“下午茶之選”

小火焰韓式咖啡餐廳 (觀塘)
使用外送服務
香港排名第694 (共 14,145 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
3 週前的評論 透過行動裝置

係觀塘行到攰想食甜點,我推薦大家可以黎依到坐下充充電,價錢唔貴,無論想食粉麵飯炸雞定甜品,依到都有齊,咁當然係Korean Style啦

韓式甜辣年糕炸雞半份$88炸雞香脆,甜辣惹味,雖然辣,但係會令你追住食,真係辣得幾過癮。半份有少量年糕,4件炸雞,做下午茶係幾唔錯

糯米糍3.6牛乳雪花冰$58真係雪花咁,入口即溶,表面灑滿朱古力粉,仲有朱古力雪糕同糯米糍,煙韌甜糯,充滿牛奶香味同時又有香濃朱古力味,正好為炎熱嘅夏天帶來一個冰涼嘅下午

芒果沙冰$46特濃芒果味,除左伴碟個幾粒芒果,啲沙冰裏面真係有芒果茸㗎,而且半碟嗰幾粒芒果係勁甜,正喎,仲有芒果沙冰上面加左鮮忌廉,攪勻之後又滑的,係夏日之選。

小火焰
觀塘觀塘道410號觀點中心1樓1號舖

參觀日期:2020年9月
感謝 kkyy0401

2020年9月19日的評論 透過行動裝置

小火焰韓式咖啡餐廳 - 性價比高韓式午餐

今天去了很久沒到的觀塘拎野,見時間尚早,一於吃個午飯先,就到了附近的一間韓國菜試試,形式像咖啡廳般,格局非常開揚。

泡菜醬燒黑豚拌飯
厚切的黑豚肉塊,佈滿醬汁,加上泡菜和椰菜,還有紫菜和芝麻一起伴着飯,滿滿韓國地方口味。

韓式甜辣年糕炸雞
韓國菜怎少不了炸雞,而且是韓式的甜辣醬,炸雞雞皮脆、肉質多汁,惹味的甜辣醬再配上煙煙韌韌的年糕。

吉列炸蠔、泡菜餃子
午餐還可以加配小食,有熱騰騰的吉列炸蠔,還有泡菜作餡料的脆炸餃子。

參觀日期:2020年9月
感謝 justforshan
2020年5月13日的評論

韓國美食控今次食間番食左唔少次次次都有驚喜.
炸紫菜卷 $32
依個炸到脆卜卜,入面夾住啲粉絲真真正正既外脆內軟‼️
韓式醬辣年糕炸雞 $88
依個都幾辣下食唔到太辣唔好叫呀佢啲年糕好入味都係辣醬既味啲炸雞辣辣地甜甜地食食下就唔覺得辣架啦
石板韓風魷魚 $88
我係魷魚控黎依個魷魚量就叫多,椰菜都唔少但唔叫係好好食如果入味啲會更好
海鮮炒淮山麵 $98
見到有推介兩隻字就忍唔住比個機會佢黎到海鮮真係好多!啲麵撈左啲芝士汁‼️真係有意外驚喜感覺上有啲似fusion 菜不錯不錯

參觀日期:2020年5月
感謝 feimuihk
2020年5月7日的評論

在下午1:30到達,不用等位直入餐廳,但餐廳都幾滿人。

餐廳環境唔係話十分之光猛,但食物美味,價錢合理。

朋友點了茄子牛肋骨泡菜飯$68+$10牛油雞翼,而我就
了魷魚韓式冷麵$68+$10韓式辣雞。$78的午餐,附餐的咖啡,我覺得質數幾高(起碼唔係即溶咖啡),個人覺得可以說係非常超值,因為食物的分量都幾大。大件夾抵食。

係疫症呢個時期,餐廳非常貼心,提供放口罩跳信封同埋
檯面有一支消毒噴霧,令人食得安心又放心,為整體加
分。

參觀日期:2020年5月
感謝 ConnieHYS
2020年4月28日的評論

之前來過許多次幫襯,這裡美食樣樣都咁好味,回頭指數極高。平時真係無咩機會留肚食佢地嘅甜品。趁今晚和朋友APM睇完戲,下半場就過來食下小食甜品啦。

蜂蜜提子脆米炸雞(半份) $88
雞皮炸到要用「脆卜卜」三個字來形容。塗了蜂蜜糖漿味道清甜易入口,雖然係炸雞但就唔係好油膩。雞鎚大件外脆內軟,大啖一咬好幸福,肉嫩有汁味道好得,值得推介!

紫薯沙冰 $46
賣相吸引紫色大大杯勁襟飲,放了幾粒紫薯有誠意,飲落好香濃紫薯味,沙冰幼滑甜度適中而且夠凍,飲至杯底味道仍未變淡,相當好飲和抵飲。

芒果布朗尼3.6牛乳雪花冰 $68
面層佈滿芒果粒粒和一球芒果雪糕球帶出芒果芳香,冰裡滲透著淡淡的奶香味,味道清清地,綿滑的口感可以慢慢歎,幾粒布朗尼蛋糕食落係有點甜膩,食番啖雪花冰就可中和返味覺,大大碗確係抵食。

參觀日期:2020年2月
感謝 cargolam

查看過小火焰韓式咖啡餐廳 (觀塘)的旅客也查看過

中國香港

去過小火焰韓式咖啡餐廳 (觀塘)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD