“海南雞飯”
紅橋的評論

紅橋
香港排名第4,870 (共 15,118 間餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2 週前的評論

今日要在公司趕工冇得出街食飯, 近近地落街買個外賣食, 記得之前食過啲野都唔錯,都幾多元化,而且價錢又唔貴, 都算抵食。
今日叫咗海南雞飯,有湯、有飯、有飲品都唔錯呀先講碗粟米忌廉湯 好creamy, 仲有好多粟米粒。海南雞飯d雞肉好滑,而且去咗骨,d飯粒粒分明,充滿油香,再配埋2個醬汁,味道甜甜酸酸好惹味,以一個女仔嘅份量就剛好,男士未必太夠飽,再加埋杯充滿茶味嘅檸檬茶, 簡簡單單又一個午餐。

參觀日期:2021年2月
感謝 KKMan123

2020年2月26日的評論

這間餐廳是港式混合西式的,所吃的東西就如在吃fusion菜,很有特色很特別.他們家的扒類煎煮得十分不錯,很新鮮又入味.而且意粉也好好吃!

參觀日期:2019年9月
2  感謝 kakake38
2018年11月21日的評論

一行入花園街就眼花撩亂唔知食乜好,大概係選擇太多吧,最近我地發現左間餐廳,一唔知想食乜就會自動行入去...套餐主要由前菜,餐湯,主菜和餐飲!! 我哋order了一個黑松露海蝦帶子意粉,呢個意粉質素不錯,可以媲美一般西餐廳,意粉的份量不少,都係新鮮煮出來的...配料的份量也以充! 值得一讚wowwowwow 另外我地都試了海南雞飯,意想不到的係,味道竟和泰式餐廳的都接近lollolmusic雞腿嫩滑,配合埋油飯,飽肚之選!! 另一讚係餐廳的服務生不錯,由於我朋友係素食者,餐廳都會推介菜式likelike

參觀日期:2018年11月
1  感謝 ines21300
2018年10月13日的評論 透過行動裝置

這家餐廳周不時都會見有人排隊,我們大概七時入座,餐廳還有少量空位,晚市套餐10分抵食,$100有找。
今天的餐湯是紫薯忌廉湯,一個很有趣的配搭,可是味道只是普通,太鹹,重味精味。
這裏的餐湯不是配搭麵包,而是蟹子青瓜沙律,一個很有趣的配搭。
主菜我們點了一字骨配蛋包飯,一個很有趣的配搭,一字骨其實就是凍肉舖買的金沙骨,加上西檸雞醬,味道尚可,蛋包飯沒有什麼特別。
另外一個點了大蝦帶子蘆筍黑松露意粉,雖然用料普通,只是急凍大蝦和柱貝,但是意粉煮得剛剛好,不像一般茶餐廳意粉完全淋了,味道也不錯,如果可以用靚料來煮一定非常好吃。
加$10叫的紅豆冰是用碗裝, 10分搞笑。

參觀日期:2018年10月
感謝 hanWww
2018年7月15日的評論 透過行動裝置

難得晚飯時間不用排隊入內,坐低見晚餐餐牌選擇多,有意大利飯、焗飯和意大粉等。紫薯湯很特別,生菜豬肉前菜微辣很開胃,豬扒蛋包飯和豬肋骨蛋包飯的蛋汁包住飯好好味。最後來個红豆冰作甜品。

參觀日期:2018年7月
感謝 skywalker294

去過紅橋嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD