“地方食物都滿意”
Hami Harmony的評論

Hami Harmony
香港排名第2,982 (共 10,546 間餐廳)
3 週前已評論 透過行動裝置

呢間餐廳我食過幾次,因為地方舒適,同埋食物好食,價錢又經濟。地點旺中帶靜,所以放假去食零舍感覺悠閒,餐廳一入去,光線充足,座位舒服,好快我地坐底點野食啦!

Lunch set 選擇都頗多元化,同朋友點左幾個set,有五成熟既美國安格斯肉眼扒、香煎比目魚伴薯蓉、白酒忌廉煮青口同香煎刺身帶子忌廉汁長通粉。

餐湯好濃郁,食到粒粒有蔬菜蓉,好開胃,飲完餐湯就到主菜上場,肉眼扒是一塊厚切牛扒,因為太薄既牛扒會沒有口感,而當開切開見到內層juicy,外層熟透,表面煎得很香脆,可有效鎖住肉汁,所以每塊牛肉入口嫩滑,配上薯角同新鮮有益既蔬菜,好味之餘,飽肚又健康!

而比目魚亦都煎得香口,魚味香濃又夠滑,不會煎得太耐而導致魚肉變乾,比目魚肉配牛油檸檬刁草汁亦都好夾,酸酸甜甜好醒胃呢!

然後帶子忌廉汁長通粉都好出色,帶子新鮮彈牙,忌廣汁很濃稠,配合長通粉,大家都食到好飽。

白酒青口是不錯的小食,青口新鮮不是用急凍的,有少少的酒香更帶出青口清甜。

總括每個菜色賣相都好吸收,而且加上大綠色蔬菜伴碟,好鍾意咁健康配搭,不知不覺,我地坐左好長時間,慢慢傾慢慢食,過了一個舒服下午。

感謝 KCKenneth

2018年3月9日已評論 透過行動裝置

花墟一帶進駐了好多食肆,有酒吧,西餐廳,西班牙菜,日式拉麵店....各式各樣,今晚去買花順道選一間試下。

一間小型cafe, 裝潢有心思,店員全是年輕少女,服務態度也不錯。

Les Jamelles - Merlot 2014
    Cafe竟然有紅酒,白酒,突然引發起我的酒癮,要了一杯紅酒,味道醇香不寡,合我胃口。

白酒忌廉煮青囗
    佐酒小食少不了。青口肉肥美,忌廉醬汁濃滑惹味。

海膽車打芝士焗大啡菇
    大啡菇肉厚多汁,食落有一絲絲芝士,海膽味不太突出,反而不會過膩。

意式田園沙律配煙三文魚
    好清新,蔬菜新鮮爽脆,勁開胃。

安格斯有骨肉眼扒
    五成熟做得剛好,中間位還帶有粉紅色,牛味香濃,份量不少,大大件真抵食。

焗特濃朱古力蛋糕
    朱古力味非常濃郁,淋上了紅苺汁,酸酸的味道可中和甜膩感。

感謝 pcsy
    2017年12月13日已評論 透過行動裝置

與丈夫慶祝結婚周年紀念,找一間特別的餐廳,果然沒有令我們失望。
    食物很具特色,叫了一個二人餐,雖然價錢略貴,但覺得值得一試,尤其一粒粒的意粉,以前未食過。

感謝 yipwahwah
    2017年7月13日已評論

星期日來午餐,輕鬆一下之餘還可享受美食。吃了蒜香橄欖油海蝦意粉配羅宋湯。海蝦質感及味道都很可口,意粉調味適中。羅宋湯亦很美味。

感謝 Venus L
    2017年6月10日已評論 透過行動裝置

平時多數夜晚去太子個邊飲酒,亦留意到呢間門面特別既餐廳,但就無入到去試。今次晏就過到黎呢頭就決定試一試呢間既午餐。
    首先係環境方面,一如門口既風格,部份既木條和白淨的牆身營造出小清新既感覺,最後搵左比較寬敞既卡位坐。
    今次我地叫左兩份午市套餐(時間由12:00~17:00 供應),分別係煙鴨胸意大利飯和美國安格斯肉眼扒。套餐本身配左一碗磨菇湯,飲落去唔會太濃,只有淡淡的磨菇味非常適合女士既口味。
    之後就要講下呢兩款主菜。首先係煙鴨胸意大利飯,鴨胸作為主角,食落好嫰滑唔似得出面部份食肆鞋澀澀,而且比較小落調味,配合大大粒的蔬果粒和分明既意大利飯,口感非常豐富。
    之後就係美國安格斯肉眼扒,由於只有五安士,所以即使係用黎做午餐都岩岩好。我叫左六成熟。出黎既效果亦非常理想,出面個層有小小煎過的脆皮口感,之後入面既肉亦算入口即融,一點都唔韌,唯一美中不足既係薯小過菜好多XD,比例可以平衡返小小。老實講,係一百蚊都唔洗既情況下可以食到一個頗高質既扒真係令我喜出望外。
    總括黎講,呢間餐廳環境和食物都令我非常滿意,亦係一個打卡既好地方哈哈。

感謝 小生物碌下碌下

查看過Hami Harmony的旅客也查看過

去過Hami Harmony嗎? 請分享您的經驗!