“粉紅系列@打邊爐”
美滋鍋的評論

美滋鍋
香港排名第54 (共 14,614 間餐廳)
價位: US$26 - US$39
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
3 週前的評論

因疫情關係好耐無見閨密,今日下午同佢揾個舒適地方食吓嘢傾吓計美滋鍋當然係我哋女生好選擇。走進門前已見到巨型粉紅玫瑰熊 咁可愛當然要打吓卡
店內裝修以粉嫩公主做主題,成間店都好夢幻,岩晒我哋啲少女
餐廳內也提供兒童專屬遊戲區-攀爬小謎宮,讓小孩放電,旁邊仲有扭蛋機,供大家消磨時間,超貼心
餐廳選用QR code 落單,好環保
如果肚餓也可點小食吃,大部份是炸物
由於我同閨密都食唔到太辣,我哋叫咗維他命C蕃茄玉米鍋趁未打邊爐前先 試下湯嘅原味,蕃茄味濃郁,仲有滿滿粟米粒
自助醬料區有各式醬料、涼菜和水果
特色肉拼盤:安格斯牛小排、安格斯牛三角、美國精選肥牛、巴西牛舌同美國肥牛丁 這盤一次過可以食到唔同牛嘅部份,每款牛肉雪花分明,牛味濃郁,食一口,軟嫩有肉味,而且份量也多,建議可以點這個試多幾款牛肉
花雕甘榜雞(半份)~雞肉鮮嫩肉滑再加上花雕酒醃得醇香,醉得入味恰到好處
丸子盛合盤(半份)~這盤一次過試幾款丸,每款丸吃起來紮實彈牙又爽口
紅薯寬粉(1份)~寬粉口感煙韌,有咬口配埋湯底,特別好味
手打烏冬(稻庭)(1份)~烏冬爽口彈牙,加上吸咗蕃茄湯底酸酸甜甜,好味
皇帝菜 食到飽當然要食碟菜清下腸胃
吃火鍋一定會飲大量水,所以我哋叫咗任飲紫背天葵洛神花茶和竹蔗茅根,以上兩款都 係清熱又解渴,而且仲係餐廳自家製的

參觀日期:2020年11月
感謝 KKMan123

3 週前的評論

今次第二次來到食呢間火鍋,受疫情影響人流相對少左,但仍不少捧場客,而且水準依然、服務一樣高質。 今次點了兩款湯底,分別是膠原蛋白養顏美容鍋及養生藥膳醉雞鍋,都是養生美顏女士首選,材料十足、味道香濃,我地剩係飲個湯都飲左成碗。
打邊爐一定要有好嘅食材,如果唔係真係唔好打。
響鈴卷係餐廳自己新鮮炸嘅,又香豆味又香脆,食完一舊又一舊。
脆肉鯇魚片都好新鮮,一條骨都冇,非常彈牙,下次來都會再叫。
安格斯牛頸脊有滿滿雪花,好香牛味。淥八秒就放落口,熟度剛剛好,不會過熟不會太生。

感謝 timothykit93
3 週前的評論 透過行動裝置

超吸晴的粉紅裝修火鍋店
湯底可自選數量和款式~非常非常濃郁!最愛花膠和醉雞鍋!2個小時後仍然保持到水準!
朋友一向要求高~對食物和湯底都鮮有讚不絕口
牛小排和牛三角肉質一點都不靱,好味!
以平板電腦選單~裡更清楚寫上每款食物刷湯時間!
某些飲品可加$25便可任飲,都幾抵!洛神花茶味道與利賓納一樣,店員稱這個甜度是較多。
醬油每位$20,結帳3位共$1007。

感謝 ka11091109

好彈性 味道亦非常高質素
鐘意打邊爐既朋友值得黎試下

感謝 ver0n97
3 週前的評論

天氣驟涼特別想吃火鍋,朋友找快來這過江龍打打卡試一試。

門面及裝修也主打粉紅色可愛路線,正門的粉紅啤啤十分搶眼。右則有一兒童區,雖然暫時關閉,蠻貼心安排。

店員上前介紹如何用iPad點菜及湯底肉類的配搭建議,ipad方便精準易用,要查張單一目了然。

四季鍋
選了膠原蛋白養顏美容鍋、滋補養生香辣鍋、維他命C番茄玉米鍋和養生藥膳醉雞鍋

自助區包括醬油及小食。其中大推牛肉碎辣醬和秘製香辣醬,香氣撲鼻。水果也十分新鮮。拍青瓜配上大量蒜蓉,開胃之選。

西班牙黑毛豬五花肉花紋均勻,跟著教學放幾秒就好,入口軟滑。
美國安格斯牛小排牛味超濃,肉質保持鮮嫩。
牛舌有驚喜,薄切燙熟後口感依然彈牙。

芝士墨魚丸是手打的,爽口彈牙芝士涵十分出色
蟹子蝦滑,手功了得,攪碎蝦肉保留少許口感。

用餐後自動送上柚子沙冰,甜度適中,看似只有一小瓶但份量剛好,清爽解膩。蠻推薦一班人來吃,可選擇多點菜式。

感謝 EPSTW

去過美滋鍋嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD