“Happy Friday放工時間”
成城 Fruitier的評論

成城 Fruitier
香港排名第1,288 (共 10,556 間餐廳)
價位: US$7 - US$16
描述: 成城 Fruitier係日本過江龍,本店係東京甜品名店Seijo Fruitier。而香港第一間分店坐落於尖沙咀,有由日本總店嘅遠道而嚟甜品師傅坐鎮。白色主調加上雲石枱簡約討喜,亦啱哂要打卡或者相機食先嘅為食友。最特別嘅係唔單止有開放式廚房,仲係以吧枱座位為主,大家就清楚見到每一杯芭菲嘅用料。
3 週前已評論

又到Happy Friday放工時間,當晚自己食完晚餐後就去咗呢間以白色做主調裝潢嘅日系甜品店嘆下地方唔算好大,但長長的走廊設計好舒適店內有多款蛋糕同芭菲及果茶選擇快樂的週末食個蜜語(蜜瓜芭菲)配杯芒果荔枝茶甜一下個口仔,蜜瓜芭菲用上剛熟的蜜瓜好香甜,而蜜瓜下面有奶滑雪糕,仲有鬆軟蛋糕喺最底,溝埋雪糕好好食~個set仲有幾件蛋糕仔及朱古力㗎‼️蛋糕仔幾鬆軟香甜,食完飲埋杯果茶唔會好膩,而整Set都係$130!!

感謝 CHIU W

4 週前已評論

成城係一間尖沙咀日式甜品店. 雖然甜品價格貴, 但賣相漂亮, 其中季節特選芭菲同自家製海綿蛋糕味道都無得彈, 做得又精緻.甜品份量都幾大下, 再配埋芒果荔枝茶真係消暑首選, 十分推介, 性價比不錯.

感謝 maggie119230
    2018年4月2日已評論 透過行動裝置

閒逛尖沙咀,途經這家日式甜品店,不期然給店裏一片雪白的裝潢吸引。

餐牌的甜品不多,只有季節特選芭菲和特飲。

⭐️草莓魅惑$128
    最底層是士多啤梨果醬,中層隨意加了果凍和海綿蛋糕,再加一球雲尼拿雪糕,頂層點綴幾顆士多啤梨和布朗尼蛋糕,多層次享受!

點選甜點套餐配一杯飲品。
    ⭐️草莓切餅$88
    夾心的士多啤梨橫切面實在很吸引!忌廉幼滑,蛋糕紮實鬆軟,層次分明!

⭐️芒果荔枝茶
    聞到陣陣酸甜的果香,喝一口,與一般的水果茶分別不大,但用上橙肉和荔枝已很夠誠意。

▫️餐廳的裝潢簡單卻輕易吸引眼球,甜品幾乎都以士多啤梨為主,白色忌廉紅色果肉,好看又好吃呢!

感謝 yoyo454

整成幾種唔同口感嘅蘋果 包括糖漬蘋果 煮到軟腍甜度仲好夠
    食完大滿足 好似滿足左自己both視覺同個胃咁

感謝 Stephanie F
    2018年3月22日已評論

水果切餅 ($78)
    賣相精緻,中間的cream比想像中軟滑,配合奇異果、芒果及士多啤梨粒,口感juicy;自家製海綿蛋糕香滑

焙茶芭芭露亞 ($58)
    底層焙茶布甸,中間是焙茶寒天,頂層是車厘子、芒果、藍莓、橙等水果,賣相很美!

芒果荔枝茶 (+$18)
    以為熱的水果茶會酸,但想不到很甜!

感謝 pigsy323

去過成城 Fruitier嗎? 請分享您的經驗!