“性價比高的京菜館”

老掌柜東北菜館
訂位
網上訂購
香港排名第1,938 (共 13,808 間餐廳)
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
4 週前的評論 透過行動裝置

好耐無食京菜 難得約左朋友食飯 就去左呢間京菜館 晚上9:30仍然好多人選擇喺度食飯 等左大約10分鐘就可以入座

首先叫咗好多人都推介嘅北京填鴨半份$168
我哋三個人叫咗半份
半份既份量都相當大份,
而且肉同皮既比例都不錯 鴨肉嘅質地都好嫩滑,
呢個價錢絕對抵食。

雞絲粉皮
粉皮配麻醬一直都係好好嘅組合,
而且雞絲嘅份量都幾多,
食完十分開胃。

口水雞
雞件份量比較多,
而且配麻辣嘅汁令人食到停唔到口

黃金炒豆角
用鹹蛋黃去炒,
每啖都食到鹹蛋黃嘅香味,
而且唔會覺得滯

炒土豆絲
呢道菜就比較失色,
味道唔夠酸辣,
而且土豆絲亦都唔算好爽口

最後餐廳仲送咗兩件高力豆沙,蛋白同砂糖入面包住豆沙餡,不過豆沙餡嘅份量比較少,要食咗大半個先食到有餡,如果餡嘅份量多番啲就好

參觀日期:2020年5月
感謝 niyuim

2020年3月6日的評論

好耐無食片皮鴨 就上網搵下有咩推介 個個都讚呢間老掌櫃就試試佢!不過一搵先發覺 北京樓美中鴨子都係美心旗下 即刻唔洗考慮 雖然呢間老掌櫃都未知黃藍

Book左七點半 去到望落成間野九成坐滿 而所有座位都好逼

太肚餓既關係 一去到就嗌左本身電話留左既半隻鴨 上菜速度非常快 幾分鐘就有鴨食 而d鴨同皮都熱辣辣 d皮整得非常薄 鴨肉香 皮唔算太脆 但份量搭救 2個人食 皮同肉食極都仲有

另外仲嗌左好多人食既雞絲粉皮 的確係唔錯 雞絲 粉皮 青瓜同醬既份量控制得幾好 不過個醬偏淡味少少 雞肉唔滑 但又係大件夾抵食

最後仲有個大蔥羊肉餡餅 係比較失望既 首先個皮係唔脆 非常之淋 而羊肉都幾羶 肉汁亦唔算多 所以係麻麻

食到好飽啊
總結黎講真係好平好抵食
但就唔係食過最好食既片皮鴨
menu海量選擇 下次同一班朋友食既話都可以考慮呢間
順帶一提 餐廳擺枱擺得好迫 枱與枱之間基本上係無距離

參觀日期:2020年2月
感謝 WGGa
2020年2月24日的評論

聽聞之前每晚都要大排長龍。雖然現在香港人心惶惶;但入內食飯的人亦不少。
來到當然要點一下片皮鴨試試,鴨不太肥。真心比很多大型連鎖店的好。可惜其他的食物就一般。
如果喜歡食片皮鴨的人一定要來,但別對其他食物抱太大的期望。

參觀日期:2020年2月
感謝 PPKY2018
2020年1月28日的評論

讚 1. 價錢抵,每人唔使兩舊水 2. 有露天環境,仲有啲海景咁,幾舒服 3. 有啲野食唔錯,餃子、蔥油餅都幾好,餃子足餡,京燒羊肉意外地好味,肉味濃,係燒得有啲韌啫

彈 1. 填鴨係平,但實在唔正宗,根本就好似普通燒鴨,皮唔脆肉亦乾

參觀日期:2020年1月
感謝 Chi Keung Y
2019年8月10日的評論 透過行動裝置

不訂位的話最好早點來才有位子坐,這次四個人同行,試了有名的烤鴨、涼皮,羊肉餃味道特出,餡餅也好吃。麻婆豆腐就偏鹹了,不推薦。

參觀日期:2019年8月
感謝 belongnight

去過老掌柜東北菜館嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD