“高質日式放題我最愛🌟殿大喜屋”

殿 大喜屋日本料理
香港排名第287 (共 15,944 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2022年12月13日的評論 透過行動裝置

高質日式放題我最愛殿大喜屋
食物質數穩定性價比高
今期主打食物
日本直送金槍魚腩(拖羅)
松葉蟹腳

食足3粒鐘
真係可能慢慢嘆
今次都係比佢個
日本直送金槍魚腩
拖羅吸引咗我嚟,真係高質好食入口即溶

避風塘炒蟹
蟹肉實淨鮮味,配埋啲避風塘醬料炒
真係好惹味送埋配啤酒就perfect

醉鮑魚
鮑魚大隻、食落彈牙又爽口
仲有粒杞子都好入味。睇得出係用心製作

皇牌炸燒乳鴿
皇牌炸燒乳鴿真係一定要食,皮脆肉嫰,
我食完都再encore

薄燒和牛
薄燒和牛我每次都會食、和牛薄薄地食多幾片都唔膩。好食呀

參觀日期:2022年12月
感謝 chunyau
評論 (98)

2022年12月6日的評論 透過行動裝置

5這間店想吃很久了,一直沒什麼機會,最近看到他出了個炒蟹,就馬上約了朋友一起來瘋狂吃蟹!然而這個決定是真的沒有錯!不過他12月好像會出拖羅任吃,這樣加量不加價就真的好評了!

晚市放題 1700-1900 (298元)
一入坐就馬上跑出去看一下有什麼好吃的,發現食飯種類都挺多的,有冷盤,熱食,生果,沙律,甜品,雪糕,酒等,應有盡有的!而我就選了點我喜歡的,如無骨鳳爪,鴨腎,螺肉和蟲草花膠烏雞湯回去!其中的烏雞湯真的有意外,喝起來有家的感覺,味道非常香濃,而且非常足料,我看到有不少人有拿!

回到主角刺身,這裡的選擇也有很多,最特別是有松葉蟹腳給你任吃,這算是比較貴的食材了,吃起來味道鮮甜!而其他刺身全都是厚切的,非常新鮮,吃得非常過癮!

除了點常見的食物外,這裡有個我特別喜歡的,就是避風塘炒蟹了,一次給你半隻,而且可以看出蟹是非常大的一隻,肉很多和厚,炒得蒜香味都足,外見內嫩的,跟外面賣幾百蚊一隻的相差無幾!

另外,這間也是有紅燒乳鴿的,也是新鮮出爐的,吃起來外見內嫩,肉汁非常多,味道鹹香!

還有個薄切牛肉,來到的是五成熟左右,配上燒肉汁給你,吃起來真的挺嫩的,牛味挺香!

其他食物的質素都挺高的,而且又不會出現叫了沒出的情況,這個真的好評!

最後的甜品也有非常多選擇,而且雪糕類也有點比較貴的雪糕可選,更有的喜歡的芋圓!還有個木瓜燉椰汁是挺特別的,吃起來很暖心,甜甜的!

感謝 CFWONG321
2022年12月3日的評論 透過行動裝置

[ 殿 大喜屋 ]

鐘意食放題嘅人應該對大喜屋一d都唔陌生,放題之選今次同朋友去咗食午市放題,選擇多到眼花撩亂阿!

✿ 午市放題 $298 任飲任食三小時12:00-3:00PM
呢個放題有成3粒鐘俾您食,唔洗驚唔夠時間食喇!特別介紹幾款做得幾出色嘅菜式。

皇牌燒乳鴿王
放題有乳鴿食好似第一次見叫咗隻嚟食,出乎意料,又整得幾好味。外皮夠脆,肉質幾嫩,調味都好夠,絕對可以媲美酒家嘅燒乳鴿

蒜蓉粉絲蒸扇貝
鮑魚拖羅蓉海膽杯
花雕醉鮑魚
松葉蟹腳
以上幾款海鮮我都encore咗2-3 Round新鮮甜口,特別喺鮑魚,煮得爽口彈牙。放題食到呢個質素,超值!

海燕窩椰汁燉木瓜
呢款甜品見到好多人叫,一上枱已經俾佢嘅賣相吸引到。木瓜燉得好淋,配埋鮮奶&海燕食,健康又好味,必點阿。

總結
電話: 36223000
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

感謝 Trek55014869572
2022年11月29日的評論

殿 • 大喜屋係比一般既大喜屋再高一級,令你食過返尋味,午市食足3個鐘都係2️⃣9️⃣8️⃣/1位,仲有88折優惠真係爽

首先點刺身拼盤款式特別多,有三文魚、虎蝦、甜蝦、帶子、赤貝、象拔蚌、池魚王、劍魚腩同松葉蟹腳等,刺身好新鮮
期間限定仲有日本直送八魚薄切,配埋柚子醋更加鮮味,仲有新加入冰鎮花海蜇

另外有多款創意壽司,有香芒龍蝦膏甜蝦壽司、三文魚籽赤蝦壽司等,其中拖羅鮑魚海膽杯係必點

自助區有即整新鮮海膽手卷同期間限定深海皇帝蟹肉手卷,需排隊每人限取兩份,保證食到新鮮即製

熟食方面都好有睇頭,有我至愛避風塘炒蟹,蟹肉大大件夠新鮮、蒜蓉粉絲蒸扇貝、和牛薄燒、燒乳鴿王、清酒煮蜆、花雕醉鮑魚爽口彈牙

自助區有冷盤,有中華沙律、Kimchi、日本螺頭另外仲水果區方面有西瓜、蜜瓜、火龍果同橙等

飲品方便除了一般嘅冷飲外,還有暖櫃,另外酒類都好多選擇有梅酒、燒酒同白酒等

最後係甜品午市放題每人限一杯雪糕,有Häagen-Dazs、Milk Top、Movenpick選擇
自助區仲有自助軟雪糕機、榴槤雪條、草莓及奇異果雪巴
甜品區有馬卡龍、明治牌乳酪、綠茶布甸同焦糖燉蛋添

殿 大喜屋
尖沙咀金巴利道26號1樓

感謝 Share_n_foodie
2022年11月24日的評論 透過行動裝置

每個人心目中好食的放題定義都唔同, 我就比較簡單, 必定要有一盤好豐盛的刺身拼盤船,因我最喜歡食刺身。之後就要有齊炸物,壽司,手卷, 天婦羅, 串燒, 雪糕和飲品咁先選合格的放題。

來到用qr code 點選了刺身,送來時幾震撼, 有松葉蟹腳、劍魚腩、三文魚、池魚王、油甘魚、北寄貝、北海道帶子、象拔蚌、希靈魚和海赤蝦夠哂豐富,每件刺身厚切,鮮甜美味。

今次見有手卷專區行去排隊拎,有海膽手卷和深海皇帝蟹肉手卷,前者入口creamy 後者啖啖蟹肉鮮甜加上即叫即包,紫菜夠脆口。

另外放題我都會點芝麻雞翼,羊架,一口牛粒, 喜歡惹味的不能錯過。

花雕醉鮑魚 我追加左兩次好鬼正, 和牛薄燒都唔錯。呢到仲有個海燕窩椰汁燉木瓜好滋潤呀!來到熱辣辣入口暖入心,秋涼最岩食。

食哂咁多野當然要飲下茶解油膩啦!最 buy 解茶

最後食返杯哈記雪糕作結尾。

感謝 Chloekwok89

查看過殿 大喜屋日本料理的旅客也查看過

去過殿 大喜屋日本料理嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片