“多d桂花唔該”

Lady M (Fashion Walk)
香港排名第179 (共 608 間咖啡和茶)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2020年7月5日的評論 透過行動裝置

突然間好需要糖分,咁啱又喺銅鑼灣,即刻諗起想試 Lady M嘅桂花千層蛋糕好耐,所以心動不如行動。
喺銅鑼灣 Fashion Walk呢間分店真係咁多間最好,佢真係一間鋪頭,位置又chill有outdoor area, 重點係唔洗排隊等位。
講吓件桂花千層蛋糕先,D千層同cream就不嬲都咁優秀,pancake 皮夠薄,cream分佈平均,甜度啱啱好。但個桂花味幾唔夠吓,可以落重手d就perfect喇。 賣成$75一件,落多d桂花唔會增加好多成本啫。

參觀日期:2020年7月
感謝 christinaevil

2020年5月21日的評論 透過行動裝置

Lady m的蛋糕不嬲都好出名,咁今次我為咗想試吓唔同嘅味道咁就買咗幾款外賣返屋企食,由於疫情嘅關係都係盡量少喺街食野,咁我返屋企食就最安全,四款唔同嘅口味之中我最鍾意就係原味,咁原味佢係千層忌廉蛋糕下次有機會會在外賣返屋企食

參觀日期:2020年5月
感謝 elainechannm
2020年3月21日的評論 透過行動裝置

與閨蜜慶祝生日,Lady M必定是首選之一。又好味又抵食的下午茶Cake Set只需$298,已包2件千層蛋糕,2件普通蛋糕及2杯飲品,相比單買一件蛋糕已需$75左右化算得多了。廚窗櫃裡蛋糕種多,我們很難才揀選了幾款試試。

伯爵茶千層蛋糕 - 口感非常幼滑,但伯爵茶味不夠,可以再濃一點。

栗子千層蛋糕 - 整體蛋糕偏甜,但栗子乃本人至愛,無話可說了

法式芝士蛋糕 - 賣相普通但最值得試試,芝士味道濃厚,用料十足,再配以一杯伯爵鮮奶茶,簡直是生日都特別快樂呀!

參觀日期:2020年3月
感謝 Hitormiyu
2019年12月21日的評論

享譽世界的甜品店,為各國食客所追捧,店面以白色為主基調,清爽明快。甜品賣相精致,口感獨特,推薦抹茶千層:層層薄餅間均勻地鋪滿了抹茶鮮奶油,和甘醇的抹茶清香相互融合,最上層還撒了薄薄的一層抹茶粉來讓整塊蛋糕更加突出茶香的濃郁感,入口柔滑清香,回味無窮。

參觀日期:2019年8月
感謝 嘉龍 吳
2019年10月3日的評論 透過行動裝置

今天是Happy Friday,女士們梗係要去輕鬆一下,於是就揀咗銅鑼灣嘅Lady M 食餐好嘅,大部分人都不知道原來Lady M有lunch set食。

Lunch set menu 其實選擇不太多,但勝在可以任揀cake食才最吸引。

Lunch set 有2 courses ($168)或3 courses ($198),分別在於一個starter!我們全部都只選擇了2 courses,因為每人都掛住要留肚食cake。

竹炭意大利飯配炸脆流心蛋
今天只有我一人食這個意大利飯,流心蛋炸得不錯,但意大利飯不夠「粘」,仲有就是會食到整棚牙也會變成黑色的!

經典意式蕃茄扁意粉
同事話味道不錯,不過好「齋 」。

牛油果炒蛋漢堡
這個是今天評語最高的一款菜式,味道同外貌都唔錯,有機會我下次應該會揀此作為主菜。

Lunch set 包的飲品除咗 Tea Latte 那些飲品要另外加$8外,其餘也不用加錢。

而蛋糕就更加是任君選擇,如果你害怕你所揀的蛋糕售罄,落單時記謹要求預留喇!

參觀日期:2019年9月
感謝 Amy C

去過Lady M (Fashion Walk)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD