“冇選擇之下唔錯嘅日本餐廳”
奧壽司的評論

奧壽司
使用外送服務
香港排名第6,894 (共 15,267 間餐廳)
價位: US$19 - US$19
菜式: 日本菜
周圍地區: 薄扶林
周圍地區: 薄扶林
2020年11月22日的評論

去得數碼港,就預咗唔會有太多好嘢食,但始終返工嘅時候有時想獎勵自己,就會去Sushi O,主要係因為環境比較好,但服務或者食物質素其實普通cry 平心而論,其實佢哋嘅嘢食唔算差,只係因為以同樣嘅價錢喺旺角或銅鑼灣都會識到更加好味嘅嘢食,而且男士可能會覺得唔夠飽肚,所以先覺得唔值得推介。 就好似銀鱈魚定食,其實都做得幾好,燒到有少少金黃,又有沙律同埋生果。所以即使唔係好抵,偶爾都會再幫襯一下。值得一提嘅係,餐廳熱食會比壽司可取,因為商場內其實仲有Fusion,感覺上超市嘅壽司新鮮啲之餘性價比比較高。

感謝 KaiserW27

2020年1月29日的評論

係附近揾食 發現一間日本餐廳奧壽司 太餓了 就入去試一試
環境清靜 服務快 好岩拍拖小聚

兩個人叫左一個壽司盛合(特上) $280 一共有10款 12件壽司
一黎到 真係bling bling眼 件件都好有份量 飯細細舊
但魚生幾厚下 食落好正 成個口都係魚生味道
話甘快就俾我地清左 ..

仲有我最愛ge生蠔 $98/3隻
e個日式生蠔好特別 同平時食生蠔唔同 一樣有檸檬 但配埋面上ge蘿蔔容同蔥
一入口 即刻好有日本感覺 好清新 先有蘿蔔味 之後帶出蠔ge甜味
正啊 係一個新嘗試 I like it

另外仲叫左個牛油果軟殼卷 $98 黎到個仲熱辣辣ga..
今次食到高質日本野
好味道!!

感謝 jillstaste
2019年12月13日的評論

難得男朋友平日放假,所以就偷偷帶他到數碼港拍拖一整天~很久很久沒有去過了,這次想帶男朋友在Laser戲院看電影和到海濵長廊走走。在fusion逛逛的時候男朋友看到壽司眼睛花光似的,幸好找到數碼港商場有一間日本料理餐廳,便決定給他開心一下~

點了瑩光魷魚、吞拿魚他他、咖哩銀雪魚飯、生蠔鍋和壽司拼盤。最愛的非銀雪魚飯莫屬,個人就很愛銀雪魚(本人是不太好魚,唯獨刺身與銀雪魚),但平常吃的都是配甜甜的燒汁,所以一開始看到咖哩汁有猶豫想說還是不要吃好了,因為感覺就不太搭。但幸好男朋友堅拎要我試試看,要不然我也嚐不到那麼好吃的咖哩飯!咖哩汁甜中帶辣,超級惹味!而主角銀雪魚煮得剛好很嫩很多汁,是高水準的之一~

然後男朋友的大愛是瑩光魷魚,因為他說很少餐廳會有這款提供,而且十分鮮甜好味~

看來今天行程除了坐小巴時的小不適,男友對我今天安排的行程蠻滿意惹~今天有加了不少分吧?!哈哈哈~~

1  感謝 thatzmehoil

令人一滾再滾

參觀日期:2019年10月
感謝 TF1278
2019年10月30日的評論

今日約了男朋友到數碼港回味這間日本料理,環境還是一樣的好,寬敞優質的感覺,簡約的設計,牆上面有多幅圖片!
點了火炙壽司盛合:6件高質不同的壽司:不同魚類(三文魚、鰻魚、油金魚等)、帶子海膽、厚身赤蝦;
雲丹蟹粥:好鮮甜好綿綿的蟹粥、一隻原隻蟹、粥配上蔥、冬菇片、海膽、蔬菜等,好甜好正又足料!
串燒: 牛舌:厚身牛舌,燒得香脆,厚身好口感,爽口;餃子雞翼:好脆口內面是肉餡,脹卜卜好多料;
土佐豆腐:熱辣辣好大的4件,脆口鬆脆外皮內面滑滑軟軟的日本豆腐,好吸引好正;
叉燒拉麵: 大碗拉麵,配料有甜美黃金粟米、爽口健康木耳絲、厚身軟腍大片叉燒、半隻入味鹵黃金糖心蛋、爽口足份量的拉麵;
好滿足好豐富!下次要再來品嚐!

參觀日期:2019年10月
感謝 pangpangeat

去過奧壽司嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片