“ 《維持高水準 | 吉列牛 | 香辣忌廉炒麵✨》”

吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)
香港排名第745 (共 15,118 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前的評論 透過行動裝置

Kobekyu 吉列牛忌廉烏冬專門店
銅鑼灣 • 耀華街3號百樂中心22樓

哇... 已經是第三還是第四次到訪啦
事隔數年,再次到訪他們的銅鑼灣分店,食物質素依舊高,種類好像還多了一點!

這天點的套餐 ($246) 包含{吉列牛定食 + 忌廉烏冬/炒麵 + 兩杯飲料}。
兩百多塊的兩人套餐,包含多款食物+飲品,蠻划算的!

▷ 吉列牛定食 ◁
牛肉採用來自美國的牛里脊肉,脂肪適中、肉質軟腍
上桌前已炸至三成熟並切成小塊,客人可以把牛肉放上石板上,燒至自己喜歡的熟度。
炸漿不厚,外皮脆脆的,內裡就是軟嫩的牛肉,肉味濃,油味香
單吃牛肉已經很好吃,還可以蘸芥末+豉油或者蒜味沙拉醬。

▷ 香辣忌廉雞肉炒麵 ◁
雖說忌廉烏冬是這裡必試的菜式,可是我覺得這道{香辣忌廉雞肉炒麵}也不容錯過!
炒麵與雞肉、辣醬、洋蔥等同炒,辣勁蠻強!
表面鋪上幼滑的忌廉南瓜蓉,忌廉一點都不膩,反而增加了炒麵的滑度
雖然越吃越辣,不知道為什麼吃的停不了口XD
超級推薦!✨

♡ 其他:
• 雞軟骨餃子 ($38)
• Rose garden (套餐+$18)
• Passion punch (套餐+$18)

參觀日期:2021年2月
感謝 Vacationer816014

2021年1月11日的評論 透過行動裝置

爸爸說很久沒外出吃飯,今天特別想吃牛,我就立刻想起銅鑼灣有這間餐廳了~還記得他們的吉列石燒牛,外脆內軟,上次跟朋友吃還在回味中,今次終可帶爸爸去吃了~

吉列牛~石燒熱辣辣,自己燒,自己食,看著牛的脂肪燒得吱吱聲,香氣徘徊,入口外脆內軟,一流

忌簾咖哩雞肉烏冬~忌簾很多但不會覺得膩,奶油味道不濃但卻很吸引每口接著吃,烏冬煙煙韌韌,咖哩很惹味,微辣但會即時被忌簾中和~

雞軟骨餃子~雞軟骨都切得很碎的,配上香脆的餃子皮,沾上喼汁,小食又挺不錯啊

紅棗茶及菊花蜜~味道濃郁但不太甜,好味

參觀日期:2021年1月
1  感謝 angelkwok911
2020年12月3日的評論

位於銅鑼灣既驚喜樓上舖
@kobekyu.hongkong
當然又係要試下招牌菜
吉列牛定食
定食包左沙律 ,芝麻醬凍豆腐
加左飯素既白飯同麵豉湯

感謝 Foodaholicmanhk
2020年11月12日的評論 透過行動裝置

吉列牛定食 + 咖喱忌廉烏冬 + 2 汽水 $246
二人餐係抵食啲,唔使多諗,可以試哂呢度2款招牌菜;

吉列牛放上石燒烤爐,,每邊輕輕燒吓就夠,不宜燒太耐,以免肉質過韌

咖喱忌廉烏冬,可選牛肉或雞肉,我哋揀咗牛肉,忌廉打圈鋪滿烏冬面,如要影相就趁早,放耐咗忌廉慢慢會塌 忌廉令咖喱烏冬更滑,咖喱味濃

牛舌雞肉串
肉質少少彈牙,估計咬到一粒粒嘅就係牛舌,配埋佢嘅醬汁丶七味粉,味道會更好

Rose Garden
玫瑰味愛嗜者,應該會揀呢杯Rose Garden,淡淡粉紅色,仲有幾粒玫瑰花,賣相加分,好香玫瑰味,梳打水底,幾好飲

蜂蜜菊花蜜
朋友話呢杯菊花蜜都唔錯,甜度啱啱好

參觀日期:2020年11月
1  感謝 jy0v0
2020年11月12日的評論 透過行動裝置

吉列牛忌廉烏冬專門店 (銅鑼灣)
想來呢間吉列牛忌廉烏冬專門店好耐啦!除咗有好吸引嘅吉列牛之外,佢嘅忌廉烏冬仲要超級吸晴!大大碗白雪雪嘅忌廉睇落都夠晒邪惡!入到餐廳,每張枱都擺咗燒吉列牛嘅鐵板座,雖然主打吉列牛,差唔多台台都有叫,周圍燒住肉都唔會覺得好焗,通風好好~
吉列牛定食加咖喱忌廉烏冬 $246
係嚟到呢度必食嘅吉列牛仲有忌廉烏冬!呢個餐係吉列牛定食再配搭烏冬,兩個人食啱啱好,仲可以一次過試吓呢間嘅招牌菜添 吉列牛肉嘅份量適中,而且鐵板亦都好夠熱力,反而要小心唔好燒得太耐添 定食配一碗白飯,白飯食落去好香,而且一粒粒好有珍珠米嘅感覺 仲有就係超吸晴嘅咖喱忌廉烏冬,睇落都覺得邪惡 雖然本來都擔心忌廉嘅話會唔會太膩,但估唔到食落去可能因為忌廉配搭咖喱,食落去一啲都唔膩之餘,仲要因為有忌廉嘅配搭,所以成個烏冬都食落去好滑好creamy 好特別嘅配搭但食落去好match!
牛舌雞肉串 $38
好香好吸引嘅牛舌雞肉串!食個牛舌味唔係好重,但好香嘅雞肉味,啖啖肉,感覺好滿足!
Passion punch (+$18)
超fresh,清新又解渴,飲落勁香嘅百香果味,食住熱辣辣嘅吉列牛,配呢杯清新嘅嘢飲簡直一流
吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓

參觀日期:2020年11月
感謝 hkfood_searcher

查看過吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)的旅客也查看過

去過吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD