“超大條饅魚飯”
龍鳳店的評論

龍鳳店
香港排名第6,537 (共 13,784 間餐廳)
3 週前的評論

豬師奶同朋友行完山尼到元朗,非常肚餓既情況下尼左衣間堂食只有兩張枱既小店。衣度有好多款蛋治可以揀,唔係一般既蛋治,係瀑布蛋治,炒蛋色住d面包

我地揀左蟹膏蛋治同二人饅魚飯。個蛋治好大份,一個人食會好多,感覺好日式,上面有蟹籽芝麻紫菜,味道好特別,好juicy,岩兩個人share

食完個蛋治條鰻魚岩岩烤好,果然係二人份量,條鰻魚係超級大條,個飯我連半個都食唔到,兩個女仔既話淨係叫一個飯都夠

參觀日期:2020年4月
感謝 foodcravershk
2019年10月21日的評論 透過行動裝置

今日終於嚟到食呢間蛋包治啦,心中充滿興奮,今日終於K.O.左一間eat list 既食店啦On list左好耐既龍鳳店應該食啲咩好呢?哩度啲蛋好似山泥傾瀉咁

鰻魚蛋治一上枱就好吸晴呀救命,鰻魚係切左薄片煎到好香,夾左係兩塊麵包中間with沙拉醬既,再鋪上啲留心蛋,多重味覺嘅享受

三重芝士蛋包治係用咗三種唔同嘅芝士炒蛋,味覺衝擊都幾強勁,不過略嫌啲芝士味去到拉絲嘅狀態,如果多啲芝士就最好啦,
不過淨係賣相已經贏晒既

參觀日期:2019年10月
感謝 ckcmt23
2019年9月5日的評論

這是一間只有幾個座位的小店,最大的賣點就是蛋治,價錢是$38-68。其次是特色的樽仔奶茶,例如有泰國手標奶茶、馬騮搣奶茶和玫瑰奶茶等等罕有的味道,價錢是$20-32。還有賣其他的小食,例如腸粉、燒賣和魚蛋等等。

第一次去的小編與友人共2人在炎熱的下午來到店前,熱到全身濕透的等了10分鐘左右,終於坐下了。

看看菜單,原本以為大約$40左右吃個蛋治都已經算貴,沒想到小店賣的最貴是$68(牛肉或鵝肝)。

那小編就要個中位價的鰻魚蛋治($40),看上去應該是用了大約3-4隻蛋製成,蛋是很滑,但不是很香;裡面的麵包變得很濕軟,所以存在感很低;鰻魚的份量合格,應是現成貨,所以味道都是不過不失。

不知為何非常喜愛奶茶咖啡的小編當日沒有試到那麼有特色的奶茶,所以下次應該還會再來,而蛋治的話就不會了,但未試過的人可一試。

參觀日期:2019年7月
1  感謝 lilililiz
3 週前的評論 透過行動裝置

參觀日期:2020年5月

去過龍鳳店嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD