“疫情優惠”
和平饭店的評論

和平饭店
香港排名第5,841 (共 14,072 間餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年7月29日的評論 透過行動裝置

疫情底下好多商舖食肆都有做優惠,以前我都好少食呢間野,因為堂食嘅價錢都唔算平。剛好,遇上疫情佢做外賣優惠,咁就啱晒我。

杭州炒飯冇諗過係豉油色炒飯,但係唔好俾個外表呃到。啲炒飯真係粒粒分明,裏面有蝦仁松子雞蛋,材料簡單,功夫到家

黃金魚塊超黃金,唔濕仲要的金掛晒上舊魚,正到暈,好足料,下次一定要encore

炸銀絲卷脆卜卜又香口,卷裏面梗係一絲絲,而我最欣賞佢嘅地方係,裏面嘅一絲絲係有少少甜味,絕對唔係齋包,小小嘅甜味加上煉奶,正。

參觀日期:2020年7月
感謝 kkyy0401

2020年1月17日的評論 透過行動裝置

朋友在這邊工作,約我共晉午餐。
我們點了一個午餐,包括:
醉豬手:豬手肉質爽口,但不夠酒味。
鮮肉窩貼:饀料豐富,好味道。
排骨擔擔麵:份量不少,味道也不錯,更辣一點就更好。
另加點了:
雞絲粉皮:粉皮滑,雞絲太少,麻醬不夠香。
小籠包:皮不算太薄,但饀料好吃,湯汁也不肥膩。
小黃魚(剁椒蒸):有三種煮法,我們選了剁椒蒸,魚味鮮甜,值得推介。
這店環境不錯,特別是我們坐在靠窗的卡座,座位舒適,景觀開揚。
因為是午市時段,最初服務員忙得透不過氣,所以頗為招呼不周,後來顧客減少了,原來服務也算不錯。

參觀日期:2020年1月
感謝 kypoon817
2019年10月17日的評論

平日晚上來到和平飯店, 客人不是太多, 坐下, 職員態度很好. 叫了小籠飽, 蔥油餅, 嫩雞煨麵,鍋貼. 小籠飽與鍋貼不夠熱, 味道可以, 嫩雞煨麵不錯. 蔥油餅夠香脆.

參觀日期:2019年10月
感謝 sorosin
2018年9月21日的評論

位處區內主要綜合性商場內,如嫌附近著名旅遊海鮮街價格太貴,這裡是不錯選擇。食物具一定水準,份量也足夠。

參觀日期:2018年9月
感謝 mayau1971
2017年10月13日的評論

在油塘大本型的和平飯店, 是一間滬菜 (上海)菜館, 餐廳環境不錯, 卡座幾舒服, 叫了套餐及小籠包, 價錢合理, 但食物味道一般.

參觀日期:2017年7月
感謝 HKcarcar

去過和平饭店嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD