“最強凍咖啡”

金銘潮州粉麵餐廳(油麻地店)
香港排名第7,476 (共 13,796 間餐廳)
4 週前的評論

精神早餐,今日起身特別想食河粉,去咗一間金銘粉麵
點咗一個三送河粉。都只係39文
如果兩個餸嘅話就32文
每加一個送加7文。
潮式牛腩 豬粉腸再加片頭。除貼送一個餐牌畀大家參考一下。
可以加啲辣椒油同埋菜譜更加野味啊
有時候覺得,粉麵檔
最緊要都係,額外嘅調味料
或者牛腩汁係精髓,呢一間嘅牛腩汁唔會太濃比較清 如果喜歡濃味啲嘅朋友可能要嗌撈麵,這一種嘅配搭
最值得表揚竟然係一杯凍咖啡。言語之間表達唔到嘅好飲。一杯滿分嘅凍咖啡,實在難得。路經嘅朋友記得去飲杯凍咖啡醒神一下。
見到仲有炸兩,都好出色。
下次有機會會試下,炸兩,粥類食品。

參觀日期:2019年10月
感謝 chrisli228
2019年3月25日的評論

潮州菜主打都是牛的不同部位,吃潮州菜就定要吃牛腩. 牛腩多汁,彈牙,很有咬口,值得一試.
另外點了菜芯,也新鮮,不錯不錯.

參觀日期:2019年3月
感謝 sonlsonl
2019年3月17日的評論

這是一家粉麵店,潮州風味的。
我們錯過了午餐,四點多,用一牛腩河粉來填飽肚子。
份量蠻大的,吃完很飽足。牛腩做得不錯,軟硬適中也不塞牙。潮州風味。
我們還點了一份拍青瓜,太麻,沒有了青瓜的清爽。

參觀日期:2019年3月
感謝 yan nar w
2019年12月23日的評論 透過行動裝置

參觀日期:2019年12月

查看過金銘潮州粉麵餐廳(油麻地店)的旅客也查看過

中國香港

去過金銘潮州粉麵餐廳(油麻地店)嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD