“沒有幸福的感覺”
A Happy Pancake的評論

A Happy Pancake
香港排名第84 (共 606 間咖啡和茶)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前的評論 透過行動裝置

今次是第二次來,坦白講對呢間餐廳沒有特別好感。第一次來的時候,已經有漏單情況出現。仲要一等就40分鐘。
心諗現在的時勢,出外食飯的人不太多。情況應該好一點吧。可惜,漏單卻又走不了。
我同朋友在8點多到,算是最後一枱入坐。點了食物後例牌等20分鐘。本應放心沒有問題吧,因為廚房4個人站在聊天沒事做。可惜,一等20分鐘都沒有出品。幫忙點餐的店員看見我們還未食物都呆了一呆。沒有過來就馬上去廚房追查。果然,又漏單了。真不明白,沒人的情況下都可以漏單。這是什麼樣的餐廳?
最後等了差不多35分鐘,甜品送上。送來的店員都對我們說對不起。
算了吧,儘管試試。原味那個沒有蛋香,不夠鬆軟。另外一個,勝在朱古力醬及咖啡搭夠。否則都不值一試。
基本上同朋友已協定不用再來,沒有機會餘地。

參觀日期:2020年5月
感謝 PPKY2018

2020年3月7日的評論 透過行動裝置

在利園中心的日式pancake 店,有咸有甜選擇,味道我還是比較喜歡吃甜的,坐位空間不大,我是午餐時間後才去,入座有八成滿,服務員態度都唔錯,值得一試。

參觀日期:2020年2月
感謝 truetravel123
2020年3月5日的評論

pancake本身蛋香是很足的!質地也不錯。點了朱古力香蕉,與pancake很配,不過整體沒有太大驚喜。

如果吃過晚飲後建議2人點一份~因為真的太多了。

參觀日期:2019年11月
感謝 hychu
2019年12月21日的評論

第一次喺東京食A Happy Pancake 當時香港店仲未開,試過後覺得唔會好似當時香港既梳乎里pancake 一陣風咁~
今次經過銅鑼灣店見無人排隊當然唔可以放過呢個良機啦~ 店內裝修雪白簡潔,仲有outdoor位。
有自助水吧提供冷熱水,仲有鮮果水,好細心!
我點左Happy Pancake ,輕輕一砌蛋香撲鼻,鬆軟得黎有質感。
點少少蜜糖,忌廉又白又滑!

另一份Pancake with seasonal fruits相對黎講比較fresh,放滿奇異果、香蕉、士多啤梨、菠蘿等...色彩鮮艷實在吸引!

一口pancake 配一件鮮果,清甜既果糖,仲可以減輕飽肚感! 加$28配甜蜜香橙茶,用一小壺上檯,飲用過後仲可以加熱水!

參觀日期:2019年12月
感謝 Karina C
2019年12月16日的評論

又係甜品時間⏱
甜食:奶茶班戟現自家製殼麥
奶茶醬嘅味好出,班戟有口感,絕對唔係食空氣
鹹食:全麥班戟配芝士蘑菇奄列
被批評似食緊面包覺得配煙肉炒蛋會更好味
我覺得都唔差呀,幾好食呀
問:有無幸福嘅感覺?
得到嘅回應係「飽」
的確很飽,但幸福感在心中

參觀日期:2019年8月
感謝 hohoyincalvin

去過A Happy Pancake嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD