“🍽616|麥子 🌟”
616麦子的評論

616麦子
使用外送服務
香港排名第4,057 (共 14,143 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
5 週前的評論 透過行動裝置

616|麥子

湯底:鴛鴦沙牛湯底 $
即係沙嗲湯底+牛骨清湯。牛骨清湯好清甜,清湯既好處係唔會搶左食物本身既味道!重頭戲黎喇‼️就係個沙嗲湯底!超超超濃郁既花生沙嗲味!雖然好重口味但好滿足!食辣既你一定要試!

麻辣牛肉餃 $
超級好味‼️❤️但都超級辣!如果大中小辣咁比較會係中麻辣既程度,但我有啲朋友都頂唔順!愛辣之人一定要食,好味到一個人食6粒都無問題架!✌

安格斯橫隔肌 $
靚牛!好新鮮既牛肉,我自己最鍾意係呢個部位,脂肪分布好平均,肉質好有口感!厚薄岩岩好,好岩打邊爐。

美國天然肩胛翼板 $
好新鮮!呢款牛相對薄啲,脂肪分布都平均,同埋會滑啲。不過食落就無咁重牛味。
推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎

麥子既醉生夢醒啤酒 - 里香白蘭 $
啤酒係嚟自本土手工啤酒既品牌:麥子。我揀左隻味道偏甜既里香白蘭,麥味同果香都好重,對我嚟講都係太甜,啤酒都係苦返啲先好飲。
推介度:♥︎♥︎♥︎

#hungryou_hk_tst
#hungryou_hk_hotpot

———————————————
616(淥一淥)麥子
尖沙咀赫德道4號The Hart 1樓, 尖東站N2出行2分鐘
☎️電話:9037 4146
營業時間:星期一至日 12nn-9pm
❇️人均消費:$250-300

#616牛肉火鍋專門店 #616 #淥一淥 #hotpot #hotpot #打邊爐 #火鍋 #尖沙咀美食 #tstfood #beef #angusbeef #beefdumplings #beers #麥子啤酒 #香港美食日記 #香港美食地圖 #hkg #hkfoodie #hkfoodblogger #黃店 #黃色經濟圈

參觀日期:2020年9月
感謝 hungryou_hk

2020年9月15日的評論 透過行動裝置

616我諗應該都好多人識架啦,牛魔王既我之前堂食已經食咗兩三次之前疫情無得堂食,見到佢出佐外賣套餐即刻買黎試!!

話明全牛宴就梗係少少地都有6碟牛,仲要係唔同部位,色澤一貫地好油脂分泌岩岩好~食落好重牛牛味而且仲好嫩口‍♀️店家仲好貼心有張教學會教你每款要淥幾耐係最好
而湯底我地簡佐主打:理想點"鮮"湯底(牛骨湯底),個湯底係精華黎‍♀️ 真係落重料去煲,有蘿蔔去熬所以個湯飲起黎都好清甜,唔會話好油膩,我地仲有食埋啲牛骨補補佢用黎再整烏冬吸晒啲精華幾爽店家仲好好驚我地唔夠湯打,額外再比多兜湯我地(另外仲可以加$20轉其他湯底)
四人餐仲會有包四隻扇貝‍♀️都幾大粒同彈牙~~鮮蔬拼盤(娃娃菜/金菇/蜂巢豆腐/芋絲/牛丸)另外仲有脆卜卜炸魚片,公仔麵,烏冬,我地仲自己另外加佐響鈴同墨魚滑墨魚滑都幾爽口唔錯~~
總結,其實真係幾抵食又方便唔洗自己諗買咩料就可以係屋企淥一淥有靚肉肉之餘,食材都真係幾新鮮,每樣都包得好整齊‍♀️同埋食咁多碟肉,你都唔好話唔飽

參觀日期:2020年9月
感謝 vvvfoodies
2019年10月1日的評論 透過行動裝置

這店服務很好,年青人都活力又勤快。
牛肉部位選擇多,質素也很好。
店員也熟悉各部位分別,能清晰介紹給客人。
價錢合理,每碟份量合適,可以多試幾款。
沒人排隊,可以慢慢食,不會刻意限時。

參觀日期:2019年8月
感謝 SheltieBB
2019年6月10日的評論 透過行動裝置

用eatigo app訂座有半價優惠,又可以食到不同牛部位的牛肉,何樂而不為呢! 加上佢哋d牛肉細細碟,每碟由$48至$68不等,差不多俾我試曬所有部位,好滿足!

參觀日期:2019年5月
感謝 ChongS356
2019年3月11日的評論 透過行動裝置

之前跟朋友吃過另一間分店,好吃到令人難忘,所以再一次到這裡聚餐。上菜也是很快,用平板電腦來下單很方便,一目了然。推薦必吃滑尾龍!

參觀日期:2019年2月
感謝 92bbbb

去過616麦子嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD