“沙茶牛肉公仔麵”
敏華冰廳的評論

敏華冰廳
香港排名第3,693 (共 13,979 間餐廳)
2020年6月29日的評論 透過行動裝置

又到我喜愛的敏華冰廳, 今次到銅鑼灣謝斐道分店, 雖然敏華菜式不多選擇, 但常餐和黯然銷魂飯的味道確有水準, 今次點兩個一樣的常餐A3 $54~ 沙茶牛肉公仔麵, 炒滑蛋、雙腸、歐式軟多士, 原味凍咖啡跟餐$3。

沙茶牛肉公仔麵~沙茶甜味較輕, 微微的辣, 公仔麵軟硬適中不會太腍, 牛肉嫩口,讚!

炒滑蛋、雙腸、歐式軟多士~ 炒蛋口感香滑, 煎腸仔就比較油膩, 歐式軟多士配上牛油香脆好味。

凍咖啡~ 喜歡這裏的凍咖啡沒有冰粒,原汁原味。

今次因為太飽沒有吃到至喜愛的蛋撻, 下次一定要再食過。

敏華冰廳
地址: 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下G02號舖

參觀日期:2020年6月
感謝 Victoriay_eatwithvic

2020年3月5日的評論 透過行動裝置

超旺場茶餐廳

係銅鑼灣開店時已幫襯,由於我住西環,見到西環開真係好開心!又多一個選擇!行過去就食到

西環一開張就去支持,過了lunch time時間都好多人!非常旺場
最喜歡的當然是黯然銷魂飯,呢款必點
今次試試新意思,點了蔥油豬扒雙蛋飯和馬來西亞咖央多士

黯然銷魂飯不用多說叉燒和蛋汁撈埋飯吃真係無得頂!
蔥油豬扒雙蛋飯豬扒好似拳頭咁大,一上到枱我地嘩嘩聲
咖央多士都好美味

當然不得不說呢到既奶茶咖啡都好飲,
味道咁好,所以如此旺場囉

參觀日期:2020年2月
感謝 nnlsmc
2020年1月7日的評論

香港近年有質素的連鎖冰廳, 每日定時新鮮出爐麵包
各款港式食物做得不錯, 奶茶, 黯然銷魂飯, 菠蘿油, 蔥油豬扒蛋飯, 沙嗲牛肉麵等, 自己也常常光顧

參觀日期:2020年1月
感謝 Hidy11
2020年1月4日的評論 透過行動裝置

這碗細小的"黯然銷魂鈑"只有義燒及流心疍,捅穿加頭抽混為一體,但要收費港幣53元就頗為貴價; 自己在買隻疍加小許義燒在家煑米飯,心想10元以內就可以……

感謝 gojjgogo422
2019年11月9日的評論 透過行動裝置

午市時間又是好長的人龍,排隊等候咗半個鐘,終於有位。

叉燒包同菠蘿包好松軟,虽然都好邪惡,不過幾個月先一次,豁出去吧。

最可惜係套餐中的多士換咗,冇以前咁有彈性,有些失望。商家想守住一份事業,一定要用心經營,有時為咗少少成本,失咗顧客就反而得不償失。

參觀日期:2019年11月
感謝 416wynnew

去過敏華冰廳嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD