“巨型三文治🥪👍🏻👍🏻👍🏻”

幸福單品咖啡
香港排名第2,545 (共 15,151 間餐廳)
周圍地區: 西環
周圍地區: 西環
2021年1月27日的評論

見到食評唔錯,特來試試,不過出咗西營盤站C出口,行錯咗落W end path 條樓梯度,應該出地鐵向右行到落山扶手電梯,一程扶手電梯右邊行入去就係,叫咗超幸福三文治同卡洛斯咖啡,全部即做,等了一陣,老闆勁親切三文治共四件兩個人至食得晒,又熱又脆又多料咖啡唔酸唔苦易入口,唔使加奶加糖,熱辣辣,價錢唔貴又好食,推薦各位食神

參觀日期:2021年1月
1  感謝 Maureen C

2020年5月15日的評論 透過行動裝置

❤ 超 幸 福 三 文 治
你現在幸福嗎?
吃後感覺真的超幸福喔
三文治份量超爆誇張
超級厚 拿上手要撐很大呢~
餡料有 炒蛋 午餐肉 火腿 芝士 青瓜 海苔
炒蛋還可以加配料一起炒
選擇了黑芝麻 吃下真的超香啊
還多了一層口感 而且麵包是煎過的
拿上手有點油油的感覺 牛油味好香呢
不得不提的一定是海苔 第一次吃有海苔的三文治
真的很有畫龍點睛的感覺 多了一層香脆感!!
兩個人每人吃2件已經好飽 好滿足
另外點了一份全日早餐也是超好吃的
煙肉煎得很香口 真的製造超用心
這家咖啡店是家庭式經營 感覺十分親切
對咖啡亦很執著 我對多款咖啡豆都唔認識
很喜歡這裡的⚘玫瑰少女咖啡
味道偏向較重奶味 還有幾片玫瑰花瓣點綴
唔鍾意飲偏苦咖啡既我 好想再encore呢~
幸福單品咖啡
西環西營盤英華臺1-6號華輝閣地下1號舖

參觀日期:2020年5月
感謝 foodie_anniechan
2020年3月17日的評論 透過行動裝置

成日都見到大家話 食完幸福三文治 真係會有幸福既感覺 今次就黎試下 睇下係咪真係咁幸福

個日落雨天凍冰冰 入到去有杯熱水 即刻暖在心頭 再有份即叫即製 熱辣辣既三文治 係飢寒交迫既時候 食到呢個幸福三文治 雖然用料簡單 但係又真係幾幸福

▪️超 • 幸福三文治 $55
完全冇諗過係咁大份 計計下都用左三大塊厚方包 一啖都未必咬得到全部餡 一個人真係會食唔晒成份
包同包之間都夾滿餡料 有芝士 餐肉 炒蛋 青瓜 火腿 海苔 麵包烘過幾脆身 青瓜脆得黎無乜青味
整體中規中矩 正常發揮 但勝在足料 口感同味道都幾豐富 食完真係好飽

▪️班蘭蛋糕 $25
其實本身係想試抹茶卷蛋 但係賣晒 唯有試下班蘭蛋糕 班蘭味道偏淡 但勝在質地夠濕潤鬆軟

整體而言 三文治足料抵食 環境清靜 但較為逼夾 經過可以一試 但唔好抱太高既期望

參觀日期:2020年2月
感謝 sistersnfood
2020年1月10日的評論

餐廳地方隱蔽,地鐵站c出口向右行到正街再落一條扶手電梯再向右行就到餐廳空間不大,座位不多,廚房是半開放式,可以看到老闆如何整幸福三文治☺️
------
菜式
1. 牛油果炒蛋芝士三文治 4.8/5

一份三文治$50好像很貴,但看到實物,覺得好抵食首先麵包不是用焗爐烘,老闆用平底鑊慢慢烘,入面既餡料好多,毫不吝嗇,牛油果不是碎上,一片一片,炒蛋唔會過老,有滑蛋既口感如果芝士可以再溶d會比較好,不過整體真係整得好好吃,吃得出老闆心機同誠意,客人比錢時他會問好食嗎推介隱世小店

參觀日期:2019年12月
感謝 Corgiwithfood
2019年11月11日的評論

來自西環幸福單品咖啡嘅超幸福三文治,3塊厚切軟方包夾着超級豐滿的餡料,有芝士火腿午餐肉黑芝麻炒蛋青瓜,不得了啊一啖係食唔晒嫁請注意呢度只有半份⚠️另外仲有半份已係我肚裏面。

參觀日期:2019年6月
感謝 hohoyincalvin

去過幸福單品咖啡嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片