“💃🏻異國風情小店👒空肚食早餐😆”
西偲名屋的評論

西偲名屋
香港排名第5,826 (共 13,796 間餐廳)
價位: US$31 - US$368
4 週前的評論 透過行動裝置

入得西貢十成九都係想慢活chill下
早排行過見到呢間好有異國風情既cafe
就入去試左試
藍白色牆身加上好多民族風情既decorations
環境幾舒服
仲有一個掛滿左茶杯既架 幾有趣
不過野食方面就比較普通啦 .
空肚食早餐($98)
早餐都唔錯既 個炒蛋幾滑
見佢d牛角包都好似唔錯
如果叫all day可以轉牛角包就好啦
而且仲有d鮮果 睇落好fresh好colorful
白汁三文魚意粉($78)
但個意粉就比較一般啦
個人都比較鍾意食creamy既意粉既
呢個比較light 味道會似自己係屋企煮既個種

不過都不失為一個幾chill既地方 難得入到西貢可以黎呢度食個悠閒既brunch既☕️

參觀日期:2020年4月
感謝 igfoodtaste

2020年1月7日的評論

牛油果toast 我嫌佢個牛油果唔夠甜 不過其實都唔差既~ 另外兩個牛角包 就咁睇以為細細份一定唔夠飽
不過勝在炒蛋都好厚 最終都好滿足咁走! 入開西貢可以試下!

參觀日期:2019年12月
感謝 alvinchunho
2019年4月20日的評論

放假去西貢玩,小孩大了,可以到處玩更多不同的東西,大人就在附近坐坐喝杯甚麼的,很是舒服.休閒的過一個下午,幾十元,很低消費.

參觀日期:2019年4月
感謝 sonlsonl
2019年4月19日的評論 透過行動裝置

位置西貢一小街上,但不難找,而且附近的小店各有特色,假日來坐坐,再四處逛逛感覺不俗。
這裡的飲料多元有果汁、咖啡、茶等,而且而且環境舒適,又不設時限,與三五好友來談談心很是寫意。

參觀日期:2019年4月
感謝 jacelynswong
2019年6月20日的評論 透過行動裝置

參觀日期:2019年6月

去過西偲名屋嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD