“好鍾意食辣嘢”
麻辣派對的評論

麻辣派對
香港排名第383 (共 15,251 間餐廳)
卓越獎
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年11月20日的評論

本身想嗌酸菜魚但同事唔太鍾意食魚所以我哋揀咗單點輔菜組合(酸菜味/小辣),鍾意佢夠酸好開胃,份量仲好多!
秀珍菇:味道鮮美,口感嫩滑!
剝皮魚:因為同事怕魚腥味,所以決定點輔菜份量少啲又可以試下,侍應推介我哋食剝皮魚,果然好似侍應所講冇魚腥味而且骨少肉多啖啖肉!
高山娃娃菜:口感爽脆同酸菜湯好夾!
土豆:口感軟糯,食落薯仔味好濃!
萵荀:新鮮爽脆又清甜,差唔多全部都係我食曬!
涼拌黑木耳(中辣):夠酸又夠辣,重口味必食!
金牌酸辣水晶粉(小辣):配料豐富,肉碎惹味,水晶粉彈牙有嚼勁!
凍檸茶(少甜少冰):同事話茶味不夠濃
加多寶:食辣嘢必備,既解辣又可以解熱氣

感謝 angelee1989

2020年11月20日的評論 透過行動裝置

妹妹生日便邀請她一起晚飯為她慶祝,知道他喜歡食魚及辣,便想起麻辣派對了,一想起麻辣派對胃口也大增,食過的食客一定回味無窮,我本人就是了,所以推介妹妹一嘗。雖說限聚人數,6點左右已坐滿滿,可知香港人口味多喜愛吃辣,餐廳每張枱都有膠板相隔及消毒潔手酒精,做足預防措施。
妹妹第一次在這餐廳食,不知是否接受辣度﹐所以她保守一點,選了BB 辣,而魚方面這次我選了黑魚,另再加了清炒萵筍及麻辣仙掌,還推介妹妹這店的水果茶是解辣的不錯飲料,她選了冰雪鮮檸C ,我因健康關係要禁茶類飲品。
水煮魚上枱,我們急不及待起筷,雖然不知黑魚是怎樣的樣子,入口魚肉口感也很滑,並不是多骨魚,如果喜歡食魚但不喜歡挑骨,黑魚也是不錯的選擇。而麻辣仙掌不是鵝掌是去骨鳳爪﹐辣度不及水煮魚的BB辣的辣度﹐味道有點遜色﹐我最喜歡清炒萵筍﹐清甜爽口。
雖然我們沒有主食﹐但也食不下整盤的水煮魚﹐估不都一份的分量也很多。這店的服務員每一個都很好禮貌及招呼﹐結帳後還送我們桂花冰粉。

2  感謝 Candy6115
2020年10月31日的評論 透過行動裝置

放假相約好閨蜜吃下午茶 我地兩個都係奇怪嘅女仔 唔中意去酒店食靚靚high tea 反而中意食d食得爽嘅野 唔使斯文 最緊要例如酸菜魚咁
~~~
呢間出名食酸菜魚水煮魚嘅鋪頭 一直都係閨蜜嘅最愛 今次佢生日由佢發辦 最後佢叫咗金牌水晶粉同酸菜魚
~~~
金牌水晶粉:條條都煙韌彈牙 望落好晶瑩 辣度可以自選 我地就揀咗bb辣 bb辣食落酸度會較高 如果鍾意冇咁酸就可以叫辣d 另外裏面仲有好多配料 例如有 肉碎 榨菜 香蔥 花生等等 超級惹味 尤其係花生 真心香到不得了 為整個粉變得更為出色 完全令人食唔停口
~~~
酸菜魚:佢哋有幾種魚可以揀 我哋就揀咗最平嘅個種 之前食過曬咁多種 感覺上味道分別唔大不過最貴嘅桂花魚確實會在滑少少 酸菜魚嘅魚份量非常多 而且完全唔會好薄切 非常足料 裡面嘅芽菜 酸菜 魔芋 亦非常美味 我哋兩個人食 食唔到太多 如果大家多啲人食嘅話 可以加埋佢哋嘅其他配料 款款都係廿零三十蚊左右 好抵食
~~~
除咗食物質素之外 整體餐廳嘅環境都幾舒服 暗暗地 但係好多彩色嘅燈光 好特別 而且服務員嘅服務態度亦都好好 仲有綠豆沙糖水送 唯一要挑剔 真係次次黎都好多人好旺場 哈哈 大家如果想make sure唔使等 最好book定位
推薦度:
麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖

感謝 madmadeat
2020年10月9日的評論 透過行動裝置

Lunch time同同事搭左一個站過嚟銅鑼灣食呢間麻辣派對,發現原來午餐超抵食,有不同小菜和套餐,全部小菜都會送白飯+甜品+飲品/湯,麵類套餐都會送涼拌菜!

土豆黃炆雞$68
小菜都可以選擇辣度,甚至可以揀唔辣,今次食呢個土豆黃炆雞就係唔辣嘅菜式,如果大家怕辣都可以揀。炆雞中,雞肉份量好多,薯仔先炸過,所以唔會爛蓉蓉,而且好入味!高分小菜!

金牌酸辣粉$39
可以揀大中小辣BB辣,甚至唔辣,我揀了BB啦,很容易接受的程度。酸辣粉價格優惠,酸酸辣辣10分開胃,而且有很多配菜,例如榨菜、花生等⋯

糖水$0
免費糖水質素都唔錯,類似咋喳,食落有桂花香味,有綠豆紅豆等等,幾好味!

1  感謝 tomandcharlie_diary
2020年7月23日的評論

每次想起酸菜魚都會馬上想起這一間餐廳,上星期剛好魚癮發作,下班後便和朋友過來 最喜歡的是即使最便宜的魚種江團,肉質仍然彈牙少骨,而且份量不少,絕對足夠三至四人食用,而且配料的份量亦多,心知連坊間餐廳少見的蒟蒻也有,還有薯粉質地的麵條,十分適合配搭這種酸酸辣辣的湯底

魚香茄子,非常開胃,同樣香香辣辣的口感,而且份量亦都不少,和酸菜魚一樣都是配上白飯的良品

窩心的是每一次過來餐廳都在飯後免費奉送一份小甜品,這是附送的桂花糕清甜芳香,即使需要付費購買也樂意

參觀日期:2020年7月
2  感謝 VankoC1

去過麻辣派對嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片