炸,黑松露味道強烈,配搭帶有少許酸味的蛋黃醬和濃郁的芝士,非常惹味,絕對值得打一篇食評來支持這間餐廳

參觀日期:2020年9月
2  感謝 VankoC1

查看過The Point (尖沙咀)的旅客也查看過

去過The Point (尖沙咀)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片