“星加坡文華名物”
Chatterbox Cafe的評論

Chatterbox Cafe
香港排名第3,537 (共 13,796 間餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前的評論 透過行動裝置

星加坡文華名物,店舖主要售賣東南亞新加坡地道優質美食。點了有名的文華酒店名物,海南雞飯,鷄油味濃,肉質鮮嫩多汁好好食,醬汁也是一絕。甜品則點了招牌自家製耶子雪榚,新鮮,清香。環境方面,在新開的 K11 Musea 商場,主要高檔時尚店鋪,由尖沙咀站 J 出口直達。是遊尖沙咀必到之處,不能錯過呀!

參觀日期:2020年2月
感謝 ic7_2000

2020年1月12日的評論

讚 1.雞飯係成餐最好,油飯香夾滑,醬料正宗濃味,肉骨茶既湯都好,有胡椒香又有豬骨香,野飲既薏米水超濃郁,好味道 2.服務出乎意料地幾好,上菜爽手,侍應難得地有禮貌

彈 1.火喉的確唔夠,肉骨茶既排骨太柴口,炸豬扒太油,小食炸豆腐又唔夠脆身。咁既價錢,實在唔太得噃

參觀日期:2019年12月
感謝 Chi Keung Y
2020年1月4日的評論

那天到新商場逛逛, 就到這裡吃個午餐, 叫了一個海南雞飯套餐, 連飲品$128+10%, 老實說定價是較貴, 但海南雞飯的質素我覺得很高, 雞肉很滑也有雞味, 也沒有吃到有骨碎, 3個沾醬味道各有各的特色, 味道突出, 雞油飯味道很濃郁, 但份量真的不多, 男人來吃應該是不夠飽的

參觀日期:2020年1月
感謝 jkinlovetravel
2019年12月16日的評論

試試馳名的文華海南雞飯, 新加坡炒飯 & 咸蛋黃雞翼! 人哋飲美祿恐龍, 我飲咖啡!

文華雞飯 $128 ~ 同我想像中好有距離, 名過其實! 雞皮竟然無啫喱, 我好欣賞雞比較瘦唔會一層肥膏, 但同時肉亦有點嚡口! 油飯唔夠香, 湯清淡不油!

新加坡炒飯 $128 ~ 飯炒得幾香夠乾身, 粒粒分明, 蝦雖雪藏亦爽口!

咸蛋黃雞翼, 咖喱粉醃製, 咸蛋黃沾滿整隻雞翼, 口感豐富, 但略嫌過濕!

反而幾欣賞杯美祿恐龍同咖啡, 前著夠足料, 後者又濃又滑!

參觀日期:2019年11月
感謝 foodiekatkat
2019年11月23日的評論

貴價新加坡餐廳位落於尖沙咀,但食物質素和價錢不成正比,肉骨茶很一般,雞翼以為是雞中翼但是全翼,不會再幫襯!

參觀日期:2019年11月
感謝 tripcomment2018

去過Chatterbox Cafe嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD