“總之就係正啦”

A Tavola Bar & Grill
使用外送服務
香港排名第3,641 (共 15,233 間餐廳)
價位: US$8 - US$101
2020年11月14日的評論 透過行動裝置

將軍澳海濱越開越多新餐廳,係選擇困難症發作既時候,見到坐户外既食客好chill咁嘆緊pizza,所以就吸引左入去呢間餐廳。餐廳內外環境同裝修都好西式好有氣氛,坐位舒服又空間感又充足。
Butcher Best130(10")
Pizza即叫即制,是薄餅底的款式,芝士份量非常多,猶如牽起芝士瀑布,燒烤醬汁做PIZZA既BASIC,真係超惹味,。PIZZA上既配料好豐富,集多款不同肉類於一身仲要鋪到滿滿的,有 火腿、意大利辣香腸、雞胸肉、牛肉 和 煙肉,越食越開胃,一啲都唔覺得膩,2個人share 一個10寸pizza,每人可以食到3大件。
Beef Lasagna135
選用小牛肉以及特別調配白汁去烹調,上面舖上了濃厚既芝士,熱力溶化芝士,拉絲效果一流,小牛肉份量充足,每啖都有掛上了香濃醬汁和小牛肉,味道非常撘配。
————————————————
價錢:292 / 2ppl
味道:
環境:✨✨✨✨✨
服務:‍♂️‍♂️‍♂️‍♂️‍♂️
賣相:
等待:0 mins (7pm)
回頭率:90%
份量都幾多

參觀日期:2020年11月
感謝 JaysonL0109

2020年6月26日的評論 透過行動裝置

好似好耐冇食過薄餅,一search 就搵到呢間,一於試吓啦!
【香脆洋蔥圈】
第一口咬落感受到非常酥脆非常香,色澤金黃, 口感香酥適口, 味道香濃,配合甜醬無得頂,好食!
注意,請務必趁熱食!
【Atavola公司沙律】
呢款有齊混合生菜配上雞蛋,蔬菜夠新鮮,麵包及混合蜂蜜芥末醬既生牛油果十分健康又好食,呢款值得著重健康既你去試下。
【意大利火腿薄餅 12''】
裡面加入左聖馬扎諾蕃茄、馬蘇里拉芝士、帕爾馬火腿及芝麻菜而成既Pizza,口感一流,食完都飽晒。

參觀日期:2020年6月
2  感謝 IG-foodie_felixchow
2020年5月21日的評論

海濱一帶,有一間酒吧餐廳,以意大利和墨西哥菜作為招徠。餐廳內燈光昏暗,十分有情調。整體來講,食物質素不錯,不過要改善天花漏水的問題。
Mexican Nachos ($115)
烤乾酪辣味玉米片
價錢雖然睇落唔平,但份量真係比足你,3-4分都唔成問題。Nacho本身調味足,份量又多,另外加上大量嘅芝士、乳酪、牛油果蓉同番茄沙沙,真係會令人食唔停口✌️。
Mardi Gras ($130 for 10”)
狂歡節薄餅
Pizza有得揀10吋/12吋,厚底或者薄底。10吋都夠2-3人分,今次揀嘅薄底Pizza,襯熱食口感真係脆脆地。至於toppings嘅組合都係第一次見,有蘑菇、薯仔、甜辣醬、菠菜、燒雞同酸忌廉。估唔到食落口感同味道都真係超夾❤️。酸忌廉同甜辣醬可以話係成個Pizza嘅靈魂,酸酸甜甜嘅味道十分惹味,令人越食越開胃。

參觀日期:2020年5月
感謝 Grassroots-Ruby
2019年10月3日的評論

餐廳裝修好有外國風情,而且周圍有好多的外國人仲有live band 表演,有一刻我以爲自己去左旅行。餐牌有中英對照,方便不同國家的客人點菜。Vongole Bianco($125), 餐廳用了辣椒和蒜炒香蜆肉意粉,意粉蒜味不會感到很重但有蒜香,加上辣椒辣辣地令人感到開胃!蜆肉新鮮無沙很快就被我地食完了。Buffalo Chicken Wings($98),水牛雞翼一共有6隻!而且全部都係新鮮炸起熱辣辣的,而水牛醬汁酸辣到位同嫩滑多汁的雞翼簡直是絕配。

參觀日期:2019年10月
感謝 MingK157
2019年5月31日的評論

同老公慶祝週年紀念,吾知從幾何時係要食西餐慶祝咁就簡左係樓下既酒吧

因為早早入座,人吾太多,可以要求坐係live band 台前面。服務員好親切咁帶我地入座接著提供兩杯冰水比我地。

一入到去就好似好左外國咁,周圍都係外國人,連服務員都係,係時候煉下英文Speaking

望望menu,價錢吾太貴,都係平民價,而且望到格離台D野食既份量好多好大。睇飲咩都好花多眼亂,因為其實佢呢到主力做酒吧,酒種應有盡有,而且凌晨會有人係舞池跳舞。重點會播好Chill既英文老歌,當日就播How Deep is your

我地叫左Seafood pizza ,10/12吋,可以簡厚/ 薄批, 我地當然簡12吋既薄批,一黎到香噴噴既焗面包味,芝士做到拉絲效果已經係基本,話明海鮮當然要有蝦,都係已經sautéed ,配埋san marzano sauce 一流。加埋佢係即叫即製熱辣辣,好好味

另外,又叫左個BBQ chicken burger , 首先相機食先既我既已影左一輪,佢配埋既薯條竟然無變焾身,而且仲咁脆,脆扑扑好味過M記。而卷心菜沙律的確做到好Fresh 既效果, 清一清口氣。主菜係個個雞胸肉配BBQ sauce , 入面有芝士,蕃茄、BB菠菜,同埋紅洋蔥,全部材料都互相輝映,食落卡卡聲

食左兩碟野一人平均HKD150 到, 但份量大,味道好, 會再黎光顧,因為食氣氛同環境都抵

參觀日期:2019年5月
感謝 SANDRAFUNG

去過A Tavola Bar & Grill嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片