“好味道”
豐勝手丼的評論

豐勝手丼
香港排名第2,392 (共 11,097 間餐廳)
2018年4月29日的評論 透過行動裝置

我哋分別叫咗兩個唔同慨魚生飯, 每個都係套餐,包埋沙律同埋面豉湯,三文魚加三文魚籽飯只係大約170蚊, 如果想食好豪啲就二百幾蚊就有個帶子同鮮蝦慨魚生飯。每個魚生飯都好大份,而且每樣都好大粒,以帶子為例,嗰粒慨面積真係有兩個五蚊銀慨面積咁大㗎!而且渠哋都好鮮甜,啲蝦都好大隻,渠哋慨肉身可以話係長過我只中指。海膽仲要係非常鮮甜,有種甘香慨味道,用料絕對系高水平!

感謝 Wei Yin D

2018年4月27日的評論 透過行動裝置

餐廳嘅裝修都好仔細,跟隨咗日本魚生餐廳嘅設計。呢到仲可以任添魚生飯!但係我哋冇添到,因為已經食到好飽!
    魚生種類有好多,叫左一個三文魚親子丼同埋五品丼。前菜係蕃茄仔同沙律,配上味噌湯:P 三文魚腩好大件,入口即溶。三文魚子數量多,配上魚生飯更加好味。唔可以唔提呢度嘅海膽好鮮甜,食得出係新鮮運送到嚟!帆立貝都好大件,有兩件夾住塊檸檬片,配上檸檬汁令到帆立貝嘅鮮味更加突出。吞拿魚拖羅配上柚子醬,又甜又鹹食到好過癮。

感謝 Stefanie T
    TripAdvisor會員
    2018年3月1日的評論 透過行動裝置

極力推介這海幸丼, 因有幾隻松葉蟹鉗,所以更加鮮味。看這海幸丼menu材刺身,材料特別豐富, 分別有油甘魚、比目魚邊、吞拿魚腩、三文魚籽、赤蝦、 日本海膽和松葉蟹鉗, 眼看更多鮮味刺身,未食已經流曬口水。

感謝 TripAdvisor會員
    2018年3月1日的評論 透過行動裝置

四颗星,豊勝手丼还是很赞的,有机会可以尝试一下!昨晚看完電視節目,介紹東京美食。今天馬上想去食頓日本菜。想起這間井飯,念念不忘佢它成板海膽。
    小店很像日本的店~

前菜有沙律,蕃茄,酸酸甜甜的,讓人胃口大開。

雲丹卜口井 - 原板韓國海膽 + 碎蔥吞拿魚腩

成板海膽,怎能讓你不心動! 海膽鮮甜,沒有苦味~ 也可以夾紫菜來食

成碗都充滿了碎吞拿魚,滿滿的一整碗,簡直滿足了我對吞拿魚的慾望。
    整體來說,十分好!

感謝 Angel N
    2017年11月8日的評論 透過行動裝置

呢間在銅鑼灣日本歺广,非常之新鮮及好味,真係一分錢一分貨,而且D飯任加,及非常之好味,別海膽同牡丹蝦真係高水準

感謝 dork404

去過豐勝手丼嗎? 請分享您的經驗!