“燉湯6pm 後供應”

魚鱻魚湯專門店
香港排名第1,389 (共 15,251 間餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2020年11月14日的評論 透過行動裝置

晚市取票等位同時,要向職員留湯,否則很快沽清。
燉湯大盅足料,很好飲,加$5 有一碗米線。有魚餅及枇杷豆腐,適合不想食魚的食客。

參觀日期:2020年11月
感謝 Kitbb

2020年3月8日的評論 透過行動裝置

荃灣區運動完後,去路德圍逛逛,有不少食店,魚鱻魚湯專門店,差不多坐滿客人,見到某角落,有張小小檯,我馬上入去坐低了

點了 生炸雞翼魚湯米線 $41
有兩隻 炸到金黃色,已斬件 方便吃,配合一點點鹽,香口 滋味無窮

米線 份量多,但似乎一般,嫌不夠滑,
正如店名,出名魚湯底,新鮮 真的有魚味、淡淡 、濃郁鮮甜,奶白色,沒有腥味,可飲多幾啖,仍一些配料 ... 豆卜及黃牙白菜

除了 不同部位魚,仍有其它美食,例如:豬扒、雞件,牛肉、時令油菜、丸類 等等 ....

下次再來

參觀日期:2020年3月
感謝 cchbonnie
2020年2月10日的評論

大家去過路德圍都知有幾多美食架,每次都要排晒隊今次都唔例外,因為我早左到要等埋個朋友等左幾個字就有位,入去去得幾張枱咁但係都唔太迫 我地每人都叫左唔同款既,有而個魚餅好好食,又唔會太濕,而每碗都仲可以加兩個餸,好香好濃既魚湯味,睇佢個湯咁白應該落左好多魚去煲豬扒好鬆脆,啲肉汁仲係入面唔會死實實咁,魚球都唔會好淋又有蕃茄既香味 炸雞翼仲有兩隻好底食好香口做小食一流☺️不過小心魚片好多細骨要小朋友啲食,加埋杯凍飲每人都係五十幾蚊一個lunch都算好平

參觀日期:2019年11月
感謝 ericwong24
2019年12月31日的評論

魚鱻魚湯專門店是一家專賣魚湯麵食的餐廳。這次我點了魚湯米線,湯底鮮甜好喝,感覺是真的用魚煲出來的湯,不是味精。

參觀日期:2019年2月
2  感謝 sin520
2019年8月25日的評論

被餐廳名字吸引了,經過幾次後發現比較少人便來試了,最有特色是米線的湯是魚湯,幾鮮甜,食完不會口渴,感覺夠健康,其他配料跟平時潮州粉麵都差不多。

參觀日期:2019年3月
感謝 manymomo

查看過魚鱻魚湯專門店的旅客也查看過

去過魚鱻魚湯專門店嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片