附近的酒店
評論 (2,539)
2,539 個結果
已選篩選條件
1 - 6 則評論(共 2,539 則)
1 週前的評論

與太太一同慶祝朋友的生日,一行四人訂住凱悅,入住前及住宿期間均感受酒店的重視,是一間很好的酒店,非常推薦!

住宿日期:2020年10月
  • 旅遊類型: 情侶出遊
感謝 Tourist18953917468
1 週前的評論

香港中文大學的隔壁,交通極其方便,環境清雅,早餐後去中文大學校園走一走,出一身汗,極其舒爽。酒店的設施比較齊全,為應對疫情,游泳池嚴格限制每一節的人數,非常暖心。晚餐後,沿著城門河的步道散步,可以一路賞月、一路看海。酒店的套房性價比比較高,面積大,價格平。

住宿日期:2020年10月
  • 旅遊類型: 獨自出遊
感謝 jackeyzhao2018
2 週前的評論

我明白酒店因為食物安全問題,唔會將客人自行叫嘅外賣幫手送上房,所以我打去0字問食物到咗可唔可以叫禮賓部打上房叫我落嚟攞,你哋嘅同事回覆係要睇外賣員有冇主動接觸禮賓部,然後我回覆好明白咁我會叫外賣員接觸禮賓部,完成對話後我當然就會等你哋嘅同事打電話上嚟啦,點知你哋嘅同事冇聯絡我,禮賓部仲直接同外賣員講我哋唔會接受大堂交收外賣同聯絡房客,如果一開始大堂係唔可以交收外賣,就唔好答應我禮賓部會打電話上我房叫我落去攞,你哋每一個部門對於呢一個客人攞外賣嘅程序完全唔一致,雖然最後你嘅經理都講返話會重新同佢哋嘅員工講返一致嘅程序,我希望你哋酒店真係好好重整返部門與部門之間嘅溝通,確保中間嘅資訊係一致,唔會有唔差。如果你有電話錄音你可以聽返,我第一個電話打過去問嘅時候,並唔係用好強硬嘅語氣要你哋一定將我嘅外賣送上房,或者要你哋禮賓部接受我嘅外賣,你嘅同事都有回覆唔可以送上房,我都明白,所以你哋冇必要將一啲你哋根本做唔到嘅嘢應承客人,咁樣會增添左客人嘅煩惱,我希望你哋好好改善。

• 旅遊類型: 情侶出遊
感謝 lamruby2006
2 週前的評論

望向吐露港,風景宜人,有望海的浴缸,房間很大,遠離巿區,環景優靜,令人驚喜。住客享用自助晚餐有七折優惠,有鮑魚和花膠,不錯。整體服務滿意。

• 旅遊類型: 家庭出遊
感謝 Katie W
3 週前的評論

房間內污漬處處,設施陳舊,床上有頭髮,地毯發黑,床頭燈損壞,座椅,放紙巾及洗浴用品的盒都是破爛的。打電話去前台要求職員上房來看看,拿起電話筒一看,成個話筒佈滿油光,馬上用消毒紙巾抹了數次才敢用。之後職員換了間套房給我們,情況都好不了多少,浴室的玻璃有污漬,像是很久沒有清潔過,放紙巾及洗浴用品的盒也都是破爛的。
疫情期間,人客需要的是清潔的房間,並不是將房間升給給人客便可以解決問題,管理人員必須要正視這事件。
我在世界各地入住不少凱悅酒店,從沒遇過沙田凱悅這麼差的情況,沙田凱悅徹底損壞了凱悅這個品牌。

感謝 ShanC256
3 週前的評論

我住海景房,但景觀不是最好的。房內空間很大,但較舊,有歲月痕跡。職員服務都很好,快速而有禮。中菜廳沙田18必試,味道不錯,更不時有折扣。

• 旅遊類型: 家庭出遊
感謝 WingLondon931