“一人獨享意式風情 ”

Little Mario’s Pizzeria
訂位
網上訂購
香港排名第2,839 (共 13,792 間餐廳)
價位: US$6 - US$19
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
3 週前的評論 透過行動裝置

一人獨享意式風情

日落時分,放工獨個兒來到KCC,
發現一間透光幾有空間感的地鋪,
Little Mario's Pizzeria紅磚牆的歐陸格局,
為工作過後補充休閒的輕鬆感。
Menu 介紹Pizza用了意大利無蛋麵粉,
款式多用料不馬虎,

先要讚讚服務,
點了一杯Latte鮮奶咖啡$36
店員介紹咖啡豆來自智利,
重堅果味而奶本身有糖份,
所以建議不用加糖享用,
咖啡與奶的味道中等沒有苦澀亦不失咖啡香,
是推薦的一杯自私的叉電極品,
最想不到的是伴著無蛋pizza一齊食原來係咁夾。

頭盤叫了半客蜜糖柚子雞翼開開胃,
Juicy蜜糖感滿足美味,
灑上芬香檸檬汁又freah又吸引。

意式肉腸薄餅Italian Sausage Pizza
意大利經典Pizza,上檯已聞到麵皮香脆,
芝士拉絲合格,夾雜住香濃肉醬,
蕃茄醬及肉腸香味,
反過底層見到餅底有部分焦香,
入口軟綿又香脆,兩份口感齊哂。

整體環境與店員服務態度非常滿意,
是放工tea time一個人嘆嘆自由感的好選擇。

參觀日期:2020年5月
感謝 Henry P

2019年8月11日的評論 透過行動裝置

餐廳面積較小,最大的台是八座位的,可預約,當時是吃午餐的,在eatigo訂座有折扣,打折完十分便宜,十二人吃平均每人80元,但我們點了4種pizza口味,其實不太吃得出分別但算是好吃的,而其他小食選擇不多。

參觀日期:2019年7月
感謝 actually130
2018年9月22日的評論 透過行動裝置

環境: 位於工廠大廈內,若不是有人介紹都唔會識上去。有幾張枱,堂食坐位約30個。

食物:主打薄餅,有素有全肉。分8同14吋。有不同套餐選擇。

價錢:人均$80-$100

Margarita fungi prosciutto 14": 薄餅批底是薄底,ok.但火腿有些蘇

雞亦:有些芝麻係面,味道一般。

Curry chicken tikka set: 用雞胸肉,故會比較鞋,味道偏辣 ,用印度米但係煮得比較硬實黐埋一舊。沙律菜算新鮮。

參觀日期:2018年9月
感謝 GWGWHK
2018年7月12日的評論

上面就有一共16款既PIZZA款式味道比你揀,真係有辣有唔辣,有肉有冇肉,真係一定有一款岩你 ! 意式煙燻火腿沙律 $70,呢個沙律既份量都幾多,賣相都幾吸引 ; 今次我就揀左呢個 Margarita fungi prosciutto 入面包括左莫扎里拉芝士,四種磨菇及意大行風乾火腿,所以整體顏色都幾多,賣相都幾吸引.

參觀日期:2018年7月
感謝 gohannn
2018年6月6日的評論 透過行動裝置

選了這間意大利餐廳叫外賣,叫了一個燒雞薄餅和一個凱撒沙律。沒有想過燒雞薄餅那麼辣,就算移除了薄餅上面的墨西哥辣椒,還是有辣汁,辣到整個薄餅不能吃。如果食物那麼難,下單的時候應該提醒顧客注意吧。

參觀日期:2018年3月
1  感謝 TysonCat2018

去過Little Mario’s Pizzeria嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD