“ 特大碗羅宋湯”

Wheatfield X 羅宋湯專門店
使用外送服務
香港排名第5,444 (共 14,074 間餐廳)
2020年8月5日的評論 透過行動裝置

今日去青衣城食晚餐,見到間羅宋湯專門店,好多人食呀, 羅宋湯唔止係飲,仲可以加埋配料、粉麵,一齊食。

我哋叫咗兩個晚市套餐一個係,
海派豬脾肉羅宋湯 配 手打烏冬, 呢碗羅宋湯好大碗,個手打烏冬,仲超級好食添 ,個烏冬仲煙煙韌韌。

呢個套餐配咗個小食,麻辣嫩雞柳絲,雞柳絲肉質超級嫩滑,麻辣程度簡直正呀。

套餐配咗一杯嘢飲,凍奶茶要多奶,夠哂滑

海派豬髀肉羅宋湯 配 拉麵
羅宋湯湯超大碗,羅宋湯嘅配料都好多,拉麵仲要超多超好食。

呢個套餐配咗個小食,香煎薄牛扒, 呢個牛扒超抵食,煎到好香呀, 肉質仲好嫩滑添。

套餐同配咗一杯嘢飲熱檸水

參觀日期:2020年8月
感謝 foodieysf

2020年6月8日的評論 透過行動裝置

為了一啖濃郁的羅宋湯,及好美味的牛腩,特意開車去食。

從未飲過咁濃郁濃厚的羅宋湯,更沒有試過吃牛腩通粉的時候,忍不住連湯都一口一口的喝下去。

佢整個湯都像給吸人飲的一樣,濃郁的味道,加上豐富的蔬菜,再有新鮮嘅蕃茄,又腍又入味,而且量很多,真係令人欲罷不能。

可能星期日又忍不住去吃。

參觀日期:2020年6月
感謝 HKWaterFish
2020年2月14日的評論

羅宋湯在香港是中西餐都能夠吃到的菜式,羅宋湯專門店還是第一次看到,於是決定去試一試. 羅宋湯的味道很香,很濃,不錯哦.

參觀日期:2020年1月
感謝 sonlsonl

查看過Wheatfield X 羅宋湯專門店的旅客也查看過

中國香港

去過Wheatfield X 羅宋湯專門店嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD