“酥皮蛋撻”
敏華冰廳的評論

敏華冰廳
香港排名第12,630 (共 13,801 間餐廳)
4 週前的評論 透過行動裝置

星期六下午約了朋友到朗豪坊行街, 本想搵間咖啡店休息一陣, 但實在太多人了所以改到去敏華冰廳。 每次到敏華冰廳我必點酥皮蛋撻, 熱辣辣新鮮出爐, 香酥順口。 再飲返杯熱奶茶,最完美的配搭!朋友就點了一個常餐, 沙爹牛肉公仔麵+ 煎蛋、腸仔&多士, 飲品仲有紅豆冰, 絕對是平民美食。 相信很多人都喜歡沙爹牛肉公仔麵, 邪惡又好味, 香濃的沙嗲醬非常惹味。

敏華冰廳不算有很多菜式種類, 但係如果好味嘅只要為一兩道菜我已經會返轉頭了。

敏華冰廳
地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓1號舖

參觀日期:2020年5月
感謝 Victoriay_eatwithvic

2020年2月18日的評論

每次去到敏華冰廳,主要都係會叫返沙嗲牛肉通心粉和凍奶茶。
每次都做到差不多水準,凍奶茶夠香同夠滑,好味。

參觀日期:2020年2月
感謝 Lasorom
2020年1月17日的評論 透過行動裝置

豬潤牛肉米配火腿多士加飲品雖然要成六十元,但豬潤不會太硬,好味,加埋牛肉共有八,九片,算是大份,多士又夠脆,起碼抵食過太興。

參觀日期:2020年1月
感謝 Beautiful_Mayday
2019年12月29日的評論 透過行動裝置

$60 薑汁牛肉豬潤面,有很多薑,豬膶算多,可惜麵太淋.... 變得唔好食,配厚多士炒蛋,夠曬飽。

牛肉面配香腸/火腿炒蛋,茶走煉奶另上

感謝 Kitbb
2019年9月25日的評論

坦白說, 食物質素比一般茶餐廳的還要差. 但價錢比人家的卻貴很多.
他們的叉燒蛋飯都不是正宗的廣東叉燒. 肥肥的跟隻蛋收$6X, 簡直天價.
明明叫公仔麵, 上了米粉.侍應跟你說可能落錯了. 但卻沒有問你要不要, 還是幫你換就走人.
這樣的質素都不需要考慮再來。

參觀日期:2019年9月
感謝 PPKY2018

去過敏華冰廳嗎? 請分享您的經驗!

發表評論 上載照片

US$USD