“平民價錢,酒店質素💯”
壹壹漁一的評論

壹壹漁一
香港排名第1,157 (共 15,259 間餐廳)
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
2020年11月18日的評論

星期六係美好既一日❤️所以搵左間好既餐廳去配合好既心情
酒店既餐廳果然係好啲環境不錯,再加上侍應服務態度真係一流佢會主動黎推介我地聽有咩好食
日式和牛漢堡扒溫泉蛋伴飯 $78
比個和牛漢堡扒吸引住但個漢堡扒兩細塊唔會話好多唔會話好肥好香口添❗️配埋溫泉多,啲飯仲好滑身
柳橙辣味醬汁佐慢煮豬梅柳 $88
慢煮豬不嬲都係好嫩口配上柳橙辣汁,酸酸甜甜既感覺好開胃個汁其實一啲都唔辣配菜方面用左蕃薯條岩岩炸起,熱辣辣♨️我個人中意薯條都係點茄汁

感謝 feimuihk

2020年11月16日的評論 透過行動裝置

享受一個人的午餐

今日星期日,難得一個人,架要享受屬於我自己嘅一個人午餐,我就去左位於大角嘴帝酒店內壹壹漁一食我果豐富午餐

場內環境好舒服,加上播放着輕音樂令到果人好relax

我就揀咗全新Lunch set ,有叁款前菜,時令沙律,時日餐湯,時令沙律,主食及飲品

叁式前菜
有枝豆、煙燻日式咖喱牛腩、柳橙汁涼拌鳳爪,牛腩食落有少少煙燻味好特別,估唔到柳橙夾埋鳳爪配搭味道酸酸地好開胃

南瓜湯
南瓜湯好creamy 同埋有好濃南瓜味

柳橙羽衣甘藍沙律
我最鍾意❤️係果柳橙汁,令到果沙律好清新

火炙魚生丼
内有鰻魚、三文魚、帶子,而三文魚用火燒過出左啲魚油令到果味道更加豐富,同埋刺身好新鮮

甜品
自家製椰汁糕

飲品
龍鳳檸檬凍可樂

感謝 Dingdingdonstory
2020年11月10日的評論 透過行動裝置

午餐套餐非常出色,我們選擇了一個火灸三文魚丼和碎蔥吞拿魚蓉丼。
套餐3個小吃,咖哩牛肉,枝豆,鳳爪
南瓜湯非常滑溜,小沙律加飲品
酒店內餐廳,裝潢衛生都很滿意,食物味道新鮮都好出色,一個套餐不用100元,還有品牌雪櫃為甜品,情侶必去,很適合喜歡儀式慶祝的女性。

3  感謝 PocariSweatC
2020年10月31日的評論 透過行動裝置

一直有留意 @oneonefishone ,餐廳的晚市火鍋放題高質外,原來現在還推出了午市Lunch Set‼️餐廳有室內和室外,當天和朋友選擇了坐室外,微風陣陣吹來,很舒適❣️
▫️
$88 角切魚生飯 材料很豐富、賣相很吸引‼️魚生吃得出很新鮮,底部還鋪了櫻花蝦增加了鮮味‼️
▫️
$88 慢煮雞胸白湯配讚岐烏冬 第一次吃慢煮雞胸肉,不乾也不柴,口感真的很嫩很滑‼️烏冬煙韌帶有彈性咬口十足,拌上溫泉蛋,口感更滑溜
2個主菜都很吸引,但也不要錯過它的前菜,色彩鮮艷很豐富
¹蘿蔔牛腩很入味,牛腩不硬好吃 ت
²枝豆 正常的口感 ت
³醃漬小蕃茄 用了巨峰葡萄汁去醃製,甜甜的味道而且非常Juicy,很特別很好吃 ت
⁴Salad 是我很喜歡的羽衣甘藍,很新鮮 ت
⁵薯仔濃湯 口感幼滑 ت
⁶甜品 是大菜糕口感的椰汁糕 ت
飯後再來一杯咖啡☕ 渡過了一個悠閒的下午❣️

參觀日期:2020年10月
感謝 msfoodloverr
2020年10月27日的評論 透過行動裝置

享受寧靜美好時光. 餐廳位於酒店內,人流不算太多~午後陽光透射,環境舒適
前菜小碟.沙律及餐湯.每份午餐跟配~前菜包括黑松露玉子卷、枝豆、泡菜蘿蔔沙律含菠蘿及牛油果!!餐湯是較辣及較重口味的冬陰功湯☺️還有椰汁糕2件,真心抵食!
香蔥溫泉蛋和牛飯($98)香蔥量多,香味不斷散發流心蛋漿配上和牛片及佈滿微甜燒汁米飯,好好吃!!
黑松露蟹籽吞拿魚伴意粉($108)用上蟹籽伴碟,賣相吸引~驚喜的是,吞拿魚不是少量作調味,而是均勻沾上每口意粉伴上黑松露,提升層次感
午餐仲包一杯$35 飲品我地點選了拿鐵及柚子蜜
☕️拿鐵($38)口感順滑
柚子蜜($38)
秋意漸濃,客人可選擇戶外露天坐位.雖然欠缺絕美風景,但旁邊種滿,算是寫意
壹壹漁一
大角咀大角咀道88號旺角帝盛酒店2樓

參觀日期:2020年10月
2  感謝 foodienethk

去過壹壹漁一嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片