“適合傾蜜偈又坐得舒服嘅地方”

HeSheEat - 綠楊坊
使用外送服務
香港排名第354 (共 15,706 間餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2022年6月26日的評論 透過行動裝置

相約閨蜜在荃灣 ,一致通過再嚟呢度食,造型擺設都咁靚很適合影相打卡。
呢度坐得舒服,非常適合我哋傾蜜偈!
每次嚟都會試吓唔同嘅食物,今晚一於試燒春雞同墨汁意粉。
但都要先嚟份蕃茄大蝦醒醒胃先,微微酸辣又帶點蒜香,夠哂開胃;配上香脆蒜蓉包,加隻彈牙大蝦碌,做餐前小食,超正!
墨魚汁意粉夠香有咬口,鮮魷新鮮唔韌,味道較得唔錯!
不過,食完個嘴唇綑哂黑邊,有啲唔敢開口講嘢
隻燒春雞,第一個感覺就係望落皮好脆,因為顏色金黃;微微蕉香味直撲鼻腔,令人垂涎欲滴!
果然春雞肉質軟滑、外皮酥脆,味道仲啱啱好添!
甜品控嘅我哋,梗係要order番個飯後甜品啦!
件疏乎厘充滿蛋香、又軟又滑,同脆糖超級夾,為這晚餐劃上完美的句號。

參觀日期:2022年6月
1  感謝 750,803

2022年6月9日的評論 透過行動裝置

今日來到離荃灣地鐵站好近既甜品西餐廳,覺得甜品同牛扒好食

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班㦸($98):賣相精緻、口感綿密鬆軟,配上cream同脆脆一起吃,有淡淡的士多啤梨香味,容易入口,更是滿滿的幸福感

烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁($168),可以揀配飯/意粉/薯條,口感除了香嫩之外,肉筋及肥肉非常少,汁濃味厚,配上燒汁都好味☺️

烤羊西冷扒配芥末薯蓉($148)呢個普通,肉質唔夠嫩滑,有d羶味

士多啤梨厚焗鬆餅配士多啤梨雪糕(跟餐+$54),鬆餅口感有d硬,無咩驚喜,相比之下梳乎厘表現好好多!

參觀日期:2022年5月
感謝 Resort34536066726
2022年4月21日的評論 透過行動裝置

HeSheEat (綠楊坊) (荃灣)
荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗

Matcha Kakigori $56
抹茶甜品,勁大杯,造型好震撼。佢冰沙嘅質感絕對係牛奶味嘅雪絲,唔係一粒粒碎冰個種,細滑好食紅豆蜜甜,配上抹茶醬清香,不膩,丸子好煙韌,少少甜。

Brunch All Day Breakfast $120
好豐富嘅All Day Breakfast,炒蛋、Parma Ham、燒大菇、薯餅、牛角包、煙肉、薯蓉、菜、司華力腸。

Purple Potato Iced $40
淡淡的紫薯味,中和返成餐濃烈嘅味道,顏色勁靚,Cream多又好味。

番茄好新鮮上面有蒜香嘅味道。
牛角包好脆,入口鬆化。
煙肉煎得剛剛好充滿牛油嘅味道,同肉香好夾。
炒蛋半生熟,入口絲滑細嫩。
薯蓉細細個,超好食,入邊薯粒嘅口感充足。
薯餅第一下☝就食晒啦,牛油味好重,我鍾意❤️
菜好新鮮,見到佢咁翠綠就知。
司華力腸皮薄,咬落去脆卜卜,爆開卜一聲嘅撕裂感。
Parma Ham香嘅肉質,唔油膩。

瞓醒咗遲起身,好肚餓衝落去食呢個brunch就啱晒,一定飽。

參觀日期:2022年4月
1  感謝 Sherpa36877111657
2021年11月6日的評論 透過行動裝置

以前通常嚟呢間餐廳都係食午餐
今次夜晚六點幾嚟到仲未開始多食客
被安排到特色卡位坐,好開心

粉紅色絨櫈,花花牆紙,加埋心心燈
簡直令少女心怒放,打卡正!

餐廳一站式提供唔同種類嘅食物
而我同妹妹都好瘋狂
明知食物好大份
都由頭盤叫到落甜品
最後捧腹離開

香辣柚子大蝦沙律$78
成餐最鍾意個沙律,好清新好開胃
最鍾意加咗酸醋,啲汁又有少少辣
我自己一個食左三份二
不過啲西式沙律菜有啲大條
如果可以切細啲就好喇

紅花海鮮燴意大利飯$110
用料足,口感足
用咗好多芝士,啲飯係拉絲嘅
又無一般意大利飯咁硬

雜菌蘑菇溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵$78
個麵質感唔錯,比較幼身,感覺有啲似天使麵,好彈牙
雜菌切片鋪滿個麵,拮爛個溫泉蛋撈勻個麵食,成個麵都充滿蛋香,又滑嘟嘟

朱古力花生醬焦糖香蕉陪杏仁雪糕$58
估唔到個甜品份量咁大,係一個好厚好厚嘅pancake,飯後4人食就差唔多,即叫即整,需時10多20分鐘,所以主菜食得差唔多嘅時候叫定甜品就唔使等,食落幾驚喜,睇賣相都知口感豐富

士多啤梨奶昔$38
奶昔好少失手,仲要係士多啤梨味!

柚子沙冰配抹茶雪糕$38
清甜解膩,好口渴既時候飲啱晒!

HeSheEat (綠楊坊) (荃灣)
荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗

參觀日期:2021年11月
感謝 lylyww
2021年10月15日的評論 透過行動裝置

Hesheeat以甜品起家,好耐之前已經食過當時甜點精緻非常用心製作。荃灣店有西餐供應,不乏沙律意粉牛扒漢堡包等等,當然甜品梳乎厘、鬆餅係重點之一

幾impress係呢度所有食物嘅賣相,基本上都幾圖文相符品質無令人失望,特別係hotcake

HE SHE EAT Brunch($120)
••••••
當晚不太餓,諗住叫個輕食嘅brunch☺️點知大份到咁性價比好高之餘,見到咁色彩繽紛係令人開心嘅☺️
有足足十款食材係入邊,睇落都超級營養豐富,牛角包勁香牛油味,薯格香脆,大啡菇+蕃茄+薯仔沙律可以清新下味蕾中和德國腸、Parma Ham、煙肉嘅咸香總括嚟講唔hea做,有擺盤,味道亦滿意,推薦

牛油果蟹肉凱撒沙律($78)
••••••
外表確實幾平平無奇不過食落又有啲驚喜,比起主角牛油果、蟹肉,配料更出色!有不少刨片嘅Parmesan cheese,誠意十足又有烤麵包粒+煙肉,凱撒醬有明顯蒜香 和羅馬生菜混合得均勻,係一道簡單但醒胃嘅沙律

燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯($98)
••••••
真係好鍾意佢每碟都有sides,可以食下沙律❤️鰻魚香甜厚肉,紅飯有少少似茄汁味道,滑蛋覆蓋面夠哂送飯

朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅($58)
••••••
心心眼實物幾乎同menu一模一樣,隻碟抹醬好靚好IGabke
細心啲睇OMG! 焦糖仲係沿住香蕉滴緊旁邊嘅邪惡朱古力醬、糖醬落少少就夠,鬆餅熱辣辣口感鬆軟,加埋雪糕一樣食冰火效果大滿足

參觀日期:2021年10月
感謝 Mobile19847583142

查看過HeSheEat - 綠楊坊的旅客也查看過

去過HeSheEat - 綠楊坊嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片