“(๑・̑◡・̑๑)質素有保證既日式燒肉”

牛角日本燒肉專門店 (屯門)
使用外送服務
香港排名第7,414 (共 15,647 間餐廳)
2021年10月14日的評論

食燒肉我通常都係去牛角,因為食過好多次(特別係屯門呢間),次次牛既質素都keep到,食過其他差唔多價錢既任食都係中左伏…所以以後都唔再試食番牛角算。

之前分享過旺角既牛角buffet,呢次屯門揀左C.和牛食べ飲み放題,星期五六日&公眾假期前夕就貴啲,每人$438,要飲啤酒就再加$30。同屋企人黎就加左1個啤酒放題俾老豆飲。C grade係星期一至四係$388,早/夜割$348,如果唔係同屋企人黎就會揀番星期一至四平啲。

Buffet同放題唔同就係前者出面有自助區多啲野食,螺肉、沙律、關東煮、仲有自製牛角飯,炸物都任叫;放題就純粹自己scan qr code落order (每個order最多10碟),任飲任食90/120分鐘,所以食放題就專心食牛,唔食咁多小食炸物。

應該好多人都食過所以唔特別分享,影相都hea影。最想推介大家食c grade一定要食上級牛肋肉!鐘意爽口既推介埋新潟雞爽肉(即係雞頸),豬頸肉反而最近食開都變左厚切無咁爽。

仲有必食黑糖牛油番薯!雖然放題食番薯好似好on9 ,但真係好正,燒完超香,香脆內軟既番薯條。

菠蘿就睇季節,如果啱季節就好甜,連呢次連食肉獸既老豆都食左好多舊菠蘿。

雖然寫到有少少似打手,不過傻既都知牛角唔會搵我呢啲連foodie都稱唔上既小薯仔出文,我只係旗下既一個小小金會員。

牛角日本燒肉專門店 (屯門市廣場)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2173-2182號舖
☎️2845 7588
⏰星期一至日 12:00-22:30

參觀日期:2021年9月
感謝 mochi_hkfood

2021年5月4日的評論

難得平日來到市中心,見壽司郎新開張,本來想試一試,但一看到排長龍,即刻放棄了,逛到牛角附近,沒有人排隊而可以立刻入座,就一個人吃燒肉吧!

位置:在牧羊咖啡館對面。

環境:面積大,分開左右兩邊,座位大部分是卡座,沒有很大的油煙味,座位寬敞舒適,以木系作裝潢特色。

服務:服務員仔細介紹桌上的用品,很貼心,上菜都在約五分鐘內。

午市:燒肉特盛合定食G餐(最貴的一個)$228,每一個套餐皆有牛角飯、沙津、昆布湯、熱飲。

燒肉有和牛三種,分別是日本佐賀A5和牛、美國SRF和牛及牛板腱,再加兩款二品牛肋肉和肩脊肉,配上辛味醬汁。五款之中,日本佐賀A5和牛的牛味最濃和好吃,雖不未到入口即溶,但口感的確細嫩,雪花比例均衡而漂亮,就算我燒到全熟都不韌。至於美國的和牛口感跟日本差不多,其他燒肉都很嫩口,再配上牛角專門特製的蒜鹽,味道更加一流。

另外一個賣點是牛角飯,這碗飯只是蔥花、紫菜和牛角汁拌飯都美味,難怪人人來到都會吃兩碗。至於其他昆布湯和沙津就一般了,昆布湯給我的感覺像水一樣,其實有沒有這個湯都沒所謂吧!

整個套餐加一服務費是250,由於我只是吃了一碗牛角飯,所以剛好飽九成。但其實以這個價錢可以在一間高質西餐廳吃兩個餐,就頓時感到不是物超所值,試一次就可以了。

參觀日期:2021年5月
感謝 ying0564335
2019年6月19日的評論 透過行動裝置

這間日式燒肉店採用平板電腦自助點餐,非常方便。菜式款式多,牛肉質素不錯,而且上菜效率快,價錢亦算合理。

參觀日期:2019年6月
感謝 RJasonChan
2019年5月2日的評論 透過行動裝置

來這裏吃牛角放題:烤肉有很多款,不同部位!很新鮮。
牛角飯:加了特製醬油及紫菜,超級好味!
甜品:雪米糍

參觀日期:2019年4月
感謝 PiggyC9
2019年3月2日的評論 透過行動裝置

星期六日假日午餐由早上11:30 供應至下午5:00!來這裏不一定要燒烤的。
石鍋黑椒牛油粟米拌飯+蒜味雞腿肉:配昆布湯及前菜!美味!

感謝 PiggyC9
該評論乃Tripadvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文

查看過牛角日本燒肉專門店 (屯門)的旅客也查看過

去過牛角日本燒肉專門店 (屯門)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片