“下午茶”

宜家家俬咖啡室
香港排名第649 (共 14,091 間餐廳)
價位: US$4 - US$4
菜式: 瑞士菜
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年8月4日的評論 透過行動裝置

去MegaBox行街,宜家傢俬係點都會行,就算冇嘢買點都會去下,明明唔肚餓都要入去行個圈睇吓,一睇就會坐低食嘢。

過咗下午茶時間所以唔多人,但係一陣間就食飯,所以就冇叫好多嘢食,食個沙律滿足下個胃口。

煙三文魚凱撒沙律紅紅綠綠,未食顏色已經好吸引,香草薯仔沙律,沙律醬唔多薯仔夠淋,加少少千島沙律醬撈勻佢。食嗰陣,沙律菜加幾粒粟米再加粒橙仔,一啖,好juicy,因為粒橙仔。呢粒橙仔真係好正,juicy但黎酸酸甜甜好開胃

參觀日期:2020年8月
感謝 kkyy0401

2020年5月16日的評論

新年期間, 細路不用上學, 所以來逛傢俬店消磨時間, 順便在此午餐.
平日時段, 客人不多, 環境比高分.
新春期間推出了應節美食!
看到新東西, 所以要試一試, 而兒子則點了大牛扒.

炆花膠冬菇伊麵
花膠有骨膠原, 夠滋補!
還有冬菇伊麵, 很有中國特色的美色!
攤開細小的花膠, 看不到紋理, 但看到魚肚的組織.
軟綿綿花膠, 韌度高, 膠質高, 嘴唇都粒粘的.
伊麵没有粘結, 每條分明, 伴著醬汁, 容易以叉子卷起.
但剛才的花膠很有份量, 所以覺得伊麵很多, 來到一半已放棄了.
最後來一杯咖啡做句號.

特級西冷
兒子只吃肉, 卻把伴碟的蔬菜類放棄了! 還要多加汽水.

參觀日期:2020年2月
感謝 Riceoldlady
2020年1月31日的評論

大年初一跟家人飲完茶,就到樓下的宜家逛一下,順道看看一些櫃,逛完5樓及6樓覺得很累,老公又想吃點東西,就上了7樓的餐廳坐,買了一份素菜丸吃$23(累到忘記影相)。
素菜丸配上酸酸的番茄什菜及酸忌廉,非常醒胃,還配有藜麥,健康又美味。

參觀日期:2020年1月
感謝 unizfree
2020年1月21日的評論

每次嚟到宜家傢俬總會來到餐廳吃東西,無論是肉丸還是素Pizza、又或者係意大利粉及甜品都是應有盡有,早餐的選擇也不少。價錢平民化。

參觀日期:2020年1月
感謝 d_dragon2018
2019年11月6日的評論 透過行動裝置

行親宜家家俬,都會去餐廳兜返個圈。
每次同朋友都必叫肉丸,凍蝦。價錢平,其他地方又食唔到,不過經常都太多人,要搵定位先。

參觀日期:2019年11月
感謝 Yvonne1616

查看過宜家家俬咖啡室的旅客也查看過

去過宜家家俬咖啡室嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD