“用心小店,很特別的燒汁雞球飯”
百里居的評論

百里居
香港排名第639 (共 11,127 間餐廳)
周圍地區: 上環
周圍地區: 上環
2018年4月28日的評論 透過行動裝置

經同事介紹,到了百里居吃午餐。店舖很有溫暖的感覺,老闆很nice。當天點了個燒汁雞球飯,炸雞很嫩滑,加了燒汁,再配芫荽檸檬,真的很惹味很香。還有些沙律菜車厘茄,都很健康。跟餐還送老火湯(沒有味精!!)和特飲(龍眼杞子),真的覺得這小店很用心,必定會經常光顧!!!

1  感謝 Haynes C

2018年4月24日的評論 透過行動裝置

之前有朋友講過 中環隱世食店 之前係做果汁 但而家做埋私房飯盒 地點唔太難搵 今次食咗個咖喱飯 有誠意好滿足 雖然款式唔多但需要考慮選擇 因為樣樣都好似好好食 下次經過一定要再幫襯

1  感謝 Roon B
    2018年4月23日的評論 透過行動裝置

見啲評語咁好,走去試試呢間百里居嘅即叫即煎鰻魚飯先。果然名不虛傳即叫即煎,上台時熱辣辣外脆內軟,另一個驚喜幾十蚊嗰飯竟然用日本米,咁有心嘅食肆邊到搵呀

感謝 yenw2018
    2018年4月23日的評論 透過行動裝置

Thyme嘅鰻魚飯真係超正
    (平時唔鍾意食魚嘅媽咪都話好好食)
    鰻魚好食不在話下
    鰻魚汁都好食到可以撈幾碗白飯
    而且聽老闆講佢地仲係用日本嘅珍珠米添
    另外佢地d果汁都好Fresh
    唔加糖漿唔加冰係健康之選

感謝 Cindy0420
    2018年4月20日的評論

吃完超油膩的燒雞,超級口渴,急急走去隔壁的果汁店買番杯鮮窄果汁解渴。這的口味超多,有很多有趣的蔬果配搭,店家亦推出多款有醫療效用的果汁,十分有意思。最後我選擇了$28元的 carrot,lemon 及 Apple 果汁,希望可冲淡一吓之前吃的油膩感。橙色的果汁有濃濃的紅蘿蔔味道,蘋果味偏弱,檸檬味更是嚐不到。但感覺上十分新鮮,果汁內亦有很多蔬果纖維。原來百里居亦有提供午餐飯盒,下次買來試吓

1  感謝 CHIU W

去過百里居嗎? 請分享您的經驗!