“用心小店,很特別的燒汁雞球飯”
百里居的評論

百里居
香港排名第672 (共 12,184 間餐廳)
周圍地區: 上環
周圍地區: 上環
2018年4月28日的評論 透過行動裝置

經同事介紹,到了百里居吃午餐。店舖很有溫暖的感覺,老闆很nice。當天點了個燒汁雞球飯,炸雞很嫩滑,加了燒汁,再配芫荽檸檬,真的很惹味很香。還有些沙律菜車厘茄,都很健康。跟餐還送老火湯(沒有味精!!)和特飲(龍眼杞子),真的覺得這小店很用心,必定會經常光顧!!!

1  感謝 Haynes C

2018年4月24日的評論 透過行動裝置

之前有朋友講過 中環隱世食店 之前係做果汁 但而家做埋私房飯盒 地點唔太難搵 今次食咗個咖喱飯 有誠意好滿足 雖然款式唔多但需要考慮選擇 因為樣樣都好似好好食 下次經過一定要再幫襯

1  感謝 RoonB1
2018年4月23日的評論 透過行動裝置

見啲評語咁好,走去試試呢間百里居嘅即叫即煎鰻魚飯先。果然名不虛傳即叫即煎,上台時熱辣辣外脆內軟,另一個驚喜幾十蚊嗰飯竟然用日本米,咁有心嘅食肆邊到搵呀

感謝 yenw2018
2018年4月23日的評論 透過行動裝置

Thyme嘅鰻魚飯真係超正
(平時唔鍾意食魚嘅媽咪都話好好食)
鰻魚好食不在話下
鰻魚汁都好食到可以撈幾碗白飯
而且聽老闆講佢地仲係用日本嘅珍珠米添
另外佢地d果汁都好Fresh
唔加糖漿唔加冰係健康之選

感謝 Cindy0420
2018年3月24日的評論 透過行動裝置

今日入到餐廳點咗個 salmon teriyaki, 跟餐有老火湯及 special drink。先試個老火湯係節瓜排骨味道濃沃冇味精係中環區非常小有。 到燒汁三文魚入口炒得香口嫩滑燒汁味道濃沃再伴有新鮮沙律菜及酸薑非常好味! 再奉送五花茶一樽不會太甜非常滿足! 就算下次要等位我都會再去!

參觀日期:2018年3月
1  感謝 AdaL825

查看過百里居的旅客也查看過

去過百里居嗎? 請分享您的經驗!