“戀 上 放 題 鍋 物 ”

極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)
香港排名第986 (共 15,743 間餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2022年6月27日的評論 透過行動裝置

午市時間又黎到大瀛喜食午市放題,由正午1200食到下午1500,可以食足3小時完全唔趕慢慢食!最重要食到優質刺身、壽司、卷物等等等等過百款料理慢慢享受,性價比超高!

見到篇篇食評都係講刺身幾咁豐富、燒物幾咁好食,今次換個角度介紹大瀛喜鍋物!

酸菜魚鍋
意想唔到餐廳真係不斷創新、跟隨潮流,可以提供惹味酸菜魚!酸菜湯底夠曬酸辣美味,正宗好多香料夠曬開胃,辣椒、萵筍、芽菜配料夠曬足,最吸引就係冇骨既魚塊,真係媲美正宗做酸菜魚既餐廳,必食!

日式壽喜燒鍋
壽喜燒牛肉一直都有,今次認真嚐試,發現壽喜燒湯底味道好濃郁,再放上靚靚肥牛係面半熟程度一流!

美人豆乳鍋
平時都真係唔會叫,但試左一次愛上超濃厚既豆乳湯底,呢個鍋真係要認真品嚐,會發現豆腐既甜味同滑度係好好味!

呢三款真係必試既鍋物,當然仲有其他食品都要認真品嚐!

極尚大瀛喜日本料理
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

Credit to Instagram: @mroolong

1  感謝 Mroolong

2022年6月24日的評論 透過行動裝置

午市放題 $218@
今日心血來潮想食放題,就去咗附近嘅大瀛喜快食個午市放題,人頭都只係2百頭,超豐富又新鮮,值得推介!

自助區熟食、冷盤、飲品、甜品同飲品都係任飲任食,選擇超多,超推介燘豬手、花膠湯,回本必食!除咗自助區,最緊要係刺身啦,用QR Code落單,又方便又唔駛等。刺身同壽司嘅質素都好高質,三文魚同帶子都好厚切,我最愛嘅赤蝦都好鮮甜,最驚喜係吞拿魚竟然係拖羅級數而唔係赤身!仲有其他炸物、卷物、熟食、鍋物等等,食物多到試唔晒,食得好滿足呢!

感謝 Kiu Shun Y
2022年6月19日的評論 透過行動裝置

自助區食物多籮蘿。甜品選擇亦相當多。拎番轉醫下五臟六腑都幾爽☺️。

飲品推介玫瑰花茶+白桃鳥龍茶。茶味香濃。無糖健康。記得一早拎定。尾聲想拎多支已經無曬Lu。

大路刺身三文魚。油甘魚。帶子。赤貝。希靈魚樣樣齊。特別dd有赤蝦。大隻爽甜。非常滿足。

熟食牛舌燒得乾身。必點芝士蝦。輕輕一夾皮肉分離。一大隻蝦放入口。滋味滿分。

壽司質素同樣高。赤蝦同劍魚腩係我至愛❤️‍。
必食矜貴鮑魚。任點任食。回本之選❤️。

菠蘿
食放題第一次食到真係有燒過嘅。清甜無渣。

感謝 BeeBeeLeeLee
2021年5月26日的評論 透過行動裝置

好耐無外出用餐了所以今日特別想食日本放題!知道觀塘鱷魚恤中心有大喜屋分店,即係book 位食午餐先!

店內空間感很大,自助區有甜品、沙律、小食、糖果等等....另外飲品櫃亦特別提供冷熱飲品,夠哂細心!

餐前小食種類很多,有中華沙律、炸物、枝豆、泡菜、螺肉、水果等等...

一品花膠盛宴,花膠煮得好淋身,入口即溶,好入味,配埋生菜掛汁簡直一流!

咁多刺身,特別愛吃三文魚,厚切而且新鮮,食落非常鮮甜肥美!

西京燒比目魚,肉質外脆內嫰滑,配上沙律醬食,特別好味!

所有天婦羅,炸物,都係即點即炸,夠晒脆口又不太油膩感,必試!

總括來說,大約二百蚊食個中午日式放題,有齊刺身壽司、天婦羅、串燒、鍋物等等...的確好抵食!

參觀日期:2021年4月
1  感謝 kitling0000
2020年6月13日的評論 透過行動裝置

姊妹約我到觀塘亞太中心5樓的極尚大瀛喜日本料理吃生日飯❤️, 我們大約十二點到達餐廳, 可以食到下午三點鐘。 餐廳環境寬敞但座位非常狹窄, 枱貼枱的完全沒有私隱度, 說話都要保持非常細聲。 餐廳以QR Code落單,方便又快捷。

店內有個自助吧檯, 有齊飲品、甜品、熱湯、生果和雪糕。首先點了一盤刺身拼盤,幾款刺身都很新鮮, 最喜歡爽口甜美的赤貝。 然後點了些炸物、 壽司、海膽手捲、 羊架、 牛油粟米 、串燒、辣汁東風螺。 羊架肉汁豐富, 牛舌串燒好濃牛香味, 推介必點。✨✨✨

午餐時段$188一位, 非常抵啊! 但店員的服務態度就需要改善一下,上菜的時候會將隻碟掟落枱面, 每次都畀佢嚇親!

極尚大瀛喜日本料理
地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓

參觀日期:2020年6月
感謝 Victoriay_eatwithvic

查看過極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)的旅客也查看過

去過極尚大瀛喜日本料理 (觀塘)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片