最低住宿價格
FindHotel
Agoda.comUS$309
查看 8 個優惠
附近的酒店
評論 (738)
745 個結果
已選篩選條件
2 天前的評論 透過行動裝置

多謝你地事前幫我安排好預約佈置,餐廳同in room dining。呢2次入住我同我的朋友過得好開心。入住之前會問清楚大約幾點到。去到2/F坐一陣就可以check in。而且你地又幫我佈置個簡單decoration令到個氣球朿無咁單調。無論幾點WhatsApp你地都可以即刻答到我。雖然我到依家都唔肯定我呢2次個管家係邊個,但係你地團隊用心的服務令到我同我朋友都有難忘的回憶。希望下一次都可以感受到你地用心的服務。加油!

旅遊類型: 朋友出遊
1  感謝 L_Candice
6 天前的評論 透過行動裝置

食物,地點,環境值回票價
特別多謝員工
Grace Chi 耐心幫忙
管家服務十分貼心
房間環境,衛生,設計十分出色
木色令人覺得溫暖,房間風景及size都十分滿意,絕對滿足一家大細或情侶嘅要求
食物質素良好而且環境設計絕對係大師級作品(見圖)
一定會再來!

旅遊類型: 情侶出遊
3  感謝 joefan0225
2 週前的評論 透過行動裝置

臨近生日, 當然要揀返一間五星級酒店Staycation!
今次就選擇咗位於灣仔嘅St. Regis Hotel 瑞吉酒店

成個package係包括左一晚住宿, 三道菜嘅晚餐同埋半自助早餐.

房間方便就選擇左Partial Habour View嘅房. 首先樓底非常高, 顯得間房好大. 問過酒店職員, 實用面積應該有500尺左右. 景觀唔係全海景,方面望住灣仔寫字樓同埋少少會展加海景, 以坐立喺城市嘅酒店來講算唔錯. 最滿意房間入面食飯嘅位置, 非常舒適. 另外廁所都好大, 可以一邊浸浴一邊睇電視.

至於酒店嘅餐飲方面就比較普通. 早餐同晚餐都有一個通病, 就係食物嘅味道比較清淡. 晚餐係一個Room Service, 我哋選擇咗一個豬筒魚作為主菜. 冇乜驚喜. 早餐方面, 我哋選擇咗點心配鮑魚雞粥, 賣相好好

另外, 酒店有一個好特別嘅服務, 就係每位客人都會有一個管家. 今次我哋個管家叫Sky!如果客人有啲咩問題, 都可以全天候二十四小時叫管家幫你安排好. 例如今次住宿, 廁所嘅電視因為訊號問題睇唔到, 我哋叫管家安排維修人員上嚟整都好快搞掂, 值得一讚.

適逢今次入住係慶祝生日, 管家團隊都好貼心咁樣準備咗一個蛋糕同埋兩張手寫嘅生日卡, 非常窩心. 特別鳴謝管家團隊四位職員嘅生日安排,分別係Leo, Sky, Maurice and Meko!

旅遊類型: 情侶出遊
2  感謝 kwkelly98
2 週前的評論 透過行動裝置

看過很多YouTuber 的評論,對St Regis 有很高的期望,希望體驗一下它優質的服務,但最後換來的卻是很多的失望
Check in 時被告知不能取得預先book 好的雙床房,因未準備好,若要的話,要等一小時。得知原因是前一天100%full house。這個情況,酒店一早預知,它可通知客人,讓他們遲些才到酒店check in。最後我們不想等,只有接受大床房,工作人員亦很好,upgrade 了我們,並安排late check out, 但我們一早已約了人,不能享用late check out,浪費了工作人員的心意。
之前的評論提到St Regis 的butler 服務,他會帶大家上房並作介紹,更會為客人執行李,大家都盼望這項服務,體驗一下butler 獨特之處,但事實上是沒有的,亦沒有人問我們是否需要帶上房,可惜體驗不到St Regis 的賣點。
房間設計很美,很有格調,細節位都很好,但幾支Cool 蒸溜水卻破壞了一切。大家的失望盡在不言中
晚餐亦是一個失望,問我們幾點可上餐,給了時間,他們不行,再給了時間,又不行,最後更是遲到,吃飯時已是晚上9:00。其實他們可以直接告訴我們有哪些時段選擇,免去了客人的失望。
其實這間酒店的梗件很好,員工態度很好,亦想做好,但服務亦須有成本的配合,人手不足令員工難以發揮。體驗不到St Regis 的精神,更甚是認為St Regis 就是這樣。
疫情其實對酒店是一個危機,但有危亦有機,大家在改變出外旅遊的習慣,不斷發掘本地景點和酒店,若服務好,必會再入住,所以這是酒店開發客源的好時機。

旅遊類型: 朋友出遊
感謝 d1917
St Regis HongKong,香港瑞吉酒店 的 Marketing,回應了這篇評論回應日期:2 週前

尊敬的d1917,

感謝您選擇我們香港瑞吉酒店,很遺憾此次入住未能給您帶來完美的體驗。

有關您提到的管家服務,客房送餐以及房間安排的不足,有關部門已經詳細檢討並作出改善。

您說的很對,有危才有機,我們定當繼續努力彌補自己的不足。希望您可以再給我們一次機會看到我們的改進。如果您可以聯繫我為您將來的住宿作出安排,我將不勝感激。我的電話是852 5237 1898. 郵件是sonic.yang@stregis.com.

祝新年快樂,身體健康。

此致
敬禮
Sonic Yang
Night Manager

2 週前的評論 透過行動裝置

情人節嚟到,st regis絕對一個好好嘅選擇!房內影相好靚,尤其係飯枱位置!service嚟講,check in 由於好多人嘅情況,職員有安排我地坐低等候,而且做埋check in,吾洗輪侯櫃枱。無論去到酒店餐廳/front desk ,服務都好有禮貌,令人感覺舒服。另外,有送左一對bearbear比我地,好靚!

4  感謝 waitingtam

尊敬的waitingtam,

感謝您選擇我們香港瑞吉酒店,很高興看見客人有個愉快難忘的體驗。非常感謝您們喜歡房間的設計,同時感謝您對我們瑞吉服務的肯定。這個就是推動我們每天開心工作的動力,我們必定會繼續努力,帶給所有客人精緻的入住體驗。

我們酒店很期待客人再次光臨我們香港瑞吉酒店並入住套房。

期待很快再次見面!

祝身體健康。

此致
敬禮
Karry Wong
Assistant Chief Butler & Loyalty Manager