“賣相唔錯”
嘛嘛地的評論

嘛嘛地
香港排名第36 (共 13,987 間餐廳)
卓越獎
價位: US$6 - US$26
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2020年7月2日的評論 透過行動裝置

這間位於灣仔cafe店!位置相當之唔錯!人流十分之多!店舖環境都唔錯!裝修方面都幾特別!每一次上到去都要等位!

唔甜的紫薯蛋糕:
賣相相當之唔錯!睇見都想食!紫薯味道恰恰好十分之唔錯!蛋糕軟绵绵都算唔錯!

今日咩心情:
味道好特別!食入口味道好好味!感覺又小小咸咸!食入口感覺味道好正!望見好普通!食入口好特別!

放心無乜味杏仁味好香朱古力焦糖薰綠茶:
飲入口味道好特別!味道帶有小小甜!唔只係茶咁簡單!有幾種口味!真係唔錯!

chocolate Latte朱古力:
朱古力味道十分香濃!飲入口好香朱古力味道!賣相又唔錯!我覺得唔錯!價錢一般價錢!

1  感謝 keke09080908

2020年6月30日的評論 透過行動裝置

Mamaday (銅鑼灣)
瘋狂打卡
聽講Mamaday環境佈置好花心機,周圍都係打卡位,而且食物、memo、餐具都有設計過,搞到我影過不停。影左好耐終於開餐,食物性價高,有水準,下次一定會再ENCORE!!

-千島軟殼蟹芝士比薩$138 8.5/10(推介)
pizza 烤得好脆好薄,個邊食落去卜卜脆 ,重點係軟殼蟹唔止香脆可口,而且啖啖肉。配搭埋又甜又新鮮嘅菠蘿粒 ,好清新!配料好足!好好味

全素漢堡Lunch Set $88
-全素系列,個包材料好豐富有大啡菇 茄子 蕃茄等,好抵食。一咬大啡菇 d汁就bit晒出嚟,好juicy又香。加埋醬汁同芝士口感豐富,好惹味。略嫌麵包硬左啲,本身中意食軟身D

+$8沙律(推介)
性價高既沙律,$8就買到好豐富既沙律,材料有紅桑子、蕃茄、火龍果,健康又好味。

+$38 紫薯窩夫 8.5/10(推介)
窩夫質感外脆內軟,味道唔會好甜,啱啱好。天然既紫薯蓉質感幼滑,有一絲絲甜味,配搭埋帶有茶味既雪糕一齊食好夾。唔太鐘意食甜野可以簡呢個。

用餐日子:下午茶時間1200-1430,要book 位。可以欣賞下精心設計既靚靚café,幾寫意架!

味道:8/10
服務‍♀️:7.5/10
環境:8.5/10
消費:$88-160加一
地址:Mamaday (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓

感謝 cteateat_foodie
2020年6月28日的評論 透過行動裝置

{點解個個都叫軟殼蟹pizza?}
#kong_girl_foodie出街食
請支持黃店 #黃店
今日又同男朋友仔 @kong_boy_foodie 去食黃店相信大家都識呢間㗎啦唔洗點介紹食之前男朋友仲話唔會再食軟殼蟹pizza想試啲新嘢,但係一坐低又嗌返笑死真係同個menu一樣
❣千島醬軟殼蟹pizza $128
食咗幾次先發現原來個Pizza有一層好薄嘅薯蓉,可能廚師落多咗我今次先好明顯咁食得出加上海量千島醬同菠蘿,同埋一隻手咁大嘅炸軟殼蟹❤,望到已經知好好食啦❤
❣溫泉蛋明太子意粉 $92
呢個絕對係我食過最好食嘅俾明太子意粉本身佢已經好多明太子同汁,重點係佢加咗隻溫泉蛋令到成個意粉再杰身啲,令成個意粉加曬分
❣芝士粉雞翼$68
同男朋友差呢隻味未試決定試埋佢
冇諗過最surprise嘅係呢款
佢係單骨炸完之後再撈勁多勁多芝士粉
‼️極度推介大家食‼️
❣Chocolate latte $48
我係俾佢個外貌吸引咗味道就冇咩驚喜啦,就係普通嘅chocolate latte純粹攞嚟打卡
整體來講,好滿意今日個餐員工服務又好食得好開心呀❤
❣食完俾分時間❣
食物: 8/10
環境: 8/10
服務: 7.5/10
打卡: 8/10
推介: 8/10
Mamaday
銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #銅鑼灣美食 #銅鑼灣

感謝 harrylN4828BX
2020年6月27日的評論 透過行動裝置

呢間人氣嘛嘛地,食過就知佢簡直係掂掂哋,今日就同朋友嚟食下呢間人氣餐廳,沿住樓梯上一樓,就見到唔同嘅潮語,別有風格
餐廳坐無虚席,裝修創意十足,幸好一早訂咗位,等咗十分鐘就可以入座。
餐牌嘅設計都好有創意,夠幽默
點解個個都叫軟殼蟹比蕯㗎
Pizza薄脆,烤得十分香脆,千島醬配菠蘿、蟹柳,仲有層薄薄芝士薯蓉,主角軟殼蟹原隻放係pizza正中間,夠哂突出,軟殼蟹卜卜脆,蟹肉鮮味
平凡到冇得再平凡既洋蔥圈
洋蔥圈份量都幾多,金黄香脆,又唔油膩,仲食到清甜既洋蔥味
手工紫薯窩夫
用紫薯造既窩夫,香脆厚身,配合紫薯蓉一齊食,唔太甜,仲有牛奶味好濃既自家製雪糕,好食到唔停得口
呢三款都係超水準之作,仲有其他好多款,我哋都好想試,一定要下次再book定位,再嚟食

感謝 Ceciho123
2020年6月21日的評論 透過行動裝置

聽講好難book位嘅Mamaday,一來design夠晒型格又特別,一入到黎幾乎每個角落都係打咭位二來好多人都話食物質素高,唔係齋玩gimmick野,食物唔係mamaday架重點係佢仲係人氣黃店集合左呢三大元素難book位完全唔意外喇午餐時間menu嘅每一款主食都可以轉套餐有飲品~

◾️點解個個都叫軟殼蟹pizza架 • $138
炸軟殼蟹十分肥美厚肉切開中間仲有膏size比平時食開果啲大好多,Pizza係比較脆嘅薄餅底,上鋪左菠蘿同蟹柳,配上千島醬十分開胃!

◾️有go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 • $128
個名咁多蟹,當然意粉入面都好多蟹有蟹膏、蟹肉、蟹鉗、蟹籽呢款意粉本身係冇乜醬汁,比較乾身,用上大量蟹肉令每一柱意粉都沾上蟹肉,香濃鮮味十足,蟹鉗都幾鮮甜
◾️自家製手工蛋糕 • $28
今日只有呢款抹茶紅豆芝士蛋糕,芝士蛋糕有3層,第一層係抹茶芝士、中間係紅豆芝士、最底係消化餅餅底,仲有花瓣作點綴抹茶味道入口回甘,口感都幾幼滑,整體唔會太膩。

◾️無糖紅茶
紅茶唔係hea野,味道十分芳香清新,唔會苦澀!

感謝 sinsinyym

去過嘛嘛地嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD