“我食過最好味嘅豬潤”
漢發麵家的評論

漢發麵家
香港排名第2,933 (共 14,143 間餐廳)
周圍地區: 深水埗區
周圍地區: 深水埗區
2020年9月20日的評論

男朋友知道我豬潤控,仲要厚切特意帶我來試厚切豬潤。但食好嘢都需要時間排隊的,我們等了差不多1個鐘終於有位。

豬潤麵
呢度嘅豬潤不得了,超厚切,勁大塊。一口咬下去,又爽又滑,好味到唔識講嘢,食到停唔到口。d豬潤爽得嚟,裏面帶creamy質感,不會有腥味,正宗黃沙潤,係我食過最好味嘅豬潤。麵方面,本來是配出前一丁的,但我怕肥,諗住揀幼麵清啲健康啲,自我感覺良好幼麵幾爽口,但有些少鹼水味落入湯頭中,但這不減我對呢度豬潤麵嘅喜愛,豬潤才是主角,下次選米粉就好了。

法蘭西多士
呢度嘅西多士竟然要$40,但係一場嚟到就試試。裏面係花生醬,可以配糖漿或煉奶,我就選了煉奶。上枱賣相非常吸引,金金黃黃,有一大塊微溶的牛油,香噴噴。將牛油塗均切開後急不及待要吃一口,蛋香濃郁,鬆軟有空氣感,真的像吃疏乎厘,非常有驚喜。裏面的花生醬香濃,配上甜甜的煉奶,非常邪惡但真係好好味!

參觀日期:2020年9月
感謝 FoodieFoodie_84

2020年1月13日的評論 透過行動裝置

價錢不便宜,尤其是在這样平民的地區。奶茶淡而無味, 簡直遠離水準。 豬潤麵亦不外如是, 由於豬潤切得很厚, 所以要煮得很熟而有些硬。 不會再光顧

參觀日期:2020年1月
1  感謝 KevinC8202
2019年10月31日的評論 透過行動裝置

最近係深水埗工作,發現原來漢發麪家的豬潤麪很出名,於是過來試下。他的豬潤真的不錯,很爽口,麪也不錯。

參觀日期:2019年10月
感謝 JoyceW2056
2019年9月14日的評論

是看到廣告介紹來造訪的,在附近工作,已經吃過兩次了,每次都大排長龍,最推薦西多士還有豬潤麵,都是必吃美食。

參觀日期:2019年6月
感謝 belongnight
2019年8月28日的評論 透過行動裝置

原本來試厚切豬肝麵,但因豬溫疫而豬肝供應少了很多,所以豬肝面一早在12點已賣完。
點了牛腩麵,沒有牛筋,炆得很軟,湯底沒味,但也沒有重味精,麵條太重皂鹼水味,很難受。
奶茶太多冰,五秒鐘飲完!

參觀日期:2019年8月
感謝 live2seehk

去過漢發麵家嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD