“囡囡最愛的漢堡包店”

Burger Joys (太益樓)
香港排名第31 (共 15,251 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 西環
周圍地區: 西環
2020年11月20日的評論 透過行動裝置

美食終叫人難忘,即使三歲小孩,都明白這個道理,話說今日巧經西環,爸爸見到Burger Joys即刻問囡囡有冇印象食過呢間漢堡包薯條? 囡囡即二話不說拉住爸爸話要食薯條。 擋也擋不住! 西環這間分店牆身非常有特色,吸精度高,好一個打卡位!

例牌照舊點了大熱 (特式雙層芝士牛肉漢堡套餐) 每咬一口漢堡,牛肉嘅香氣都四溢,又啖啖肉,真係叫人滿足,而且漢堡份量真係好足,所以我同老公要share才可吃完。

今次我地點餐另加$21轉了大熱 黑松露薯條 黑松露醬鋪滿了整份薯條,而且松露嘅獨特香氣提升了整份薯條,囡囡邊吃邊叫好味道,正正。

次次都係叫水牛味雞翼,今次試新野 蒜香味雞翼 意想不到味道非常好吃、惹味,可能因為是新鮮熱辣辣上枱,雞翼表皮還脆脆的,加上泰式辣醬及炸蒜粒,真是另人停不了口。

參觀日期:2020年10月
2  感謝 lingau

2020年11月12日的評論 透過行動裝置

經常在網上看到有人到西營盤打卡,D壁畫好靚;於是兩姊妹襯今日不用返學就來湊湊熱鬧,影番D靚相攞 like。之後就到附近找食醫肚。阿妹提議食 Burger, 因幾個月前在灣仔幫襯過一間 Burger Joys ,的食物質素唔錯;而在這裏亦有分店。不過食肆位置隱蔽,要問下附近舖頭D人才可找到。
Cheese Burger芝士牛肉漢堡  $109
件漢堡排好大塊,牛肉味濃咬落juicy。配菜豐富有紫洋蔥、生菜、蕃茄全部都很新鮮,買相色彩繽紛;再配上芝士簡直是完美配搭。
原本只需加$41套餐價就可選飲品和薯條。薯條剛炸完外脆內軟,香噴噴。飲品就揀了Coconut Water, 但我朋友想飲Float雪糕特飲,所以要另加$21。價錢好似貴左D,但看見有三球雪糕都算合埋。
Crispy Garlic Wings蒜香雞翼 (6pcs)  $59
蒜茸炸後已很香口,混入又濃又甜的醬汁把雞翼包裹住;咬落juicy惹味,食完一隻又一隻。

參觀日期:2020年11月
2  感謝 shirleymonmon
2020年9月29日的評論 透過行動裝置

Burger Joy - 西營盤分店
《一間令我哇一聲嘅burger舖》
呢一間漢堡包真係大贊 大家唔好食麥記 食呢間啦!呢間分店有少少隱蔽 大家去嘅時候要落足眼力
舖裏面都幾有格調㗎 不過如果大家鍾意酒吧feel 可以去下灣仔分店
印象最深刻嘅: 朱古力奶昔 跟餐叫只係$41 完全唔會死甜 朱古力味都出 真係好好好好味
芝士薯條:一入口諗住好普通 點知芝士味真係好特別 唔係平時廿幾蚊嘅貨色 btw如果叫set 薯條仲有好多唔同味揀...例如有黑松露薯條
蒜香雞翼同芝士牛肉漢堡:因為頭先嗰兩樣食物太出乎意料之外 所以略略講下 雞翼嘅肉質好滑 而漢堡嘅牛肉好厚 肉汁都仲keep到
環境:
電話: 26823832

參觀日期:2019年11月
感謝 sikmehhoa
2020年9月15日的評論

西營盤是一個福地, 餐廳選擇真的很多, 細心尋找, 常會在暗角找到一些特色的餐廳
今晚我們在暗角就找到一間隱世餐廳了! 外牆找來了 Artist 用黑白粉彩畫了越現實的壁畫, 鯨魚很醒目地在城市的天空穿越

裡面坐位不算很多, 大概可以坐上10人左右 , 餐廳亦設計外賣服務

Menu 很明確, 就是食burger la~~
特色雙層芝士牛肉漢堡Signature Double Cheese Burger ($139)
+ $62 Combo ( 可樂 及 黑松露薯條 - $59 )
雜菌蘑菇芝士漢堡Mushroom Cheese Burger ($89)
奇津辣味雞翼 Cajun Wings ($59 / 6pcs)

特色雙層芝士牛肉漢堡
超喜歡他們的麵包, 好鬆軟而且有烘一下, 有濃濃的牛油香! 麵包真的很出色, 令漢堡加分不少! Double Cheese Burger 的材料真的很豐富哦, 有酸青瓜, 蕃茄, 生菜, 大大塊的新鮮牛肉漱堡, 而且十分juicy

黑松露薯條
黑松露醬放得很重手哦, 鹹度剛剛好超香的, 配脆香的薯條真的無得輸

雜菌蘑菇芝士漢堡
跟我本身的想像有點出入, 以為是一塊大菇, 原來餐廳是很有心機地把不同的蘑菇磨碎, 加了香草做成的蘑菇漢堡, 香脆美味

奇津辣味雞翼
雞翼炸得很香, 外脆內嫩,非常多汁,鹹度也是剛剛好,一點辣的令人一隻接一隻

參觀日期:2020年8月
2  感謝 focalpear
2020年9月8日的評論 透過行動裝置

西環唔算多特色burger,所以鐘意食burger 既我 成日都會encore呢間 Burher Joys!

特色雙層芝士漢堡係必叫 item :牛肉經過師傅爐火純青嘅技術烤製,令其有香口焦香嘅外層,咬落則肉汁四溢,再加上有兩層厚厚嘅牛肉,作為一隻食肉獸,你係會非常鍾愛呢個漢堡。

睇到眾多食評後,除咗上面所講嘅牛肉漢堡外,其魚柳漢堡亦受到非常好嘅評價,特意嚟試一試。

魚柳漢堡:雖然魚柳炸得非常香脆,即叫即炸,但肉質仍能保持嫩滑多汁,完全唔會有乾嘅感覺,再配上獨特自家嘅醬汁,新鮮爽口嘅生菜,為漢堡除咗增添上唔同嘅口感外,仲可以消解一下炸魚柳所帶嘅油膩感。

參觀日期:2020年9月
感謝 hkfoodkillerr

查看過Burger Joys (太益樓)的旅客也查看過

去過Burger Joys (太益樓)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片